Hava Durumu

Mudanya DEVA'da Durak, durmuyor...

Yazının Giriş Tarihi: 18.11.2021 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.11.2021 08:03

Dün medyada konuğumuz olan isimler arasında DEVA Partisi Mudanya İlçe Başkanı Dilek Durak ve Medyadan Sorumlu İlçe Birim Başkanı Elanur Yazıcı vardı

Uzun yıllar AK Parti'de siyaset yaptıktan sonra rotasını DEVA Partisi'ne çeviren Durak, burada da yapmış olduğu çalışmalarla da dikkat çekiyor.

Durak, sıcakkanlı bir siyasetçi.

Nilüfer'den sonra taşındığı Mudanya'ya da hareket getirmiş.

Enerjisini partisi için harcıyor.

Bu bağlamda;

Partisinin kapısını günde 16 saat açık bırakan Durak, kim gelirse gelsin, çay ikram etmeden, mantı yedirmeden göndermiyormuş. Öte yandan şu ana kadar Mudanya'da bütün kanaat önderleri ile görüşen Durak, amaçlarının "ilk yerel ve genel seçimlerde partisini ilçede birinci parti yapmak olduğunu" ifade ediyor.

Öte yandan mevcut belediye başkanı Hayri Türkyılmaz'ı da eleştiren Durak, "ilçemiz iyi yönetilmiyor, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile yaşanan huzursuzluğun bedelini Mudanyalılar ödememeli, ilçemizin başta trafik olmak bir çok sorunu çözülmeli " diyor. Şu ana kadar ilçede toplam 200 üyeye ulaştıklarını bunu yanı sıra 300 gönüllülerinin de bulunduğunu ifade eden Durak, "biz hangi sivil toplum kuruluşu veya odaya gidersek o oda ve sivil toplum kuruluşu ile ilgili yapmış olduğumuz projeleri de yanımızda götürüyoruz, bu çalışmadan dolayı da ilgi görüyoruz." diyor.

Kısaca Durak, Mudanya'da durmuyor bunu yaparken de siyasetin nezaketini de yansıtmaktan da geri kalmıyor.

Diğer siyasetçilerin de ilçede özel günlerinde onları unutmadığını da bizimle paylaştı. Durak, "Bizim derdimiz Mudanya, sevdamız Mudanya" diyor.

KÖPRÜCÜ, BURSA İLE ARTVİN ARASINDA KÖPRÜ OLMAYA ÇALIŞIYOR

Gerçek olan şu: Bursa'da hatırı sayılır sayıda Artvin kökenli insanımız var. Bunların kimi bakanlık yapmış, kimi milletvekilliği, kimi de iş insanı.

Artvin kökenli yurttaşlarımızın ortak özelliği ise okuma oranlarının yüksek olması. Bursa ile Artvin asında köprü olmaya çalışan derneklerin başında Mükerrem Köprücü'nün başkanlığını yaptı Bursa Artvin Yusufeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği geliyor.

Hemşehrileri arasında kaynaşmayı, dayanışmayı sağlamak adına zaman zaman etkinlikler gerçekleştiren dernek bu minvalde önceki gün de Artvin Yusufeli'den gelen lise öğrencileri ile buluştular.

Bu buluşma Gürsu'da gerçekleşti.

Buluşmaya, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık sponsor olurken, önceki dönem bakanlarımızdan Faruk Çelik, Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, Artvin Vakfı Başkanı Osman Nuri Başaran, başta olmak üzere Bursa'da değişik görevlerde bulunan Artvin kökenli hemşehri-lerimiz katıldı. Bunun yanı sıra katılımcılar gelen misafirlere tecrübelerini aktardılar, öğrencileri dinlediler. Gecede geç saatlere kadar yöresel ezgiler söylendi.

Gençler Bursa'yı tanımaya çalışırken Bursa'dan katılanlar da çocukluk günlerine döndüler.

POLİTİK BAKIŞ'IN KONUĞU BURULAŞ GENEL MÜDÜRÜ M.KÜRŞAT ÇAPAR

Her hafta birbirinden değerli konukları ağırladığımız AS TV'de yayınlanan Politik Bakış programında bu haftaki konuğumuz Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin amiral gemisi olan BURULAŞ'ın Genel Müdürü M.Kürşat Çapar olacak. Genel Müdür Çapar'la son yapımı tamamlanan hafif raylı sistemin kapasitesini yüzde 66 artıran entegrasyon başta olmak üzere, ilçelerdeki son durumu ve BURULAŞ'ın kısıtlamalar kaldırıldıktan sonra kapasiteleri başta olmak üzere birçok konuyu ele alacağımız program bu akşam saat 20.30'da AS TV ekranlarında. Vakti olanlar kaçırmasın...Şimdiden iyi seyirler...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.