Hava Durumu

Merinos AKKM'yi BURFAŞ işletecek

Yazının Giriş Tarihi: 03.10.2019 08:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.10.2019 08:39

Toplamda 314 bin 569 metrekarelik arazisi ve üzerinde bulunan taşınmazları ile Bursa'nın büyük kongre ve etkinliklerin yapıldığı alan olan Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi kabuk değiştirmeye hazırlanıyor....
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş Merinos AKKM ile ilgili olarak farklı yönetim modelleri düşünüyordu.

Hatırlatalım buranın yönetimi Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BİNTED tarafından yapılıyor..
Öte yandan yine merkezde her yıl yerel, ulusal ve uluslararası olmak üzere kongre, fuar, sempozyum, konferans, seminer, lansman, düğün, konser, tiyatro ve sektörel toplantılar dahil olmak üzere yılda 1000'den fazla etkinlik düzenleniyor.

Bu sayıları nitelik anlamında daha da artırmak için işletme noktasında eylül ayı meclisinde buranın BURFAŞ tarafından işletilmesi noktasında gündeme gelen madde kabul edildi.
Muhtemelen önümüzdeki aydan itibaren içinde beş salonu bulunan, bunun yanı sıra iki terası ve fuaye alanının işletmesi BURFAŞ tarafından gerçekleşecek.
Öte yandan Merinos AKKM bünyesinde çalışan 50 personel de Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin diğer şirketi BURFAŞ A.Ş'ye devrolacak.

DÜNDAR, DEMİRKAPI İÇİN TEKRAR HAREKETE GEÇTİ

Son yaşanan 5,8'lik İstanbul depreminin ardından riskli binaların yeniden yapılması ve kentsel dönüşüm çalışmaları tekrar gündeme geldi. Bu bağlamda ülke genelinde tespiti yapılan 6,7 milyon riskli konuttan 1,5 milyonunun acil dönüşmesi gerekiyor. Bu bağlamda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum geçen ay içinde 65 bin riskli bina için düğmeye bastı. Öte yandan yine bakanlık. 81 ile yolladığı genelgede 'riskli bina raporunuzu bize iletin' şeklindeki mesajın ardından Osmangazi Belediyesi de Demirkapı Kentsel Dönüşüm alanında toplam 7 hektarlık alanda gerçekleşecek riskli 130 binanın kentsel dönüşümü için tekar harekete geçti.
Bakanlığa resmi başvurusunu yaptı.

Kentsel dönüşümün temelleri atılması durumunda 130 bina yıkılacak.
Yerine ise 198 2+1 daire, 22 3+1 daire, 6 dükkân olmak üzere toplam 226 bağımsız bölüm yapılacak.
Bakalım bu başvuruyla Demirkapı'da temeller atılacak mı?
Bekleyip, takip edelim.

OSMANGAZİ BELEDİYESİ'NDEN HER AY TÜRK DÜNYASI ETKİNLİĞİ

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın en çok önem verdiği konulardan biri de Türk Dünyası ve bu coğrafyadan gelen ırkdaşlarımız. Bu bağlamda Dündar özel ilgi gösteriyor. Kültürel faaliyetlerde de bu coğrafyayla sıcak ilişkiler kurmaya çalışıyor ve onların yalnız olmadığını hissettirmeye çalışıyor.

Türk Dünyası'nın özellikle Doğu Türkistanlıların yakından tanıdığı bir isim olan Cem Kürşat Hasanoğlu da bu coğrafyayı yakınen bilen isimlerden. Anne tarafından Doğu Türkistan kökenli olan başkan yardımcısı Hasanoğlu da başkan Dündar, gibi aynı hassasiyeti gösteriyor. Onun yolundan gidiyor.

Görev dağılımında kültür müdürlüğü de Hasanoğlu'na bağlanmış durumda. O da Türk Dünyası'nın kültürel değerlerini Osmangazi Belediyesi üzerinden Bursa'ya tanıtmak istiyor. Bu bağlamda her ay Türk Dünyası'ndan gelen bir topluluğu Osmangazi'de konuk edecek. Önümüzdeki ay başlaması beklenen etkinliklerde ilk konuk olarak Irak Kerkük Türkmen gecesini düzenleyerek bu etkinliklerin startını verecek.
Ardından bu etkinlik Türk Dünyası'ndan gelecek başka ekiplerle devam edecek. Bize de Dündar ve ekibini tebrik etmek düşüyor...

POLİTİK BAKIŞ'IN KONUĞU CÖMEZ

AS TV ekranlarında yayınlanmaya başlayan Politik Bakış her hafta birbirinden değerli konukları ağırlamaya devam ediyor.

Politik Bakış'ın bugünkü konuğu AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez olacak. Cömez'in katılacağı Politik Bakış programı bu akşam 20.30'da AS TV'de...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.