Hava Durumu

Kestel'de Tanır'ın ilk icraatı...

Yazının Giriş Tarihi: 09.05.2019 08:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.05.2019 08:16

Bursa'nın ilçelerinde en rahat belediyelerden biri de Kestel Belediyesi. Bunun nedeni de belediyenin sıfır borcu olması.
Bu bağlamda görevi devreden önceki belediye başkanı Yener Acar alkışı hak ediyor...
Bu arada son yerel seçimlerde ilçede üç dönem görev yapan Yener Acar'ın ardından göreve gelen Önder Tanır işe ilk önce iki siyasi bir de teknik başkan yardımcısını atayarak başladı.
Tanır'ın en büyük avantajı ilçeyi tanıması ve belediye meclis ve büyükşehir meclis üyesi olarak görev yapmış olması.
Sorunları biliyor.

Öncelikli sorun olarak da artan nüfusla beraber ilçede ihtiyaç duyulan otopark sorunu. İlçeye Büyükşehir marifetiyle otopark yapılması planlanıyordu. Yapılması planlanan, temeli atılan otoparkın yanında bulunan yaklaşık bin 500 metrekarelik boş alanı da istimlak ederek otopark alanına dahil edilmesi sağlandı.
Bu bağlamda Tanır'ın ilk icraatı oldu.
Diğer bir icraatı da belediyeye bağlı düğün salonları. Tanır, fiyat indirimine girerek halkın takdirini kazandı.
Öte yandan;
Tanır yine yakın bir tarihte Kestel Vani Mehmet Mahallesi'nde planlanan kapalı pazar yerinin de temelini atmayı planlıyor.
Bu da Tanır'ın ilçedeki ilk temeli olacak.
Bize de kendisine başarılar dilemek düşüyor.

BÜYÜKŞEHİR'İN YURTDIŞI RAMAZAN PROGRAMI BELLİ OLDU...

Ramazan ayında farklı bölge ve ilçelerde her gün 14 bin 500 hemşehrimize iftar veren Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yurtdışı programı belli oldu.
Büyükşehir Belediyesi ilk iftarını Kuzey Mekodanya'nın başkenti Üsküp'te 18 Mayıs Cumartesi günü verecek.
Üsküp'ten sonra Büyükşehir Belediyesi'nin iftar vereceği yer Bulgaristan'ın Cebel Kasabası. Cebel'de iftarın verileceği tarih 19 Mayıs Pazar günü.
Bulgaristan'dan sonra Büyükşehir Belediyesi'nin rotası Yunanistan olacak. Burada 20 Mayıs Pazartesi günü Kozlukebir'de önce sahur akşamında ise Gümülcine'de iftar verecek.
Büyükşehir Yunanistan'dan sonra 21Mayıs 2019 Salı tarihinde Bosna Hersek'in Mostar kentine geçerek burada iftar verecek.
Büyükşehir heyeti 23 Mayıs Kosova Prizren'deki ve 25 Mayıs 2019 Cumartesi Gürcistan'ın Batum kentindeki iftarlara temsilci gönderecek.

AKTAŞ, BAŞKANLARLA GÖRÜŞMEYE BAŞLADI...

Yerel seçimler öncesi Bursa ve ilçelerde neler yapılması konusunda ilçe belediye başkan adaylarıyla kampa giren Alinur Aktaş seçimlerden sonra da ilçe belediye başkanlarıyla buluşmaya başladı. Bu bağlamda kendisinden randevu taleplerine evet diyen Başkan Aktaş görüşmelerini teravi namazından sonra belediye binasında gerçekleştiriyor.
Önceki gün Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ile bu minvalde görüşen Aktaş'ın görüşmelerine devam etmesi bekleniyor.+

OSMANGAZİ'DE AK PARTİ'DEN MHP'YE JEST...

Dün Hasan Hüseyin Erdönmez'in başkanlığında toplanan Osmangazi Belediye Meclisi'nde bir komisyon seçimi, bir de birlik seçimleri için aday belirlenmesi vardı.
Bu seçimlerde ortaya çıkan en önemli ayrıntı ise MHP'ye komisyonlarda yer verilmesi idi. Yeni oluşturulan Engelli ve Yaşlılar Komisyonu'nda normalde beş kişilik komisyonda 3 AK Parti 2 CHP'li üye olması gerekiyordu.
AK Parti bir üye hakkından feda ederek MHP'nin de komisyona girmesini sağladı...
Öte yandan Türk Dünyası Belediyeler Birliği'ne delege belirlendi. İki asil iki yedek üyenin belirlendiği komisyona MHP'den de Korkut Aktaş yedek üye olarak seçildi.
Bir anlamda gerçekleşen seçimlerle Cumhur İttifakı meclisde perçinlenmiş oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.