Hava Durumu

Karavanlar Harmancık'ta buluşacak

Yazının Giriş Tarihi: 26.05.2021 08:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.05.2021 08:01

Harmancık denince akla ne gelir derlerse benim ilk aklıma gelen krom madenidir...
Öte yandan bundan başka ne gelir diye sorsalar ona da diyeceğim BEBKA destekli olarak hayata geçen ekoturizm tesisleridir.
Özellikle ekoturizm tesislerine her yıl yapılan yeni yatırımlar ilçenin cazibe merkezi olması noktasında oldukça önemli.
Ekoturizm tesislerinde pandemi öncesi doluluk oranının yüzde yüz olduğunu biliyoruz. İşte bu noktada Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş yeni projeler peşinde.
Bu minvalde 2020 Yılı Mali Destek Programları kapsamında BEBKA'ya projesi ile başvuran Ataş'ın başkanı olduğu, Harmancık Belediyesi "Eko Turizm Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Yaygınlaştırılması"projesi ile desteğe hak kazandı.
İlçede proje kapsamında 12 dönümlük alanda karavan alanı projesi uygulanacak..
Pandemi sonrası karavan turizmine ilginin her geçen gün artması ve akabinde böyle bir projenin uygulanması Harmancık'a artı değer getirir.


Öte yandan;
Toplam 1 milyon 105 bin TL'ye mal olması planlanan karavan alanında aynı anda 30 karavan bulunacak.
Proje bedelinin yüzde 75'i hibe yüzde 25'i de belediye kaynaklarıyla karşılanacak.
Burada yaşam alanı içerisinde banyo ve tuvaletler de olacak. Dün telefonla konuştuğumuz Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş "Ekoturizm alanında, yüzme havuzu, millet bahçesi ve basketbol sahalarının olduğu alana bir yıl içerisinde kazandırmış olacağız.
İlçemiz ulaşım anlamında Bursa Balıkesir ve Kütahya illerinin kesişim noktasında olmasından dolayı kamp ve karavan turizmine ilgili duyan misafirlerimizi ağırlamak bizleri mutlu edecek.
Desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn.Alinur Aktaş başta olmak üzere, BEBKA Genel Sekreteri Sn.Doç.Dr. Zeki Durak'a ve Yönetim Kuruluna , Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu yönetimine şahsım ve hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum.
İlçemize ve bölgemize hayırlı uğurlu olsun
Bizler de bu tür projeleri destekliyoruz.

YENİŞEHİR'E MİLLET BAHÇESİ...

Gerçek olan şu: Cumhur İttifakı'nın kurulması ile beraber MHP ile AK Parti arasındaki güzel birliktelik dikkatlerden kaçmıyor.


Özellikle bu süreç içinde dikkat çeken konulardan biri de iki siyasi parti temsilcilerinin aynı dili kullanması.
Bu önemli bir ayrıntı.
Bu dil hizmetlere de yansıyor.
İşte bu noktada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarıyla anlam bulmuş olan Millet Bahçesi ve Millet Kütüphanesi'ni icraatlar noktasında MHP'li siyasetçiler de kullanıyor.
Bugün Cumhur İttifakı partilerinden MHP'nin elinde olan belediyelerde Millet Bahçesi ve Millet Kütüphaneleri de yapılmaya başlandı.
İşte o icraatlardan birini de Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın gerçekleştirecek.
Aydın, ilçeye Millet Bahçesi yapılması için harekete geçti.
Yer olarak Yenişehir'de Santralpark Meydanı'nda 14 dönümlük alana yapılacak. Burada yapılacak Millet Bahçesi'nin yaklaşık 4 milyon TL'ye mal olması bekleniyor, bunun 500 bin TL'si bakanlık tarafından karşılanacak.
Yapılacak Millet Bahçesi inşaatının tamamlanmasıyla ilçede senelerdir eksikliği hissedilen bir hizmet Başkan Davut Aydın'la beraber giderilmiş olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.