Hava Durumu

Ödünç'le 50 dakika...

Yazının Giriş Tarihi: 31.08.2020 07:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.08.2020 07:59

Geçen hafta perşembe akşamı AS TV'de Politik Bakış programında konuk ettiğimiz isim olan AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç ile 50 dakikalık sohbetimizin bir bölümünü birazdan paylaşmıştık.

Ama öncesinde şu hatırlatmayı yapalım. AK Parti Bursa milletvekilleri arasında gençlik kollarından gelen iki milletvekilinden biri.

Aynı zamanda belediye meclis üyeliği de yapması kendisi için artı avantaj.

Bugün de sohbetimizin diğer kısımlarını paylaşmaya çalışacağız.

Teşvik bölgenin kaderini değiştirecek

Özellikle Ödünç'ün değindiği konulardan biri de Harmancık, Keles, Büyükorhan'a sağlanan teşviklerle ilgili idi.

Bu bağlamda gerçekleşen teşvik kararı ile yörenin kaderinin değişebileceğini ifade etti. Ardından da programda teşvik kapsamına alınmayan Orhaneli ile ilgili olarak diğer ilçelerden bir tık yukarıda olduğu için alınmadığını fakat inşallah en kısa zamanda alınması için üzerine düşeni yapacaklarını vurguladı.

Gerçekten de öyle bu karar bu yörenin kaderini değiştirebilir. Edindiğimiz bilgilere göre Harmancık'ta tarım sanayi bölgesi kurulması için düğmeye basılmış...

Bu da başlangıç için çok önemli.

Önerimiz odur ki;

Bu ilçelerin kurmayları bir araya gelmeli iş bölümü yaparak çalışmalara bir an önce başlamalı.,Öte yandan Ödünç ile konuştuğumuz konulardan biri de pandemi süreci. Bu konuda Ödünç, vatandaşa maske, mesafe, hijyen tavsiyesine uymaları gerektiğini programımızda basa basa vurguladı.

Bunun yanı sra bizlerde aynı öneryi köşemizden bir kez daha taşımış olalım. Bu arada Ödünç'le reklam arasında konuştuğumuz konulardan biri de KOVİD19 testleri.

Ödünç, bugüne kadar bu testlere yedi kere girmiş. Bunların bir kısmı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programına katılması ile ilgiliymiş.

Alum bir çok milletvekili bu testleri tedbir amaçlı fazlasıyla yaptırıyor.

Kongreler bayram havasında geçecek

Kongre sürecine de değinen Ödünç pandemi süreci ile ara verilen kongrelerin eylül ayı ile başlayacağını AK Parti'de kongre sürecinin bir yenilenme ve bayrak yarışı olduğunu ifade etti. Biz de kongreler bayram havasında geçer dedi.

Öte yandan Ödünç'ün rekalm arasında bizle paylaştığı konulardan biri de dostluk grubu başkanı olduğu Zambiya ile ilgiliydi.

Önümüzdeki günlerde Zambiya'ya insani amaçlı tıbbi yardım göndereckmiş. Bunun içinde makse, eldiven, dezenfaktan ve tbbi aletler olacakmış.

Reklam arasında kınuştuğumuz diğer konu ise Ödünç'ün tohumunu attığı Bursa ile Güney Kore ilişkileri idi.

Pandemiden dolayı bu sene turist gelmedi. Ama biter bitmez yakın bir tarihte çok sayıda Güney Koreli dostlarımızı Bursa'da nisafir edeceğiz dedi.

!7 Ağustos inşaat sektöründe milat oldu

Ödünç'le programda konuştuğumuz en önemli konulardan biri ise 17 Ağustos depremi, Yalova ziyareti, kentsel dönüşüm ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Bursa temasları idi.

Ödünç 17 Ağustos depremi gerçekleştiğinde okuldan yeni mezun çiçeği burnumda mühendistim dedi.

17 Ağustos depremi inşaat sektöründe bir çok şeyin miladı oldu . Bir çok şey eskisinden farklı oldu ön girişinden sonra depremde ölenleri rahmetle andı.

heryıl fırsat buldukça 17 Ağustos' u depremde büyük hasar gören Yalova'da olmaya çalıştığını bizlerle paylaştı.

Bu sene de oradaydım. Deprem anıtını gezdiklerini hayatını kaybedenlerin mezarlaraına gittiğini paylaştı.

Kentsel dönüşümden vazgeçmemeliyiz

Öte yandan kentsel dönüşüm noktasında evleri çürük olanaları da uyardı. Her şeyi devletten bekleyemeyiz vatandaş da bu işe girmeli dedi. Bursa'nın yeni dönede TOKİ marifetiyle başta şehrin doğu yakasında çok ciddi kentsel dönüşüm ve yenilenme çalışmaları olacak dedi. Ardından bir elin parmakları kadar istenildiği gibi olmadı diye kentsel dönüşümden vazgeçmemliyiz dedi Ödünç.

Bakan Kurum'un Bursa'da hayalden gereçeğe dönüşen Tarihi Hanlar ve Çarşılar bölgesindeki yıkımların tamamlanmasıyla Bursa'nın daha doğrusu eski Bursa'nın silüetinin ortaya çıkacağını ifade etti.

Sonrasında ise Kurum'un Bursa'da gereçekleştirdiği koordinasyon toplantısı ve diğer çalışmalarından bilgi verdi.

Bizler de kendisini tebrik ediyor ve başarılar diliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.