Hava Durumu

Kirmasti'den Mustafakemalpaşa'ya uzanan 99 yıl...

Yazının Giriş Tarihi: 23.12.2021 08:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.12.2021 08:08

Bursa'nın Ege'ye açılan kapılarından birisi olan Mustafakemalpaşa'nın geçmişteki adının Kirmasti olduğunu bu köşede daha önce kaleme aldık.
İlçede geçen çaydan adını alan ilçe tatlısı ile de damaklarımıza ayrı bir tat veriyor.
Adı ile de Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusunun adını alan bu güzel ilçemizde bu ismi almasının üzerinden neredeyse bir asır geçmiş durumda.
İşte bu noktada Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar ilçenin 99 yıl önce Mustafakemalpaşa adının alması ile ilgili güzel bir program hazırlamış.
Bu bağlamda ilk önce,
İlçeden 99 öğrenciyle Mustafakemalpaşa 100. yıla yürüyor teması ile önce Ankara'da Anıtkabir ziyareti ile başlayacak program sonra sırasıyla şu şekilde devam edecek:
Bursa'yı işgalden kurtaran komutan Şükrü Naili Gökberk ile Cumhuriyet'in ilk yıllarında milletvekilliği yapan Ali Hikmet Ayerdem ve Ahmet Naci Tınaz yine Bursa doğumlu önceki yıllarda Savunma Bakanı olarak yapan Mehmet Sabri Erçetin'in Devlet Mezarlığı'nda bulunan kabristanlarını ziyaret edecekler.

Sonrasında TBMM'de Meclis Başkanı Mustafa Şentop'u makamında ziyaret ettikten sonra kurucu TBMM binasına geçecekler. Ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gidecek öğrenciler Mehmet Akif Ersoy evi ve Tacettin Dergahı'nı ziyaret ederek geç saatlerde ilçe merkezine dönecekler.
Ahde vefa anlamında geçmişle gelecek arasında köprü kuran bu programda ilçenin ad gününde bu etkinliği gerçekleştirdiği için bizler de Mehmet Kanar'ı ve etkinliğe katılacak gençleri de ayrıca tebrik ediyoruz.

BURSALI İŞ ADAMINDAN ÖRNEK DAVRANIŞ

Yaklaşık bir aydır marketlerde yeni eleman ihtiyacı doğdu. O elemanın tek işi var yeni etiket yazmak.
Özellikle dövizdeki artışı bahane ederek her gün zam üstüne zam yapan marketlerde iki gündür düşen fiyatlara rağmen marketlerde tersine bir işlem yok.
Fiyatlar inmiyor.
Şimdide bahane ben yüksek kurdayken mal aldım. Düşükteyken aldığına hemen zammı yapıştırdın ya.
O zaman bir şey yok.
Şimdi etiketi düzeltip fiyatı düşürmek işine gelmiyor.
İster istemez bu durumu belirli kesimler ranta yada en basit adıyla fırsatçılığa çeviriyorlar. Ama her şeye rağmen fırsatçılık yapmayan iş insanları da yok mu?
Bu soruya vereceğimiz yanıt evet.

O isimlerden biri de aynı zamanda AK Parti Bursa İl Sekreteri ve içecek sektöründe faaliyette bulunan bir firmanın sahiplerinden Sinan Kahraman.
Geçen günlerde dolara dayalı ham madde maliyetlerinden dolayı fiyatına zam yapmak durumunda kalan Kahraman, dolardaki artışın durup 12 TL civarına düşmesinin ardından gereğini yaptı.
Üretimini ve satışını yaptığı ürünlerde dolar fiyatına paralel olarak yüzde 20 indirim sağlayan Kahraman'ın bu örnek davranışı umarım diğer firmalara da örnek olur. Telefonla görüştüğümüz Kahraman, "ticareti helal kazanç kapısı olarak görüyoruz fırsatçılık olarak değil, dolardaki iniş devam ederse önümüzdeki hafta bir indirim daha gerçekleştireceğiz " dedi. Bizler de Kahraman'ı tebrik ediyor ve başarılar diliyoruz...

POLİTİK BAKIŞ'IN KONUĞU ÖZGÖZ

He hafta birbirinden değerli konukları ağırladığımız AS TV'de yayınlanan Politik Bakış programında bu haftaki konuğumuz yakın bir tarihte 1.Olağan İl Kongresini gerçekleştiren DEVA Partisi Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz olacak.
Bundan sonraki süreçte Özgöz atanmış değil seçilmiş il başkanı olarak yoluna devam edecek.

Özgöz ile gerçekleşen il kongresi, oluşan yeni yönetim kurulu arkadaşları başta olmak üzere yeni dönemde partisinin hem yereldeki hem geneldeki hedeflerini konuşacağımız program bu akşam saat 20.30'da AS TV ekranlarında.
Vakti olanlar kaçırmasın.
Şimdiden iyi seyirler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.