Hava Durumu

Ödünç'ün milletvekilliğindeki ilk yılı...

Yazının Giriş Tarihi: 16.09.2019 08:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.09.2019 08:37

Perşembe akşamı sunumunu son kez yaptığımız AS TV'de yayınlanan Yerel Yönetimler programında konuğumuz AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç oldu.
Ödünç'le milletvekilli olarak ilk yılını değerlendirmesini neler yaptığını ya da yapamadığını kendisine sorma fırsatını yakaladık.
Ama öncesinde şu bilgiyi paylaşalım: AK Parti Bursa Gençlik Kolları'ndan çıkıp tırnaklarıyla bugüne kadar gelen isimden biri Atilla Ödünç...

***
Ödünç milletvekili seçilmesinin ardından TBMM'nde katkı koyduğu bir yasa tasarısı var ki oldukça önemli. O da çevre ve şehircilik ile ilgili.
Koyduğu katkılardan biri kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili. Özellikle kentsel dönüşümde vatandaşın mağdur olmaması için zorunlu hale getirilen kentsel dönüşüm zorunlu sigortasında ve müteahhit sınıflamasında Atilla Ödünç'ün büyük emeği olduğunu programda öğrendik.
Kendisi bu komisyonun üyesi olmamasına rağmen partisi tarafından inşaat yüksek mühendisi ve yerel yönetim tecrübesi bulunduğu için kanun tasarısına ciddi anlamda katkı koymuş.
Diğeri de 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren zorunlu olarak ücretli olan poşetlerde de Ödünç'ün desteği var. Özellikle yine kentsel dönüşümde zorunlu sigorta ile ilgili olarak partisi adına TBMM'de konuşmayı o yapmış.
***
Öte yandan yine Gürsu'da sit alanı içerisinde kalan 10 konuttan dokuzunun çıkarılmasında da etkin rol oynayan isim Atilla Ödünç.
Bunların yanı sıra Ödünç'ün Bursa'ya yapmış olduğu hizmetlerden biri de Güney Kore ile Bursa arasında turizm köprüsünün kurulması. Bunu da Ödünç,TBMM'de Dışişleri Komisyonu üyesi olarak Güney Kore seyahatinde sağlamış.
Önümüzdeki aylarda Güney Koreli turistlerin Bursa'ya gelmesinde en büyük katkı ondan diyebiliriz.
Bunların yanı sıra Bursa özelinde kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili sorduğumuz soruya da Ödünç oldukça samimi yanıt verdi. Bursa genelinde 300'ün üzerinde kentsel dönüşüm çalışması yapıldı bunların bir çoğu başarılı birkaçında sıkıntı yaşanmış olabilir ama başarılı olanları yok sayamayız dedi.
***
Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Bursa'nın sorunları iletildiğinde dağ yöresinin yolunun da ilk üç büyük sorundan biri olarak ifade edildiği yine ilk defa bizim programımızda Ödünç tarafından açıklandı.
Ödünç'le sohbetimizde hissettiğimiz kentin sorunlarına vakıf elinden geldiğince hizmet noktasında gayret gösteriyor.
Bize de tebrik etmek düşüyor.

KYK'NIN BURSA'DAKİ KAPASİTESİ...

Okullar açıldı. Şimdi sıra üniversitede kentimizde faaliyet gösteren iki üniversitenin açılmasına sayılı günler kaldı. Bursa'dan kayıt yaptıran öğrencilerin barınma sorunu yok. Ya şehir dışından gelenler.
Onlar için de farklı çözüm yolları var.
Onlardan biri de Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı yurtlar. Bu bağlamda kentimizde KYK'da 3'ü ilçelerde olmak üzere 11 yurt bulunuyormuş.
Toplam öğrenci kapasitesi 4 bin 76 kız 3 bin 02 erkek olmak üzere 7 bin 76 kapasite mevcut. Bunun yanı sıra vergi muafiyeti tanınan vakıf ve derneklere bağlı 20 yurtta da toplam 2 bin 900 öğrenci barınmakta.
Toplamda 9 bin 996 öğrenciye barınma imkanı var.


Öğrencilere günlük 14 TL de beslenme yardımı veriliyor.
KYK'nın 2023 yılına kadar devam eden inşaatların bitmesi ile yatak kapasitesinin 13 bine çıkacağını da bu köşeden duyurmuş olalım.
Bursa genelinde üniversitede 82 bin öğrenci okuduğunu hesaba katarsak bunun sekizde biri devletin barınma imkanından faydalanmış oluyor.
Bu da eğitim ve öğretim alanında oldukça önemli bir gelişme diye düşünüyorum...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.