Hava Durumu

Kılıç ve Özen Rumeli yolcusu...

Yazının Giriş Tarihi: 22.05.2019 07:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.05.2019 07:59

Hatırlatmakta fayda var: AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç ile Refik Özen Türkiye-Kuzey Makedonya, Türkiye-Bosna Hersek Parlamenterler Dostluk Grubu'nda görev yapıyorlar.
Bu ikili önümüzdeki günlerde TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un başkanlığında önce Kuzey Makedonya'ya ardından da Bosna Hersek'e resmi ziyaretlerde bulunacaklar.
Programda önce 25 Mayıs Cumartesi günü Üsküp'e burada Uluslararası Balkan Üniversitesi ziyareti dikkat çekiyor. Üsküp'te gerçekleşecek iftar ve sahur programlarının ardından daha sonra 26 Mayıs tarihinde Bosna Hersek'e geçecekler..
Burada Bosna Hersek'in efsanevi bilge lideri Alija İzzetbegoviç'in mezarını ziyaret ettikten sonra heyet 3 saatlik karayolu yolculuğunun ardından Hırvatların yoğun olarak yaşadığı Livno'ya geçecekler.
Livno'da iftarı yapacak heyet geç saatlerde Saraybosna'ya dönüp sahur ettikten sonra meşhur Gazi Hüsrev Paşa Camisi'nde sabah namazını kıldıktan sonra Türkiye'ye dönecekler.
Her iki milletvekili yurtdışında bulundukları için 26 Mayıs 2019 günü gerçekleşecek AK Parti İl Teşkilat iftarında bulunamayacaklar.

AYKURT: ORHANELİ YABANMERSİNİ VE AHUDUDUNUN MERKEZİ OLACAK

Belediyelerin mali tablolarında yaşanan olumsuzluklar yeni seçilen belediye başkanlarını farklı alternatifler üzerine çalışmaya itiyor.
Özellikle bu bağlamda en çok sıkıntı yaşayan belediyelerin başında dağ yöresi belediyeleri geliyor.
Bölge halkının gelir kaynakları oldukça sınırlı.
Geçmişte tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan halk ürünler para etmeyince şehre doğru göç ettiler.
Birçok arazi ekilmiyor ve biçilmiyor.
Bu noktada bölgeyi tersine göç için düğmeye basan isimlerden biri de Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt.
Aykurt tersine göç ile bir taşla iki kuş vurmayı hedefliyor.
Hem İller Bankası'ndan aldığı payı artırmak, hem de boş olan alanların ekilip biçilip ekonomiye kazandırmak.
İşte bu noktada ilçede ilçe başkanlığı döneminde hemşehrilerini yaban- mersini,ahududu ekimine teşvik ediyor.
Aykurt'tan öğrendiğimiz bilgilere göre;
İlçenin toprak yapısı bu iki ürünü yetiştirmek için idealmiş. Geçen yıl yaban mersinini çiftçi 25 TL'den toptan satmış.
Dönümünde uzun dönemde ortalama 3 bin 500 kg ürün alınabilen yaban- mersini ilçemizin halkı için büyük bir kazanç kapısı olacak diyor.
Aykurt, bu bağlamda her yıl geleneksel olarak kiraz ve çilek ana teması başlığıyla gerçekleşen Orhaneli Festivali'nin ana temasına bu yıl ahududu ve yabanmersininin de ilave olduğunu ifade etti. Orhaneli Festivali bu yıl 29-30 Haziran 2019 tarihlerinde geçekleşecek.

DÜNYA ŞAMPİYONASINDA BURSA'YI TEMSİL ETTİLER...

Geçen hafta içinde İngitere'nin Manchester kentinde dünya büyükler tekvando şampiyonası vardı. Şampiyonada Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nün sporcusu olan Hatice Kübra İlgün de 57 kg'da ülkemizi ve Bursa'yı temsil etti.
2017 yılındaki şampiyonada gümüş madalya kazanan İlgün turnuvada ikinci turda rakibine 10-9 yenilerek turnuvaya veda etti.
İlgün'ü turnuva boyunca yalnız bırakmayan isimlerden biri de geçen dönem AK Parti Mudanya Belediye Meclis Üyesi olarak görev yapan aynı zamanda Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Yöneticisi Dergah Alkan'dı...

ELDEMİR, BİHMED'E KONUK OLDU...

Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir BİHMED'de uzun yıllar başkanlık yapmış biri isim. Dernekle gönül bağını sürekli sürdürüyor.
Fırsat buldukça da dostlarıyla hasret gideriyor.
Pazar akşamı da Bursa'ya gelen Eldemir ardından iftardan sonra BİHMED'e giderek hem dostlarıyla hasret giderdi hem de genel gündem üzerine sohbet ettiler.
Eldemir'i sohbet boyunca yalnız bırakmayan isimler BİHMED Başkanı Kadir Oruç, BİHMED başkanlarından Cemalettin Torun yönetiminde İl Başkanvekili olarak görev yapan İbrahim Güney yine BURFAŞ Genel Müdürü Ömer Furkan Banaz, Kızılay Nilüfer Şube Başkanı, Coşkun Evkuran ve BİHMED üyeleriydi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.