Hava Durumu

Kanar'ın hangi tutumu çevreyi korudu?

Yazının Giriş Tarihi: 18.01.2022 08:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.01.2022 08:18

Perşembe akşamı AS TV ekranlarında yayınlanan Politik Bakış programında konuk ettiğimiz Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar ile sohbetimizin bir kısmın cumartesi günü yayınladık.

O sohbetten kalan bir kaç detayı da bu köşeden kaleme almış olalım. Onlardan ilki Tümbüldek Kaplıcaları'nın bulunduğu alan ile ilgili.

Geçen aylar içerisinde Bursalı bir işadamı buraya turizm yatırım yapacağını açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından “birçok işadamının bölgeye yatırım yapmak için nabız yokladığını Kanar ekranlarımız aracılığıyla” paylaştı...

Ama asıl alkışlanması gereken Kanar'ın buradaki duruşu idi. Önceki yıllarda bir yatırımcı burada altın aramak için uğraştığını biliyoruz. Bu konuda Kanar'ın kararlı tutumu sayesinde çevreye zarar vermesi beklenen bu yatırımdan vazgeçildi.

Bundan dolayı da kanar alkışı hak ediyor.

Öte yandan yine bölgenin en önemli tabiat harikası diyeceğimiz kartpostallık görüntüleriyle herkesin beğenisini kazanan Suuçtu Şelalesi ve Tabiat Parkına da değinen burası turizmin gözbebeği olmaya devam ediyor diyor Kanar.

En önemli ilçe genelindeki icraatlardan biri de ilçede akan derboyu.

Bu bölgeyi düzenleyen kısaca  dereboyu rekreasyon alanı olarak anılan bölgede çalışmaların sonuna yaklaşılmış Kanar konu ile ilgili olarak “hayaldi gerçek oldu” dedi.

İlçede alternatif tarım ürünleri noktasında farklı çalışmalar yapan Kanar bu konuda aromoterapi ve fitoterapi de kullanılan bir çok bitkiyi yetiştirmeye başladıklarının çiftçinin de bu konuda önemli gelir kaynağı elde ettiğine vurgu yaptı.

Yakın bir tarihte de “Büyük Mustafakemalpaşa Buluşması”planladıklarını bizlerle paylaşan Kanar, bu buluşmayı da yakın bir tarihte kamuoyu ile paylaşacak.

İlçenin coğrafi işareti olan (peynir tatlısı) Mustafakemalpaşa Tatlısının da bir standardı olduğunu belirten Kanar, yeni coğrafi işaretler için de çalışmalarının olduğunu açıkladı.

Meydan da makam buluşmalarının devam edeceğini ifade eden Kanar telefonum 24 saat açık her hemşerim istediği saatte beni arayabilir dedi. Bu arada Kanar'ın başkanlık maaşına dokunmadığını hayır işlerinde harcadığını da öğrendik.

Bize düşen kendisine takip etmek ve başarılar dilemek...

MUHALEFET BELEDİYELERİNDE ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Ekonomide dengeleri tutturmak oldukça zor. Bir yerden verirken diğer yerden alıyorsun. Birini fazla verip, diğerini, az alırsan bu denge bazen çalışanın, bazen işverenin, bazen de üreticinin aleyhine olabiliyor.

Velhasıl herkesi mutlu etmek oldukça zor...

Zaman zaman başta ana muhalefet partisi CHP ve İYİ Parti başta olmak üzere Cumhur İttifakı dışında kalan bir çok siyasi parti yüzde 50 artışa rağmen son asgari ücret zammını yetersiz buluyor.

Belki bu konuda haklı gerekçeleri vardır.

Buna saygı göstermek gerekiyor.

Ama asıl merak ettiğim bu partilerin elinde olan ilgili belediyeler başta olmak üzere parti merkezlerindeki çalıştırdıkları personele ne kadar maaş ödedikleri.

Bir de bu çalışanlar herhangi bir sendikaya üye mi?

Gerçekten basın açıklamalarında dile getirdikleri asgari ücreti çalışanlarına ödüyorlar mı?

Yoksa gönüllülük esasına göre mi çalıştırıyorlar?

Merak ettim...

BBP'DEN KARLAR ÜSTÜNDE TANIŞMA VE  KAYNAŞMA TOPLANTISI

Son zamanlarda ulusal medyada Bursa'lı siyasetçiler arasında BBP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı'nın öne çıktığını görüyoruz. Her hafta bir veya iki ulusal televizyonda açık oturumlarda partisini temsil ediyor. Öte yandan geçen aylar içinde BBP Bursa İl başkanlığı görevine atanan Haldun Filiz'in de dışarıya yönelik çalışmalar başlaması bekliyor.

Bu bağlamda, BBP Bursa İl teşkilatları kendilerine hedef koymuş durumdalar. 29 Ocak 1993 tarihinde merhum Muhsin Yazıcıoğlu tarafından kurulan parti önümüzdeki günlerde 30. yaşından gün alacak.

BBP Bursa teşkilatları da bu bağlamda kendilerine üye hedefi koymuşlar. Bunu gerçekleştirme adına geçen hafta teşkilatlar kendi aralarında tanışma ve kaynaşma toplantısı düzenlediler.

Önümüzdeki günlerde de basının karşısına çıkarak Haldun Filiz ve yönetiminin yeni dönem hedeflerini anlatacağını da bu köşeden yazalım.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.