Hava Durumu

Medicana Bursa'nın başarısı ve yeni hedefleri

Yazının Giriş Tarihi: 30.11.2021 08:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.11.2021 08:01

Bursa son yıllarda özel sağlık müteşebbislerinin gözbebeği.

Bu anlamda son yıllarda kentimize ciddi yatırımlar gerçekleşiyor.

O yatırımlardan birini de önceki yıllarda Medicana Hastaneler Grubu gerçekleştirdi.

Bu bağlamda, bizim de bu yıl geçirmiş olduğumuz büyük ameliyat sonrası şifamıza vesile olan ülkemizin önemli zincir hastanelerinden biri olan Medicana Bursa Hastanesi Yönetim Kurulu İcra Başkanı Dr. Engin Bozkurt'u cuma günü Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Necati Çelik ile ziyaret ettik.

Öncelikle şunu net ifade edelim: Dr. Bozkurt'un çok hayırsever, bir isim olduğunu yeri geldiğinde gerçek ihtiyaç sahibi hastalara özel hastane sahibi gibi değil, bir hayırsever gibi davrandığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Tabiri caiz ise bırakın para almayı, cebine para bile koyuyor.

Buna birebir şahit olduk.

Öte yandan Bozkurt sohbetimizde "bizler altı kardeş babamın dükkânında üniversite içinde hem okuduk, hem birer çırak olarak çalıştık." Diyerek bir anlamda başarısının sırrını özetlemiş oldu.

Öncelikle hastane olarak hedefleri yüzde yüz hasta memnuniyeti. Medicana Bursa'nın bunun başardığını ve kendi grubu içerisinde en başarılı hastane olduğunu da buradan yazmış olalım.

Bunun yanı sıra bu yıl açtıkları okullarında toplam öğrenci kapasitesi bin 260 olmasına rağmen pandemiye rağmen 450 öğrenci kayıt yaptırmış.

Benim görüşüm odur ki Medicana Bursa Hastanesi yakın bir tarihte gerçekleştireceği nitelikli ameliyatlar ve tedavilerle ülke ve dünya genelinde bilimsel dergilere konu olacak çalışmalara imza atacak.

Bunu yapacak bilgi ve birikime sahip konusunda uzman birçok hekim hastanede görev yapıyor.

O isimlerden biri de Prof. Dr. Ersin Öztürk.

Yapmış olduğu teknikle dünya literatürüne kendi adı ile giren ameliyat yapan, Prof. Ersin Öztürk, hoca gerçekten kolon cerrahisinde ülkemizin ve kentimizin yüz akı.

Bizler de bu yatırımı kentimize kazandırdığı için Bozkurt ailesine bir kez daha teşekkür ediyoruz. Şifa dağıtmaya vesile olmalarını diliyoruz.

ALPERENLER'İN ANKARA BULUŞMASI

Öncelikle şunu net yazmak gerekiyor. Oy oranı olarak yüksek bir rakamda olmamalarına rağmen, BBP'nin dinamik bir tabanı var.

Bu taban içinde BBP'nin gençlik kolları olarak adlandıracağımız Alperenler ocağı önemli misyon üstleniyor.

Bu bağlamda;

Hafta sonu Ankara'da gerçekleşen etkinliklerden biri de Alperenler Ocakları Genel Merkezi'nin gerçekleştirdiği "Yesevi'den, Tacettin'e "konulu gençlik buluşmasıydı.

Bursa'dan da ciddi katılım sağlandı.

Etkinliğe;

BBP'nin İl Başkanı Haldun Filizli, Alperenler Ocağı Bursa İl Başkanı Abdullah Yüceler ve BBP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı ve 200'e yakın Bursalı genç katıldı.

Hem şenlik havasında hem hasret giderme babında gerçekleşen etkinlikle bir anlamda önümüzdeki seçimlerin startı da fiilen verilmiş olup ve BBP'nin tarafını da Mustafa Destici tarafından resmen açıklamış oldu.

Bakalım siyasette önümüzdeki günlerde nasıl gelişmeler yaşanacak onu da bekleyip, takip edelim.

İNEGÖL KİTAP FUARI'NDAN AKILDA KALAN GÜZELLİKLER...

Bu yıl 5.'si düzenlenen İnegöl Kitap Fuarı'nda kısıtlamaların kaldırılmasından sonra kitap kurtlarının yoğun ilgisi olduğunu gözlemledik.

Fuar İnegöl'de olmasına rağmen;

Bursa'dan, Yenişehir'den hatta Bozüyük ve Eskişehir'den ziyaretçilerin geldiğini öğrendik. Onlarca yazar okuyucuları ile imza günlerinde buluştu. Sadece okuyucuları ile değil aynı zamanda okuyucu adayları ile de demek doğru olacak.

Bu bağlamda 30 yazar 35 okula İnegöl Belediyesi'nin organizasyonu ile giderek öğrencilerle buluştular.

Hem tecrübelerini, hem eserlerini anlattılar.

Hem de pandemiden dolayı fuara gidemeyen öğrencileri de memnun ettiler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.