Hava Durumu

Keles ekoturizmin merkezi olmaya aday

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2020 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 08:07

Aslında gerçek olan şu Bursa'nın en önemli marka değeri oluşturacak unsurlarından biri de ekoturizm. Özellikle bu konuda dört dağ ilçesi son yıllarda önemli mesafeler kat etti. Harmancık'ta kurulu ekoturizm tesisleri bir çok ödül aldı.

Orhaneli'de Ali Aykurt göreve başladıktan sonra bu konuda önemli çalışmalar gerçekleştirdi. Yine Büyükorhan'da Görecik Yaylası ile ilgili çalışmalar devam ediyor.

Yine Keles Kocayayla'da ise hareketlilik oldukça fazla gerek altyapısı gerek üst yapısı ile pandeminin bitmesi ile Marmara'da ekoturizmin başkenti olmaya aday.

Bu minvalde son gelişmeleri öğrenmek üzere dün Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin'i aradım. Kendisi belediyenin bungolow tipi evlerinin bittiğini, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan evlerin de yakın bir tarihte Keles Belediyesi'ne teslim edileceğini yazdı.

Yine bu konuda özellikle bir yatırımcının burası ile ilgilendiğini dünyanın değişik ülkelerinden buraya turist getirmek için kendileriyle görüşmek istediğini ifade etti.

Önümüzdeki hafta bu görüşme gerçekleşecekmiş.

Görüşmenin olumlu sonuçlanması durumunda Keles Belediyesi hatırı sayılır bir gelir elde edecek. Yine ilçede yapılan spor sahasında ise önemli bir eşiğin bittiğini buranın da bitmesiyle etrafındaki tesislerle belediyenin önemli bir gelir kaynağına kavuşacağını Keskin'den öğrendik.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından ilçeye kazandırılan yakın bir tarihte açılacak sosyal tesis Keles Kültür Evi'de ilçe için oldukça önemli.

Keza tesisin içindeki 250 kişilik konferans salonu da bölgenin cazibesini arttıracak.

Bizim gördüğümüz Keles'i güzel günler beklediği.

Bizler de emeği geçen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin'i tebrik ediyoruz.

AKTAŞ'TAN DAĞ İLÇELERİNE ÖZEL İLGİ...

Allah için Bütünşehir Yasası çıkmasaydı, bugün dört dağ ilçesi olarak nitelendirdiğimiz Orhaneli, Keles, Büyükorhan ve Harmancık ilçelerinin hali ne olurdu.

Bugün misal olarak,

Bu ilçelerin altyapısı tamamlanabilir miydi?

Harmancık, Keles'e sosyal tesisler kazandırılabilir miydi?

Yine Büyükorhan ve Orhaneli'nin bir çok eksikliği giderilebilir miydi?

Bu soruların yanıtı hayır.

Aslında yasanın çıkması da tek başına yeterli değil. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı'nın da olaya pozitif bakması gerekiyor.

Allah için Alinur Aktaş da bu noktada pozitif bakan bir isim.

O da fırsat bulduğu zaman bu dört ilçeleri geziyor yatırımları takip ediyor, sorunları dinliyor bundan dolayı da tebriği hak ediyor...

ÖZKAN'A GEÇMİŞ OLSUN

Perşembe akşamları AS TV'de saat 20.30'da yayınlanan Politik Bakış programında dün konuğumuz CHP Bursa Milletvekili Prof.Dr. Yüksel Özkan olacaktı.

Yayınımıza çok az bir zaman kala Özkan'ın programımıza katılamayacağını öğrendik. Kendisinin gıda zehirlenmesi geçirdiğini öğrendik.

Allah'tan çok fazla sıkıntı yok.

İlaç takviyesi ve istirahat ile düzelecek.

Bu vesile ile Prof.Dr. Özkan'a geçmiş olsun dileklerimizi iletirken mücbir sebepten dolayı da seyircilerimizden ve okuyucularımızdan da özür diliyoruz...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.