Hava Durumu

Kızılay Bursa'dan ne kadar bağış topladı?

Yazının Giriş Tarihi: 23.02.2021 08:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.02.2021 08:06

Önceki hafta içinde Kızılay Bursa Şube Başkanı Avukat Özcan Susmaz'ı AS TV'de yayınlanan Politik Bakış programında konuk etmiştik.

Programla ilgili detayları yoğunluktan yazamamıştık.

O detaylara girmeden önce;

Öncesinde şunu net olarak ifade etmek gerekiyor: Türk insanının hayırsever kimliği ve duygusal yapısı olduğu bir gerçek.

Bunu fırsat bilen dini duygularını sömüren bazı şahıslar ve kurumlar geçmiş yıllarda gerek ayni, gerekse nakdi yardımları toplayarak bir anlamda sömürdü...

Misal olarak, bağış yapılan kurbanlar kasaba gitti, paraları da ceplerine...

Bu noktada vatandaşın güven duyduğu kurum sayısı azaldı. Ama bunlardan bazıları istisna. O istisna kurumlardan biri de Kızılay.Kızılay bu ülkenin kara gün dostu...

Kötü zamanda yanında. Bu faaliyetlerini sürdürebilmesi için ülkemiz insanının bağışlarına ihtiyacı var.

Kökleri 1868 yılına kadar dayanan bu yardım kuruluşuna dair, porogramda birçok konuyu konuştuk.

O konuştuğumuz konulardan biri de Kızılay'a Bursa genelinde yapılan bağışlardı.

Bu bağlamda Başkan Özcan Susmaz'a bağışların miktarını sormuştum.

O da samimiyeti ile 2019-2020 yılları arasında Bursalılar tarafından verilen bağışları ekranlarımız aracılığıyla açıkladı.

Susmaz'ın açıkladığı rakamlara göre Bursalılar Kızılay'a 55 bin 326 TL fitre, 2 milyon 483 bin 027 TL zekat, 26 bin 600 TL kumbara, 231 bin 973 TL nakdi yine ulusal kampanyalara da 1 milyon 230 bin 179 TL olmak üzere toplamda 4 milyon TL'ye yakın bağışta bulunmuş.

Öte yandan Başkan Susmaz'ın Kızılay'ın sadece doğal afetlerde halkın yanında olmadığını kan ihtiyacını da karşılayan bir kurum olduğuna dikkat çekti.

Pandemi döneminde kan bağışlarında bir azalma olduğunu ifade eden Susmaz, vatandaaşlarımız rahat olsun bizim araçlarımız kan alırken her taraf steril ve hijyen dedi.

Susmaz ayrıca Bursalıları sadece kan vermeye değil aynı zamanda kök hücre bağışçısı olması konusundaa çağrıda bulundu.

Susmaz'a sorduğum sorulardan bir de Bursa'da toplanan bağışların nasıl pay edildiği ile ilgiliydi.

O da toplanan bağışların yüzde 40'ı Bursa'da yüzde 40'ı genel merkezde, yüzde 20'si de demirbaş ve benzeri giderlerde kullanılıyormuş.

Bunu da buradan yazmış olalım. Başkan Susmaz toplanan her kuruşun hesabını vermeye hazır bir profil çizdi.

Bizlere de kendisine başarılar dilemek düşüyor.

SİYASİ PARTİLERE ÜYELİK E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILSIN

Özellikle yaşanılan pandemi sürecinin bize öğrettiği en önemli detay teknolojinin nimetlerini daha fazla kullanma oldu. Bu minvalde toplantılarımız online yaptık, öğrencilerimiz derse internet üzerinden online bağlandı.

Hatta özel hastanelerde doktor görüşmeleri de online yapılmaya başlandı. Yine birçok sektörde esnek çalışma modelleri geliştirildi. Başta finans sektörü olmak üzere bir- çok firma çalışanlarına evden çalışmayı uygun buldu. Bu örnekleri çoğaltmak mümkün.

Öte yandan resmi kurumlardaki bir çok işimizi de e-devlet üzerinde görmeye başladık. Ama bazı konularda eksik kaldık.

Misal bir vatandaş siyasi partiden e-devlet üzerinden istifa edebilmesine rağmen, üyelik kaydını e-devlet üzerinden yapamıyor.

İşte bu noktada tuhaflık var.

Burada yapılması gereken siyasi partilere üyeliğin de e-devlet üzerinden başvuru hakkının tanınması. Burada onay süreci için belirli bir süre verilebilir. Eğer o süre zarfından vatandaşın partiye üyeliği kabul olmuş ise herhangi bir şekilde bildirim yapmaya gerek yok.

Aksi durumda ilgili siyasi parti başvuruyu kabul etmediyse mesajla vatandaşa bildirim yapmalı. Bu bizim önerimiz... Gerisi yetkililere kalmış...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.