Hava Durumu

Keles'e Büyükşehir eli değdi...

Yazının Giriş Tarihi: 25.10.2021 08:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.10.2021 08:04

Perşembe akşamı AS TV ekranlarında yayınlanan Politik Bakış programında bu haftaki konuğumuz olan isim Keles Belediye başkanı Mehmet Keskin oldu.

Başkan Keskin ile Keles'te yapılan çalışmaları konuştuk. Öncelikle şunu net ifade etmek gerekiyor. Bursa'nın en büyük ve tanınırlık noktasında namı sınırları aşan Keles Kocayayla'nın yıldızının ilerleyen yıllarda daha da parlayacağını söylemek müneccimlik olmaz.

Öte yandan diğer bir saptamamızda;

Bütünşehir yasasından en çok faydalanan ilçelerin arasında dört dağ ilçesi bulunuyor. Onlardan biri de Keles.

Bu yasa sayesinde yıllık gerçekleşen bütçesi 10 milyon TL civarında olan Keles'in yasanın yürürlüğe girmesinin ardından yaklaşık 120 milyon TL civarında yatırım aldı.

Bu yatırımların bir çoğu Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve önceki dönem Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe dönemlerinde gerçekleşti ve gerçekleşmeye devam ediyor.

KELES'TEN ÜÇ İLÇEYE DİREK ULAŞIM

İşte bu noktada neler yapıldığını Keskin'e sorduk.

O da "Özellikle Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan önemli çalışmalardan biri bölgemize yapılan çöp aktarma istasyonu. Bu istasyon sayesinde vahşi depolama bitti. Yine Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Kocayayla'daki Bungolow tipi evler de önemli yatırımlardan" dedi. Bunu yanı sıra bölgede yol çalışmalarında ciddi çalışmalar var.

Bu noktada başta Bursa- Keles yolu, yine Keles -Tavşanlı, Keles -İnegöl yollarında çalışmalar başlamış. Bunu yanı sıra bölgeye rüzgar elektrik santrali kuran özel sektör firması tarafından Düvenli Köy yolunda da yol genişletme çalışmaları bitmiş.

Bir anlamda bu yollar sayesinde bölgenin ticaret hacmi de gelişecek.

Kocayayla'da yapılan gölet bitmiş yakında sulama amaçlı olarak bölge insanının kullanımına açılacakmış.

Bu sayede bölgede tarımsal ürün anlamında önemli bir mesafe katedilebilir.

BUNGOLOW TİPİ EVLERİN TEFRİŞATINA BAŞLANMIŞ

Daha önce mülkiyeti bir başka isimde olan 5 bungolow ev Keles Belediyesi'ne geçmişti. Kalan 6 ev için de görüşmeler olumlu sonuçlanmış. Onların da mülkiyetinin " Keles Belediyesi'ne geçeceğini Keskin programımızda" açıkladı.

Keles'e tabir caiz ise Büyükşehir eli değmiş.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 20'ye yakın bungolow evlerin tefrişatına da Keles Belediyesi başlamış.

Onlar da ilerleyen günlerde halkın kullanımına açılacak. Bu arada belediyenin işlettiği bungolow evlerde hafta sonu doluluk oranı yüzde yüz hafta içi de yüzde 70'in üzerindeymiş.

ÜNİVERDSİTE ÖĞRENCİLERİNİN BARINMA SORUNU YOK

Bölgede köylerde kurulan ürün toplama merkezleri de üretici ile esnafın buluşmasına olanak sağladığını da öğrendik.

Bu arada okulların açılması ile üniversite öğrencilerinin Keles'e gelmesinin ardından hiç bir öğrencinin barınma sorunu yaşamadığını da Keskin'den öğrendik.

Eğer sorun yaşayan öğrenci varsa ekranlarımız aracılığıyla Başkan Keskin "bana gelsin" dedi. Bu arada ilerleyen yıllarda MYO'nda yeni bölümler açılacağı müjdesini de vermiş olalım.

Kısaca gerek yerelin gerekse merkezi idarenin desteği ile Keles'te güzel çalışmalar oluyor. Bize de emeği geçenleri tebrik etmek düşüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.