Hava Durumu

Millet İttifakı'nın il başkanlarının muhalefeti Nilüfer Belediyesi'ne 115 milyon TL'ye mal oldu...

Yazının Giriş Tarihi: 24.12.2021 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.12.2021 08:03

Önceki gün AS TV'de yayınlanan Sönmez Medya Buluşmalarında bu haftanın 2.konuğu Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem oldu.
Erdem'e biz sorduk, o yanıtladı.
Ama yazımıza girmeden önce şunu net olarak ifade etmek gerekiyor. Bugün başta Nilüfer Belediyesi olmak üzere birçok belediyenin gelirlerine düşmesine neden olanların başında, geçmişte su faturaları yüksek diye muhalefet eden Millet İttifakı'nın iki partisi İYİ Parti ve CHP'nin il başkanlarıydı.
Onların o açıklamalarının ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da gereğini yaptı.


Katı atık bedellerini su faturasından çıkarıverdi.
Bu anlık bu çıkış muhalefeti mutlu ederken, belediye başkanlarını üzdü.
İşte bundan dolayı;
Erdem'in ifadesine göre yıllık kayıp 40 milyon TL'nin üzerinde. Bir de üstüne üstelik ilçe sınırlarında bulunan sanayi bölgelerindeki fabrikalardan alınmayan emlak vergilerini de hesaba katarsak bu rakam 120 milyon TL.
Bu diğer bir ifade ile ilçeye 120 milyon daha az yatırım demek.
Belediyenin 2022 yılı bütçesi 603 milyon TL olarak kabul edildiğini de bu köşeden yazmış olalım.

KİM KAÇAK YAPIYA TENEZZÜL EDİYORSA ONUN ARAZİSİ DEVLETE GELİR KAYDEDİLSİN

Gelelim programdan ayrıntılara.
Benim programda sorduğum özellikle pandemi döneminde bütünşehir uygulaması ile ilçeye bağlanan köyler yada diğer bir ifade ile kapanan beldelerin merkezi ve köyleri başta olmak üzere kaçak yapıya yönelmeler var mı, varsa ne gibi önlemler alıyorsunuz sorusunu öncelikli olarak sordum.
Başkan Erdem"ilçenin yüzde 95'inin planlı olduğunu kaçak yapı fazla olmasa da yapılıyor. Biz bunlara karşı mücadelemizi yapıyoruz. Ama asıl sorun tarım arazilerinde önce atölye olarak kurulan ardından dan fabrikaya dönen işletmeler. Biz de kaçak yapıdan ziyade kaçak fabrikalar var. Yine konut alanları ile sanayi bölgeleri iç içe girmiş durumda. Kaçak inşaatları biz yıkıyoruz. Ama vatandaşta af beklentisi olduğu için tekrar yapılıyor. Buna çözüm önerisi olarak bizler de kimler kaçak yapıya tenezzül ederse o arazi devlete irat kaydedilsin diyoruz" dedi.
Gerçekten de Erdem'in önerisi oldukça ciddi ve üzerinde düşünülmesi gerekiyor...
Kim kaçak yapıya tenezzül ediyorsa onun arazisi devlete gelir elde edilsin.

STADYUM 2 VEYA 3. LİG TAKIMLARI TARAFINDAN KULLANILACAK

Öte yandan yine sorduğum diğer bir soru ise ilçede bulunan İbrahim Yazıcı Stadyumu ile ilgili idi. Malum bu stadyum yapıldı. Ama hala rantabl kullanılmıyor.
Bu konuda Erdem"Buranın 2.veya 3. Lig kulüpleri tarafından kullanılmasını istiyorum. Etrafında oteller var, kamp merkezi de olabilir. Bu konuda bu veya önümüzdeki yıl kentimizin bir takımının profesyonel liglerde yer alacağını umuyoruz" dedi. Gerçekten de buranın atıl kalmaması gerekiyor. Erdem'in temennilerine bize de inşallah demek düşer.

TOPRAK ANALİZLERİ TAMAM

Öte yandan Erdem'in açıkladığı önemli bir bilgi daha vardı. O da ilçede bulunan tarım arazilerinin toprak analizinin bittiği. En yakın zamanda bu konu ile ilgili açıklama gerçekleşecekmiş.
Hangi bölgede ne yetiştirilirse daha iyi olacağı konusunda açıklama yapılacakmış.
Bence bu üzerinde durulması gereken en önemli konu...
Bu gidişle ekilecek arazi kalmazsa taş yiyemeyeceğimize göre var olan topraklarımızı verimli şekilde kullanmak şart. Bu da tarımsal faaliyetler için önemli bir çalışma...
Kısaca Başkan Erdem geçmişte edindiği bilgileri başkanlık makamında da kullanmaya devam ediyor. Bize de kendisine başarılar dilemek düşüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.