Hava Durumu

Mustafakemalpaşa'da icraatlar başladı

Yazının Giriş Tarihi: 09.12.2019 08:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.12.2019 08:35

Önce bir hatırlatma ile başlayalım yazımıza. Bütünşehir Yasası'nın yürürlüğe girmesiyle köyler statü olarak mahalleye dönüşürken köy tüzel kişiliğine ait olan taşınmazlar da (meralar hariç) ilçe belediyelerinin mülkiyetine geçti.
Bu minvalde;
Maharet ilçe belediyelerine geçen taşınmazları yine o yörenin çıkarları doğrultusunda kullanabilmek.
İşte bu noktada cumartesi günü Mehmet Kanar'ın belediye başkanı olduğu Mustafakemalpaşa Belediyesi'nin maharetine yani bir icraatının açılışına şahitlik ettik.
Olmaz denilen olmuş.
Eğer zamanında doğru hamle yapılmasaydı 900 bin TL kullanılmadan TANAP'a iade olacakmış.
Buradaki maharet Kanar'ın...
Ama öncesinde şunu net ifade etmek gerekir Belediye Başkanı Kanar'ın bu icraatı yüzüne, hatta tüm benliğine yansımış durumdaydı.
Heyacanını Kanar'ın konuşurken sesinden de hissettik.
O samimiyetiyle ilçesine hizmet etme sevdasında. O bu sevdasını herkesle paylaşıyor. Bundan dolayı da tabii ki alkışı hak ediyor.

***
Gelelim dünkü açılışa;
Eski ismiyle Muradiye Sarnıcı köyünde TANAP, Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile açılışı gerçekleşen "bir nefeste yaşam arası"ana konseptiyle Mustafakemalpaşa Belediyesi Muradiye Sarnıcı Sosyal Etkinlik Merkezi hem köye hem de çok yakınında bulunan Suuçtu Şelalesi'nin bu tesisle değerini katlayacağı kesin.
Merkez toplam 10 dönüm üzerine kurulmuş.
200 kişinin aynı anda hizmet alabileceği kapalı alan , açık alanları, çocuklar için macera parkuru, yerel ürün satış merkezi, okçuluk alanı , yerel ürün satış merkezi ve en önemlisi 100 kişilik açık hava sineması ve otoparkı ile dikkatleri üzerine çekmeye aday.
Başlangıçta 12 kişilik istihdam kadrosu sezonla beraber artacaktır. Ayrıca açılan bu tesis köyün kalkınması noktasında rehberlik edecektir.
***
Özellikle açılış yapılan mekan yazın arap turistlerin vazgeçilmezi haline geleceğini düşünenlerdenim.
Yine Mustafakemalpaşa gibi ilçede farklı bir mekanda kır düğünü yapmak isteyenler için ideal bir yer.
Hatta etrafında kamulaştırmalar yapılıp oralara bungalov tipi evler inşa edilirse eko turizm için de alternatif bölgelerden biri olabilir.
Bunların yanı sıra şehrin stresinden uzaklaşıp çoluk çocuk ailecek bir yere gitmek istiyorsanız burayı ajandanıza not edin...
Bu vesile ile emeği geçenleri bir kez daha tebrik ediyoruz.

BURSA RİZELİLER DERNEĞİ'NDEN 1 TON HAMSİ IZGARA...

Hemşehri dernekleri o kentle bütünleşebiliyorsa tabela derneği olmaktan çıkmış demektir. İşte bu kentle bütünleşen derneklerden biri de Bursa Rizeliler Derneği.
Doğduğu kentin özelliklerini doydukları kentin güzelliklerini birleştiren Rizeliler damak tadlarını da Bursalılarla paylaşıyor.
O tadlardan biri de hamsi...
Hafta sonu Hızır Ofluoğlu ve yönetimi Bursalılara hamsi ziyafeti verdi.
Dile kolay 1 ton hamsi ayıklanmış, ızgara, kızartma şeklinde Bursalılar'ın beğenisine sunuldu, ikram edildi...
Sunanlar kim mi?
Başta Rizeliler Dernek Başkanı Hızır Ofluoğlu, Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, AK Parti 24. Dönem Milletvekili Hayrettin Çakmak, AK Parti İl Yöneticisi Bülent Kandemir , Yıldırım Belediyespor Kulubü Başkanı Muammer Özbey, BİLDEF Başkanı Ramazan Alp ilk aklıma gelen isimler.
Hamsi olur da yanında çay olmaz mı?
Hem de Rize'den Başkan Hızır Ofluoğlu'nun tarlasından gelmiş çaylar...
O da kendi elleriyle demleyip gelen misafirlere ikram etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.