Hava Durumu

Makine Mühendisleri'nde "mühendisler" sandığa gitmedi...

Yazının Giriş Tarihi: 16.01.2018 08:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.01.2018 08:45

Pazar günü akademik odalarda seçim heyecanı vardı. Bu bağlamda biz de Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi'nin seçimlerini ön- seçim aşamasından itibaren takip etme fırsatı yakaladık.

Neticede seçimi daha önce öngördüğümüz gibi Çağdaş grubun adayı Fikri Düşünceli kazandı.Düşünceli'nin listesi bin 435 oy alırken Mustafa Arslan'ın listesi 591 oy aldı.

Toplam 8 bin 253 mühendisin oy kullanma hakkına sahip olduğu odada sandığa oy kullanmaya gelen mühendis sayısı 2 bin 075.

Yani yaklaşık olarak yüzde 25 civarında katılım olmuş.Çarşaf liste olarak gerçekleşen oylamada Çağdaş grubun adayı Fikri Düşünceli bin 435 oy alırken, Birlik grubundan ise Erol Güngör 593 oy alıyor.

Seçimlere katılım oranının en yüksek olduğu sandık iki nolu sandık oy kullanma hakkına sahip. 400 mühendisten 194'ü oyunu kullanmış katılım oranı yüzde 49.En düşük katılım ise 13 nolu sandıkta gerçekleşmiş. Bu sandıkta 350 mühendis oy kullanma hakkına sahip iken sadece 50 mühendis oyunu kullanmış katılım oranı yüzde 13...

Kısaca mühendisler pek sandığa gelmek istememiş...Buna rağmen aday olan her iki ismi kutlarken başkan seçilen Fikri Düşünceli'ye de yeni görevinde başarılar diliyoruz.

ASKON'dan ayrılanlar ASRİAD'da buluştu

Özellikle kurulduğu zaman ciddi anlamda ses getiren işadamları derneklerinden biri de ASKON'du (Anadolu Aslanları Derneği)...

Hatta o zaman Saadet Partisi'nden ayrılan Numan Kurtulmuş'un liderliğini yaptığı HAS Parti'ye yakındı.

Sonrası malum...

Ardından sancılı büyüme dönemi geçiren ASKON'da bu sancılar hiç bitmedi. Kendi aralarında anlaşmazlık çıkınca ASKON üyesi büyük çoğunluk yönetimden ve üyelikten istifa etti. Ardından ise ülke genelinde birçok ASKON Şubesi yönetimi görevi bıraktı.

Görevi bırakanlar bu sefer Asrın İşadamları Derneği (ASRİAD) çatısı altında buluştular.Adnan Danış'ın Genel Başkanlığı'nı yaptığı SİAD 81 ilde örgütlenme çalışmalarını başlatmış. Bursa'da şube başkanlığına ASKON'un son seçilmiş başkanı Eyüp Yetim'in getirilmesi bekleniyor.

Yıldırım Belediyesi'nden sinema atölyesi ve ahde vefa

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ilçede gerçekleştirdiği farklı etkinliklerle herkesin memnuniyetini kazanıyor.

O gerçekleştirdiği faaliyetlerden biri de sinema atölyesi...İlçede birbirinden değerli yönetmenlerin katılacağı programda sinemanın abc'sine yönelik bu programa başvurular 10 Ocak tarihinde bitti.

Üstüne üstelik ücretsiz.

Programın ayrıntıları ilerleyen günlerde basın toplantısı ile kamuoyuna duyurulacak.Biz de emeği geçenlere ayrıca teşekkür ediyoruz.

Bu arada söz Yıldırım Belediyesi'nden açılmışken Edebali'yi bir kez daha tebrik etmek gerekiyor.O da geçen yıl içinde kaybettiğimiz CHP'li Belediye Meclis Üyesi Şerafettin Atalay adına Yüksek İhtisas Hastanesi'nde yaptırılan bin 530 metre- karelik alanda hizmet verecek kreşin önümüzdeki günlerde açılması bekleniyor.

Bizler de Edebali'nin bu ince davranışını tebrik ediyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.