Hava Durumu

Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır ile 45 dakika...

Yazının Giriş Tarihi: 22.12.2021 08:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.12.2021 08:06

Haftanın ilk günü AS TV'nin ekran klasiklerinden biri olan Sönmez Medya Buluşmaları'nda konuğumuz olan isim Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır oldu.

Başkan Tanır'a biz sorduk, o yanıtladı.

Öncelikle şunu net ifade etmek gerekiyor Kestel , Bursa'ya hem yakın hem bir o kadar da uzak. İlçeye bağlı 26 köyü ile sırtını Uludağ'a dayayan Kestel hem sanayicilerin gözbebeği.

Hem de doğa severlerin. Uzaklığının sebebi de göç edenlerin ilk durağı. O açıdan bakınca uzak diyebiliriz.

Bursa'da pandemi döneminde ruhsatsız konutların mantar gibi türediği bölgede Başkan Önder Tanır'a büyük iş düşüyor.

Belki de bir belediye başkanı olarak en zor işlerden biri de kaçak yapıları yıkmak olacaktır. İşte bu konuda Tanır elinden geleni yapmaya çalışıyor.

YERLEŞKE İLE İLGİLİ GELİŞMELERİ TAKİP EDİYORUZ

Dün biz sorduk Tanır yanıtladı dedik ya.

Ben ise kendi sorduğum bir kaç sor vardı. Onlardan ilki Bursa Teknik Üniversite'nin yılan hikayesine dönen Kestel Yerleşkesi ile ilgili son gelişmeleri sordum.

O da " Özellikle hazineye ait olan yer BTÜ'ne verildi bunu yanı sıra istimlak edilen bazı parsellerde sorun var. Bunların ilave ödemeleri gerçekleşmeyince bu parseller mal sahiplerine iade edildi. Ama biz buranın en kısa zamanda kampüs alanının inşaatına başlayacağını umuyor ve bekliyoruz" dedi.

Gerçekten de biz de bu temenniye evet demek isteyenlerdeniz. Bursa'da eksik olan nedir sorusuna vereceğimiz yanıtlardan biri de üniversite koskaca kentte iki tane devlet üniversitesi bulunuyor. Gerekirse burası BTÜ'nin olmuyorsa bile yeni bir butik üniversitesi kurularak Bursa'ya hizmet verebilir.

KOZLUÖREN VİLLALARI GÜN SAYIYOR

Öte yandan kendisine sorduğumuz diğer bir soru ise ilçe sınırlarında kalan Bütünşehir yasası ile köy tüzel kişiliğinden, ilçe belediyesi tüzel kişiliğine geçen arazilerle ilgili idi. Bu bağlamda Kozluören'de kalan bir arazi de neler yapıldığını Tanır'a sorduk o da" Bu bölge ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bu bölgede yap işlet devret modeline göre sosyal donatı alanları olan üst gelir seviyesine yönelik proje geliştireceğiz"dedi. Tanır diğer bir ifade ile Kestel'de fabrikası olan fakat başka bölgede oturan sanayicilerin burada oturmasını arzuluyor.

Belki de doğununBademlisi burası olacak...

YIKILACAK 420 BİNA VAR

Kaçak yapılaşma ile mücadele ilgili sorumuza da Başkan Tanır, "2019-2021 yılları arasında bölge de 101 kaçak yapı yıkıldı. Bunu yanı sıra vatandaşların da yıktığı yapılar var. Bu da yaklaşık 120 yapı yapıyor. Tespit edilen ve yıkım kararı alınan 420 kaçak yapı daha yıkılacak. Bu konuda bizim vatandaşa tavsiyemiz kaçak yapı almaması. Köy yerleşim birimlerinde daha ucuza imarlı bölgeler var. Biz hemşehrilerimizin oradan imarlı yerler almasını istiyoruz. Üstüne üstelik projesini de biz veriyoruz "dedi.

YAKIN TARİHTE MÜJDELER OLACAK

Program sonrasında çay içerken Tanır'a sorduğumuz bir kaç soru vardı. Onlardan ilki bölgeye yapılması planlanan otel ve alışveriş merkezi idi.

Bu konu ile ilgili çalışmalar masasının üstündeymiş. Çok yakın bir zamanda ilçe halkına müjde vereceğini bizle paylaştı Tanır.

Öte yandan ilçede bulunan ilçeye ismini veren Kestel Kalesi ile ilgili de düzenleme yapıldığını ve İsviçre Alpler'e rakip olacak dediği Alaçam ile ilgili araştırma içinde olduğunu Tanır'dan öğrendik.

Bize de bu ortamda Başkan Önder Tanır ve ekibine başarılar dilemek düşüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.