Hava Durumu

MHP Osmangazi'den eğitim seferberliği...

Yazının Giriş Tarihi: 17.11.2021 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.11.2021 08:03

Dün medyada konuklarımız arasında olan isimler arasında MHP Osmangazi İlçe Başkanı Seyfi Seyfioğlu , Başkan Vekili, Niyazi Çakır Başkan Yardımcıları, Kenan Tatar, Raif Kalender ve yeni kurulan SİAD Komisyonu Başkanı Salih Şeke, üyeleri Cem Sever ve Fatih Güleç vardı.

Ama öncesinde köklü geçmişi ve geleneği olan bir siyasi partide ilçe başkanı olmak zordur. Bu zorluğu bilen, Başkan Seyfioğlu, 35 yaşında, Bulgaristan'tan anavatana göç eden bir isim...

Annesi Fatma Seyfioğlu da MHP'de kadın kolları başkanlığı yapmış bir siyasetçi.

Kendisi ,stajını Ülkü Ocakları'nda , çıraklığını Osmangazi İlçe'de yönetim kurulu üyesi, kalfalığını da ise şimdilerde ilçe başkanı olarak yapan bir isim.

Kendisi de eğitimci olan, Seyfioğlu işe eğitimden başlamış.

Bu minvalde yönetim kurulu üyelerine , siyasi, diksiyon, beden dili, eğitimleri verilmiş. Yine bir başka detay ise ebeveynlere yönelik.

O da ; madde bağımlılığı ile ilgili. Özellikle madde bağımlılığı kullanım yaşı her geçen gün düşüyor. Bu konuda MHP Osmangazi Teşkilatı mahallelerde ebeveynlere eğitim vererek uyarmaya başlamış.

Olası bir durumda çocuklara karşı nasıl davranılmalı?

Hangi durumlarda destek alınmalı? Başlıkları altında eğitim vermeye başlamışlar. Mahallelerden çok olumlu tepkiler almışlar.

MHP Osmangazi olarak diğer yapmış olduğu bir çalışma da komisyonlar kurulması.

Kurulan komisyonları aktif olarak çalıştıran Seyfioğlu, komisyonlar aracılığıyla toplumun değişik katmanlarının nabzını tutuyor.

Sonrasında buradaki bilgileri raporlayıp il başkanlığına sunuyormuş. Gerekli görülmesi halinde milletvekilleri aracılığıyla sorunlara çözüm aranıyormuş.

Üye kayıt çalışmalarına yoğun olarak devam eden MHP Osmangazi'de Başkan Seyfioğlu'na sahada halk sizden hangi konuda dert yanıyor sorusuna "ekonomiden ve fiyat artışından dedi. Ama bu fiyat artışının ülkemizden değil, pandemi kaynaklı olduğunun farkında olan halkımız var" dedi.

Seyfioğlu, gelecekten ümitli.

Benim gördüğüm diğer bir detay ise beraber geldiği yönetim kurulu üyesi arkadaşlarının bilgi ve birikimli olması.

Bize düşen kendilerine başarı dilemek...

BELEDİYELERDEN TOPRAK ANALİZİ ATAĞI...

Pandemi gösterdi ki bu dönemde en güçlü silahınız kendi kendine yetebilme özelliği. Bu özelliğiniz yoksa hem salgın, hem ekonomi vuruyor...

Diğer bir ifade ile hem madden, hem manen zarardasınız demektir.

Ama kendi kendine yetebilmenin ilk şartı da tarımsal arazilerinizi doğru bir şekilde değerlendirmeden geçiyor.

İşte bu noktada yapılması gereken ilk detay ise toprak analizlerinden geçiyor. Analizlerin belirli bir maliyeti olmasından dolayı çiftçiler pek sıcak bakmıyor.

Bir çok arazi ekilip biçilmediği için atıl durumda.

İşte bu konuda yerel yönetimler taşın altına elini sokarak , çiftçiyi yüksek maliyetlerden kurtardı. Bu konuda Alper Taban'ın belediye başkanı olduğu İnegöl Belediyesi' de almış olduğu cihazla ilçedeki çiftçilerin toprak analizini ücretsiz olarak yapıyor.

İnegöl Belediyesi'nin bu hizmetinde ilk iki ayda şu ana kadar 300 çiftçi faydalanmış. Ücretsiz yapmaya da devam edilecek.

Darısı analiz yapmayan diğer belediyelere...

DOLAR ALDI BAŞINI GİDİYOR...

Son günlerde dövizdeki hareketlilik fazlasıyla dikkat çekiyor. Özellikle dolarda psikolojik eşik olan 10 TL'yi geçtikten sonra bu hareketlilik daha da fazlalaştı.

Dolar her dakika rekor kırıyor...

Dün rekorlar üstüne rekor geldi.

Önce 10 lira 10 kuruştan başlayan dolar 10 lira 20 kuruşa kadar yükseldi. Bunun ilk yansıması dolara bağlı olarak ithal edilen tüketim mallarında olacaktır.

Velhasıl bu kış hem sert hem pahalı geçeceğe benziyor.

Allah sonumuzu hayreylesin!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.