Hava Durumu

Merinos AKKM'deki salonlardan BURFAŞ'a rekor gelir...

Yazının Giriş Tarihi: 23.11.2019 09:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.11.2019 09:52

Daha önce bu köşeden Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nin işletilmesinin BİNTED'den Furkan Banaz'ın Genel Müdürü olduğu BURFAŞ'a geçeceğini yazmıştık.
O geçiş tamamlandı.

Hatta önceki gün Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından resmen açıklandı.
Bu süreçle beraber bazı yerlerin ihalesi gerçekleşti bile.

Teferruata girmeden gerçekleşen ihaleden dolayı BURFAŞ Genel Müdürü Furkan Banaz'ı da ayrıca tebrik etmek gerekir.
O ihale neydi?
Hatırlatmakta fayda var:
Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde yer alan bir adet fuaye alanı, bir adet teras ve bir adet salonun sünnet nikah ve benzeri etkinliklere kiralanması işi ihale edilecek diye yazmıştık.
Şartnamede Fuaye Alanı ile, Açık Teras, Yıldırım Beyazıt Salonu statü olarak "A" grubu , Osmangazi ve Orhangazi salonları ise "B"sınıfı olarak yer alıyor.
Misal olarak şartnamede,Fuaye, Açık Teras ve Yıldırım Beyazıt Salonu için 2020 yılında 50 etkinlik yapılacağı tahmin edilirken Fuaye Alanı'nın kirası 10 bin TL+KDV,Açık Teras ve Yıldırım Beyazıt Salonu'nun etkinlik başına kirası 5'er bin TL+KDV olarak hesap edilmiş.

Öte yandan 'B' kategorisinde yer alan Osmangazi Salonu'nun etkinlik başı kirası 7 bin TL+KDV,Orhangazi Salonu'nun kirası ise 6 bin TL+KDV hesap edilmiş.
2020 yılı için toplamda 70 etkinlik olarak planlanmış çıkarılan ihalenin de muhammen bedeli de ona göre çıkarılmıştı.
İhale önceki gün tamamlandı.
İhale için iki firma şartname aldı.
Nilas Turizm Ltd Şti ile Akboran A.Ş.
Neticede ilk yıl 22'si A 50'si B olmak üzere etkinlik sayısını iki arttırarak 72 organizasyon üzerinden teklif veren Akboran Ltd Şti kazandı.
Bugünkü fiyatlar üzerinden 3 yıl için ihaleyi kazanan firma en az KDV dahil 1 milyon 821 bin TL gibi bir rakamı BURFAŞ'a ödeyecek.
Bu arada edindiğimiz bilgilere göre BURFAŞ'ın önümüzdeki günlerde ihale edeceği Dağyenice projesine Arap yatırımcılardan yoğun ilgi olduğunu öğrendik.
Bu bağlamda önceki gün bir Arap yatırımcı BURFAŞ yetkililerinden bölgeyle ilgili bilgi aldı.
Edindiğimiz bilgilere göre buranın da çıplak halde yaklaşık 400 bin TL+KDV'den ihaleye çıkması bekleniyor.
Bu ayrıntıyı da buradan yazmış olalım.

OSMANGAZİ'DE KERKÜK GECESİ

Osmangazi Belediyesi'nin bu köşeden Türk dünyası ile ilgili geceler yapacağını duyurmuştuk. Her ay Türk dünyasına mal olmuş sanatçıları Bursa'da ağırlayacak Osmangazi Belediyesi'nin bu ayki konuğu Kerküklü usta sanatçı ve yorumcu Ahmet Tuzlu olacak.

Tuzlu, Kerkük yöresinin buram buram Türklük kokan türküleriyle 30 Kasım 2019 Cumartesi saat 19.00'da Merinos AKKM'de saat 20.00'de Bursalı sanatseverlerle buluşacak.
Ayrıca Türk dünyasını Bursalılarla buluşturduğu için Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı da ayrıca tebrik ediyoruz.
Darısı bu tür etkinliklerin yapılması dileğiyle diğer belediyelere...

BBP İL KONGRESİ 15 ARALIK'TA

Bursa'da kongre sürecinde olan siyasi partilerden biri de Büyük Birlik Partisi bu bağlamda Bursa BBP İl Teşkilatı da olağan kongre süreci için tarihini belirledi.


Kongre tarihi 15 Aralık 2019 Pazar tarihinde çok büyük aksilik olmazsa BBP Genel Başkanı ve aynı zamanda Ankara Milletvekili Mustafa Destici'nin de katılımıyla gerçekleşecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.