Hava Durumu

Meclis üyeliklerine sürpriz adaylar..

Yazının Giriş Tarihi: 08.12.2018 08:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2018 08:28

AK Parti'de meclis üyelikleri ile ilgili parti içi başvuru süreci sona erdi. Bursa genelinde başvuran isimlere baktığımızda sürpriz isimlere rastladık.
İsmi bir ara Nilüfer İlçe başkan aday adayı olarak geçen başkanlık için başvurmayan İ.Hakkı Kavurmacı, sanayici Kağan Yeşil, bu dönem yeniden Nilüfer'den belediye meclis üyeliği için başvuran isimlerden. Nilüfer'de Samet Şahin adlı engelli bir genç de dosya teslim eden isimlerden...
Nilüfer'de dün 16.00 itibarı ile müracaat sayısı 54 idi.
Öte yandan bir başka ilçe Yıldırım'da oldukça sürpriz isimler dikkat çekiyor...O isimler arasında eski ilçe başkanı Ahmet Er, Ali Mollasalih, Şükrü Köse, İbrahim İsmailoğlu, Feridun Özyüksel, önceki dönem Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Zekeriya Dindar İlçe eski Gençlik Kolları Başkanı Adnan Kurtuluş,Şenol Çulcu, Uğur Özen, Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ömer Aykan ve Hilmi Pakyürek gibi isimler dikkat çekti.
Dün 16.00 itibarı ile Yıldırım'da müracaat sayısı 166 idi.
Bursa genelinde toplam rakam 750 civarı...
Öte yandan yine Osmangazi'de müracaat eden isimler arasında belediye başkanı adayı olan meclis üyeleri ve iki isim hariç tüm meclis üyeleri müracaatta bulunmuş.
Bunun yanı sıra eski ilçe yöneticisi Faruk Ertürk, Bursa'nın tanınmış çadır imalatçısı Ahmet Bayram, il yönetiminden istifa eden Aslıhan Köse, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Hakan Köprülüoğlu ve ilçe kadın kolları başkanı Zeynep Kurt gibi isimler var. Müracaat sayısı 16.00 itibarı ile 203 idi.

CHP Büyükşehir'de İYİ Parti'yi destekler mi?

Gözler partiler arası ittifak görüşmelerinde. Bu bağlamda en çok merak edilen konulardan biri de CHP ile İYİ Parti arasındaki ittifak görüşmelerinin nasıl sonuçlanacağı konusunda.
Eğer ittifak olumlu sonuçlanırsa;
Masada birkaç il bulunuyor.
Edindiğimiz bilgilere göre o illerden biri de Bursa Büyükşehir Belediyesi.
Eğer İYİ Parti Büyükşehir'de CHP'nin adayını desteklerse, İYİ Parti kurmayları da karşılığında Osmangazi veya Nilüfer'de CHP'nin adaylarını destekleyeceklermiş.
Bu senaryolardan biri...
Diğer bir senaryo ise;
CHP'de Büyükşehir'de İYİ Parti'nin olası adayı Emin Balkan'ı destekleyecek.
İYİ Partiler ise bunun karşılığında Osmangazi'de olası CHP adayı Erkan Aydın ve bu durumda Nilüfer'de devam etmesi beklenen Mustafa Bozbey'i destekleyecekler.
Velhasıl ittifak senaryolarında her gün yeni senaryolar yazılıyor. Bakalım bu senaryonun sonunda hangisi filme dönecek? Vizyona girecek...
Bekleyip, görelim...

DP'nin Orhangazi adayı Dönmez oluyor...

Dün bu köşeden geçmiş dönem Orhangazi Belediye Başkanı İsmail Tartar'ın 31 Mart 2019 tarihinde DP'nin adaylığından sağlık sebeplerinden dolayı çekildiğini yazdık.
Yerine kim gelecek diye sormuştuk.
O isim belli oldu gibi.
O da aslen Orhangazili olan DP Bakırköy İlçe Başkanı olarak görev yapan inşaat mühendisi Necmettin Dönmez'in aday gösterileceğini öğrendik.
Açıklamanın yakın bir zamanda yapılması bekleniyor...

Uludağ 7 kocalı Hürmüz olmaktan kurtulacak mı?

Ellerinde Uludağ gibi nimetleri bulunduğu için Bursalılar sevinsin mi?
Üzülsün mü?
Neden mi böyle diyorum?
Uludağ'da yaşanan birçok aksaklık düzeltilemiyor.
Büyükşehir ya da ilçe belediyesi ilgilenmek istiyor.
Bakıyorsunuz bir yetki ilgili bakanlıkta, bir yetki ilçe belediyesinde bir yetki de Büyükşehir belediyesinde.
İşte konuyla ilgili olarak dün Bursa'da bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli AK Parti İl Başkanlığı'nda gerçekleşen basın toplantısında değindiği konu başlıklarından biri de Uludağ idi.
Konuyla ilgili olarak Bakan Pakdemirli şunları söyledi:Bursa hem büyükşehir hem de Anadolu dokusunu kaybetmemiş güzel bir şehirdir. Sivil hayatımda sürekli bulunduğum bir şehir. Şehrimizin Uludağ'ı var. Bakan olur olmaz Uludağ'daki özellikle bizim bakanlığımızı ilgilendiren bütün konuları halledin diye talimat verdim.
Temenni ederiz ki verilen bu talimatla Uludağ'ın tüm sorunları çözülmüş olur...
Çözülmez ise yine bizler "7 kocalı Hürmüz Uludağ" demeye devam ederiz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.