Hava Durumu

Karacabey'de hizmetin şifresi: 3T+3D

Yazının Giriş Tarihi: 17.02.2018 07:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.02.2018 07:26

Perşembe akşamı AS TV'de Yerel Yönetimler programında Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan'ı konuk ettik.
Özkan, 2004 yılında kıl payı kaybettiği seçimleri 2014 yılında kazanarak başkanlık koltuğuna oturdu.
Önümüzdeki mart ayında görevde 4 yılını tamamlayacak olan Özkan'ın yapmış olduğu çalışmalar gerçekten takdire şayan.
Önce taşeron ihalesinde belediyeyi 6 milyon TL kâra geçirerek işe başlayan Özkan ardından projeleri ardı ardına sıralamaya başlamış.
O projelerin halka dokunanına 3D, ilçeye dokunanına ise 3T adı vermiş.
Doğum, düğün ve defin'den oluşan 3D, tarım teknoloji ve turizm'den oluşan 3T.
Öncelikle bu bağlamda 3T'nin öce tarımından yola çıkan Özkan, Bandırma, Yenişehir, İnegöl, Manyas, Susurluk ve Mustafa-kemalpaşa yerel yöneticileriyle beraber kepenk indiren atıl durumdaki Susurluk Şeker Fabrikası'nın tekrar faaliyete başlamasında Özkan'ın büyük emeği var.
Şeker fabrikasının açılmasının ardından Karacabey'de geçen yıl 14 bin dekara şeker pancarı ekilmiş ve hasadı gerçekleşmiş.
Bunun yanı sıra salçalık domates üretiminin yüzde 40'lık kısmı da Karacabey'in verimli topraklarında yetişiyor. Geçmişte soğanıyla meşhur olan ilçede soğan üretimi düşüşe geçmiş.
Proje aşamasında olan 200 dönüm üzerine kurulacak Tarım AVM'nin faaliyete başlamasıyla Türkiye'de konusunda ilk olacak.
Teknoloji kısmında ise Taşpınar'da 8 bin dönüm üzerine kurulacak olan BTSO tarafından yapılacak TEKNOSAB da hem bölgenin hem de Türkiye'nin gelişimine önemli katkı koyacak...

KOAH ve astım hastaları için Karacabey Boğazı doğal tedavi

Turizm noktasında ise Karacabey'in gizli hazinelerinin farkına varan Ali Özkan bunları teker teker gün ışığına çıkarmış.
Onlardan ilk ortaya çıkanı Yenikaraağaç Köyü'nde Leylek Festivali, ardından Longoz ormanları ve denizi ile turizmin merkezi olmaya aday.
Yakın tarihte yapımı bitecek dört yıldızlı otel ve açılış için gün sayan Issız Han da turizmin önemli aktörleri olmaya aday.
Yakın bir tarihte bitecek olan sahil düzenlemesi de oldukça önemli.
Kısaca Karacabey hem ormanı hem denizi hem Manyas Kuş Cenneti hem de Uluabat'ı ile oldukça önemli bir turizm merkezi olacak.
Bu arada astım ve KOAH hastaları için Karacabey Boğazı bulunmaz nimet.
Bunu da buradan yazmış olalım.
Spor noktasında ise 23 yılık hasreti dindirerek Karacabey Birlikspor ile tekrar Türkiye 3. Futbol Ligi'ne çıkan ilçede şimdi hedef 2.Lig.
Voleybolda yakında 2.Lige terfi maçları için Tekirdağ'a gidecek olan Karacabey Belediyespor buradan başarılı bir sonuçla döneceğinden eminmiş.
Güreş ve basketbolda da ciddi atılım yapan Karacabey'de hedef şimdi altyapıdan yetiştirdiği sporcularla Türkiye'ye örnek olmak.

Ulaşılan değil, ulaşan başkan

Sosyal sorumluluk projelerinde ise iki proje öne çıkıyor. Onlardan ilki Halil İbrahim Sofrası diğeri de Başkanımla Kitap Okuyorum projesi.
Her iki projede ulaşılan değil ulaşan ve mobil başkan aracılığı ile hareket eden Özkan sabah namazından sonra Karacabey'in en ücra mahallelerinden başlayarak vatandaşlarla bir araya geliyor, sohbet ediyor varsa eksik kusur onları not alarak gereğini yapıyor.
Diğeri de ilköğretim öğrencileri ile okuma. Maalesef okuma noktasında dünyada 80. sıradayız Türkiye'de yurttaşlarımızın kitap okuma oranı binde 1.
Bu oranı yükseltmek için gayret gösteriyor Ali Özkan.
Bir de Karacabey ile ilgili ilave edeceğimiz bir olay var ki o da Karacabey'in yakın bir tarihte nüfusunun çok artacağı.
Planlanan şehir muhtemelen Karacabey'in Hürriyet Mahallesi olacağı.
Bu noktada çalışmalar devam ediyor...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.