Hava Durumu

Muhasebeciler haftayı buruk kutluyor...

Yazının Giriş Tarihi: 05.03.2020 08:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.03.2020 08:06

Dün medyada konuklarımız arasında BSMMMO Başkanı Doğan Yılmaz oda sekreteri Fatma Çil Eradaş, yönetim kurulu üyesi Bircan Kılıç, Osman Yıldırım ziyaretimiz geldiler.
Ziyaretin sebebi her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan muhasebe haftası...
Aslında ziyareti bizim yapmamız gerekirken onlar ziyaret gerçekleştirdiler....
Başkan Yılmaz'la sohbete başlarken biz büyük bir aileyiz diye başladı. Türkiye genelinde 115 bin SMMM, 5 bin YMM olmak toplamda 120 bin kişilik meslek mensuplarının oluşturduğu bir aile. Bursa özelinden baktığımızda ise 5 bini mali müşavir bin 100'ü de stajyer olmak üzere, büro çalışanlarıyla beraber toplamda 25 bin kişilik bir aile...

Yılmaz'ın üzerinde durduğu konu net: Serbest Muhasebeci Mali Müşavir katip değildir, danışılan bir meslektir.
Yol göstericidir.
Mükellefini aydınlatır.
Gerçekten de bu açıdan bakınca mali müşavirlik kutsal bir meslek...
Öte yandan SMMM kağıt üzerinde tatilleri var.
Uygulamaya bakıldığında ticari hayat devam ediyor.
Bunun da düzenlenmesi şart...
Öta yandan SMMM angarya işlerden de şikayetçi...
Onların en büyük sıkıntıları her geçen gün mesleki yükümlülüklerinin artması...
İşte bu açıdan bakınca muhasebeciler haftalarını buruk kutluyor...
Biz her şeye rağmen doğumdan ölüme kadar hayatımızın vazgeçilmezi olan muhasebeyi ve o mesleği icra eden muhasebecilerin diğer deyişle mali müşavirlerin bu haftasını tebrik ediyoruz.

GÜREL, ÖDÜNÇ VE KESKİN'İN ACI GÜNÜ...

Zaman zaman mesaj kutumuza düşen iletiler moralimizi bozabiliyor. Bu bağlamda dün mesaj kutumuzdan öğrenmiş olduğumuz üç cenaze haberi de bizleri oldukça üzdü. İlk cenaze haberini AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç'ün kayınpederi Veli Mıtış geçirdiği kalp krizi sonucu kaldırıldığı hastanenin yoğun bakımında hayatını kaybetti.

Ardından aldığımız diğer üzücü haber ise AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel'in babasının vefat haberiydi. Yaklaşık bir yıl önce karaciğer nakli yapılan Gürel'in babası Abdurrahman Yılmaz'ın vefat haberini aldık. Dün aldığımız diğer bir vefat haberi ise AK Parti Yıldırım ve Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi aynı zamanda BİHMED'in emektarı Mutlu Keskin'in annesi Fatma Keskin'in vefat haberini aldık. Öte yandan dün aldığımız bir başka vefat haberi ise Bursa'nın yetiştirdiği Çağlayan Köylü hafız, mevlithan aynı zamanda Ankara'da Kocatepe Camii eski imam hatibi İsmail Coşar ve eşi Sevim Coşar ile ilgiliydi. Ismail Coşar ve ailesi geçirdikleri trafik kazası sonucu hayatlarını kaybettiler. Bizler de köşemiz aracılığıyla merhum ve merhumelere Cenab-ı Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz. Allah rahmet eylesin...

POLİTİK BAKIŞ'IN KONUĞU BURULAŞ GENEL MÜDÜRÜ ÇAPAR

Her hafta birbirinden değerli konukları ağırladığımız Politik Bakış programında bu akşam BURULAŞ Genel Müdürü M.Kürşat Çapar konuk olacak.
Çapar'la Ulaştırma Bakanlığı bütçesinden yapılacak olan 5,5 km'lik Emek-Şehir Hastanesi hattı başta olmak üzere BURULAŞ'ın çalışmalarını T2 hattını devam eden sinyalizasyon çalışmalarını konuşacağız.
Politik Bakış programı bu akşam saat 20.30'da ASTV'de canlı olarak yayınlacak.
Vakti olanlar kaçırmasın...
İyi seyirler...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.