Hava Durumu

Önce Balta ardından Kandemir ve Kaya Geliyor...

Yazının Giriş Tarihi: 02.10.2020 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.10.2020 08:05

Bu hafta sonu gerçekleştireceği kongrelerle ilçe kongreleri Bursa özelinde sona erecek .

Hal böyle olunca AK Parti'de gözler hafta sonuna çevrilmiş durumda.

Bu bağlamda Osmangazi, Yıldırım ve Orhangazi ilçelerinde kongreleri gerçekleştirecek AK Parti'de liste çalışmaları devam ediyor.

Ama öncesinde Bursa Koordinatör Milletvekili Muhammet Balta'nın Bursa'ya geleceğini listelere son şekli vereceğini ifade etmiş olalım.

Öte yandan genel merkezden kongrelere gelecek isimler belli oldu. Cumartesi günü gerçekleşecek AK Parti Osmangazi İlçe Kongresine gelecek isim AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir olacak.

Öte yandan pazar günü gerçekleşecek Yıldırım İlçe Kongresine gelecek isim ise Sosyal Politikalar'dan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya olması da kesinleşti..

TBMM'DE TATİL BİTTİ...

TBMM'nin 27. dönem 4. yasama yılının açılacağını duyurmuştuk. O açılış dün AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasıyla açıldı.

Öte yandan TBMM'nin açılmasıyla da hareketlilik başladı. Bu bağlamda Irak, Suriye, Lübnan ve Mali ile ilgili tezkerelerin uzatılmasına ilişkin tezkereler TBMM'ye geldi. Suriye ve Irak'ta bölücü terör örgütleri PKK ve DEAŞ'a karşı mücadele veren yine Lübnan'da UNIFIL güçlerine ve Mali'de Birleşmiş Milletler Çok Boyutlu İstikrar Entegre Komisyonu'na katkı sağlanması amacıyla Türk askerlerinin görev sürelerinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin tezkereler TBMM'de görüşülecek, karara varılacak.

Bizler de yeni yasama yılının ülkemiz için güzel kararlar alınmasına vesile olması temennisiyle hayırlı olsun dileklerimizi iletmiş olalım.

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ'NDE DERSBAŞI...

Özellikle Bursa halkının beklediği bölümlerden biri de diş hekimliği fakültesi idi. Önceki yıllarda siyasi iradenin de destekleriyle bu isteğe yanıt bulunmuş, sonrasında ne zaman öğretime başlayacağı merak ediliyordu.

Bu yıl gerçekleşen sınavlar sonrasında ÖSYM tarafından tercih kitapçığına konulan, dekanlık görevini Prof. Dr. Halil Sağlam'ın yaptığı Uludağ Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ne kayıt olan 62 öğrenci ile 5 Ekim günü ders başı yapacak.

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin de fakültenin ders başı yapmasını şu sözlerle duyurarak tebrik etmiş:

Bursa'mızın özlemle beklediği Uludağ Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 2020-2021 eğitim-öğretim dönemine 62 öğrencimiz ile başlıyoruz.

Yeni süreçte Uludağ Üniversitesi bünyesinde Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Araştırma Hastanesi binası kazandırmak için kolları sıvadık.

Tasarlanan projemizde diş hastanesi ve eğitim-öğretimin yanında diş sağlığı alanındaki Ar-ge merkeziyle üniversite-sanayi işbirliğini daha da genişletmeyi hedefliyoruz. Şimdiden Bursa'mıza hayırlı olsun.

Bizler de darısı 2.Tıp Fakültesi ve yeni üniversitelere diyerek bu temenniye katılıyoruz.

ÖZKAN'IN ODASINDA HAYAT KURTARAN DETAY...

Özellikle yaşadığımız pandemi sürecinde bir çok alışkanlığımızdan vazgeçmek zorunda kaldık artık heşeyin adı yeni normal. Bu süreçte üç şeye dikkat edeceğiz. Maske, mesafe ve hijyen. Özellikle bu noktada mesafeye zaman zaman uymadığımız gözüküyor. Ama bu noktada hassas olanlar da var. O isimlerden biri de Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan.

Başkan Özkan pandemi süreci ile beraber odasında masasının dibinde olan oturma gruplarını kendi masasından 2 metre uzağa çekiyor. Aynı zamanda yan yana koltukları da karşı karşıya en az o da 1,5 metre olacak şekilde ayarlamış.

Bu küçük ama hayat kurtaracak önemli detaya herkesin özellikle ev dışında dikkat etmesi şart diye düşünüyorum.

Darısı diğer yöneticilere...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.