Hava Durumu

Mustafakemalpaşa'ya 10 büyük yatırımdan biri gelecek

Yazının Giriş Tarihi: 18.09.2019 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.09.2019 08:13

Pazar günü Paşader'in organizasyonuyla Mustafakemalpaşa'da bulunduk. Gezinin turistik kısmını dün yazdık. Bugün de ekonomiyi ilgilendiren kısmını kaleme alacağız. Gezi boyunca fırsat buldukça Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar'la sohbet eteme fırsatını yakaladık.
Kanar'la özellikle Mustafakemalpaşa'ya gerçekleşecek yatırımlar hakkında konuştuk.


Kanar, ilçe OSB'de boş olan yüzde 45'lik arazi için Cumhurbaşkanı Yatırım Ofisi'ne Milletvekili Mustafa Esgin ile beraber gittik. Türkiye'de yatırımı gerçekleşcek on büyük yatırımdan biri buraya gelecek dedi. Bilmeyenler için hatırlatalım geçmişte ünlü bir İspanyol firması Mustafakemalpaşa'ya 3 milyar dolarlık rüzgar gülü fabrikası kurmaya niyetlenmiş daha sonra çeşitli nedenlerden dolayı bu yatırım gerçekleşmemişti.
Bu arada ilçede 450 dönüm arazide ise küçük sanayi sitesi oluşturmak için harekete geçen Kanar şimdiden bin ile 5 bin metrekare arasına yaklaşık 90 müracaatın olduğunu da bizlerle paylaştı.
Bu arada ilerleyen yıllarda faaliyete geçecek olan TEKNOSAB Organize Sanayi Bölgesi'ndeki özellikle beyaz yakalıların ilçelerinde ikamet etmelerini azu ettiklerini gerekli altyapıyı hazırlamak için gayretleri olduğunu da bizlerle paylaştı.
Öte yandan programa sonradan katılan bölge milletvekili Esgin'in üzerinde durduğu diğer bir konu ise Volkswagen'in Manisa'ya yapmış olduğu yatırım idi.
Buraya yapılacak yatırımla beraber Bursa'da otomotiv yedek sanayi sektörünün iş hacminin yüzde otuz artış göstereceğini vurguladı. Bunun yanı sıra yerli otomobilin de muhakkak ve muhakkak Bursa'ya yapılması gerektiğini vurguladı.
İlçe belediye başkanı Kanar'ın üzerinde durduğu konulardan biri de çevrenin kirletilmemesi. Bu konuda Kanar çevre çocuklarımızdan emanet aldığımız bir gerçek diye olayı özetliyor.
Konuşmalardan anladığımız odur ki; kısaca Mustafakemalpaşa'ya sanayi akacağa benziyor. Ama bu sanayi çevreyi asla ve asla kirletmeyecek...

YILDIRIM TÜGVA'DA YÖNETİM TAMAM

Türkiye Gençlik Vakfı'nın Bursa genelinde yapılanma çalışmaları devam ediyor. Bu bağlamda Yıldırım'da temsilcilik görevine AK Parti Yıldırım İlçe eski Gençlik Kolları Başkanı Adnan Kurtuluş atanmıştı. Kurtuluş da yönetimini oluşturdu, faaliyetlerine başladı. Kurtuluş'un oluşturduğu yeni yönetim şu isimlerden oluştu: Yusuf Çalışkan, Emrah Abuşoğlu, Bilal Yetkiner, Şerif Bağdatlı, Uğur Karaman, Cuma Güzel, Cevdet Kılıç, Ahmet Düken, Enes Ferik, Remziye Cantürk.

CÖMEZ'DEN ADRESE TESLİM AŞURE

Muharrem ayının girmesiyle aşure etkinlikleri oldukça fazla. Etkinlikler genelde dağıtım şeklinde. Kazanların başında zaman zaman uzun kuyruklar oluşuyor. Kuyruğa giren vatandaşlara bazen aşure kalmıyor İşte bu noktada AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez kuyruklar oluşmasın, mağduriyet yaşanmasın diye, farklı bir şekilde aşura etkinliği gerçekleştiriyor.
O etkinlikte Cömez, hazırlattığı aşureleri yönetim kurulu ile beraber adreslere çat kapı götürüyorlar.


Kimi zaman işyerlerine, kimi zaman evlerine aşureleri bırakan Cömez'in bu etkinliği oldukça dikkat çekici.
Belki olması gereken de bu...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.