Hava Durumu

MHP İl Başkanı Tevfik Topçu ile 60 dakika enine boyuna

Yazının Giriş Tarihi: 03.03.2018 08:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.03.2018 08:41

Perşembe akşamı Yerel Yönetimler programında MHP Bursa İl Başkanı Tevfik Topçu'yu konuk ettik.
Topçu ile önce MHP'nin tarihine, ardından 1991 ittifaklarına, sonrasında Nusret Demiral'ın açıklamaları sonrası meclis dışında kaldığı 1994 seçimlerine nihayetinde ise yakın bir tarihte oluşan Cumhur İttifakı'nı konuştuk.
Yerele ilişkin düşüncelerini de MHP'nin Bursa'daki ilk isminden öğrendik.
Önce MHP'nin tarihinden başlayalım.
MHP'nin tarihi CKMP ile başlayıp Merhum Alparslan Türkeş'in partiye üye olmasıyla adı MHP'ye dönüşüyor. Demokrasinin rafa kaldırıldığı süreçte MHP de kapatılıyor.
Ardından çok partili demokratik hayata geçişle ülkücüler Muhafazakar Parti ile kendilerini toparlamaya başlıyor. Sonrasında Muhafazakar Parti, MÇP oluyor.
Ardından MÇP tekrar MHP'ye dönüyor.
Böyle bir süreç...

Cumhur ittifakının temeli 15 Temmuz akşamı atıldı

Özellikle ülkemizin yakın tarihte yaşadığı FETÖ kalkışmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ilk desteği kalkışmanın yönü belli değil iken MHP lideri Devlet Bahçeli vermişti.
O süreçte önce devletim diyerek yola çıkan Bahçeli'nin bu çıkışı sonrası geçmişte AK Parti ile esen soğuk rüzgarlar bir anda kendini bahar havasına döndürdü.
Bahar havasının tavan yaptığı noktaysa Yenikapı mitingiyle gerçekleşti.
Sonrasında bu süreç 2019 yılı seçimlerinde bizim Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan demesiyle perçinleşti.
Bunları MHP'nin yereldeki 1 numarası Tevfik Topçu diyor.

Yerel ittifaka sıcak bakıyor

Topçu'ya yerel ittifakı sordum: O da kurumsal olarak böyle bir şey yok ama öncesinde zamanında yapılırsa yerel seçimler gerçekleşecek burada siyasetçiler söylevlerine dikkat etmek zorunda, ittifakın ruhuna aykırı söylevlerden kaçınmalı diye önce düşüncelerini açıkladı.
Anladığım kadarıyla Topçu yerel yönetimlerde de ittifaka sıcak bakıyor.
Eğer ittifak olmaz ise Bursa'ya yönelik Ar-Ge'den sorumlu İl Yöneticisi Yunus Kayabaş'ın çalışmalar yaptığını onu da yakın tarihte kamuoyu ile paylaşacaklarını ekrandan söyledi.

MKYK'da temsil sayımız artarsa mutlu oluruz

Bu sene 12. büyük kurultayını 18 Mart 2018 tarihinde gerçekleştirecek olan MHP bu seneki temasının "Şühedaya Vefa, Millete Beka " olacağını ve Bursa'dan çok ciddi katılım gerçekleşeceğini söyledi. MHP'nin üst yönetimlerinde Bursa'nın üç kişi ile temsil edildiğini önümüzdeki süreçte bunun yükselmesini beklediklerini tahmin ediyor.
Kendilerinin de 10 Mart tarihinde ilçede danışma toplantılarına başlayacaklarını 22 Nisan'a kadar devam edeceklerini açıkladı.

Kocayayla Türkmen Şöleni'nin yeri değişiyor

Kocayayla Türkmen Şöleni'nin bu sene gerçekleşip gerçekleşmeyeceği ile ilgili soruya ise Topçu gerçekleştirmek istediklerini ancak bunun Kocayayla'da mümkün olmadığını söyledi.
Keles Belediyesi izin vermiyormuş.
Alternatif olarak Gököz Mahallesi'nde Mahremşah, Keles Kendir Yaylası ve Büyükorhan Görecik Yaylası'nın alternatif alan olarak masada olduğunu söyledi.

Terörle mücadele konusunda hükümetin yanındayız

Hükümetin terör ile mücadelesine tam destek verdiklerini söyleyen Topçu sonuna kadar hükümetin arkasındayız diyerek desteklerini bir kez daha ekranlarımız aracılığı ile açıkladı. Partiden ayrılmalar olup olmadığı sorusuna 'Olanlar oldukça az hatta onların bir kısmı tekrar partimize geri döndü' dedi.
Topçu'nun en çok kızdığı nokta ise geçmişte MHP altında siyaset yapan bazı isimlerin Ulusal TV'de program yapmasına müthiş kızıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.