Hava Durumu

ÖNDER'in Manavgat buluşmasında neler konuşuldu?

Yazının Giriş Tarihi: 16.10.2018 08:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.10.2018 08:04

İmam hatiplilerin üst çatı kuruluşu olan ÖNDER'in geleneksel istişare toplantısı bu sene Antalya Manavgat'ta gerçekleşti.
Dile kolay Türkiye çapından 500 dernek katıldı...
Bursa'dan da BİHMED Başkanı Kadir Oruç başkanlığında 17 kişilik heyet katıldı.
Kurultaya girmeden bir ayrıntıyı paylaşalım.
Bursa heyeti ile bir araya gelen eski Bursa şimdiki Antalya Valisi Münir Karaloğlu da bir hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kurultay yazısını başlamadan önce de birkaç önemli bilgiyi paylaşalım. ÖNDER özellikle 28 Şubat sonrası katsayı mağduru olan öğrencilerin Avusturya Viyana başta olmak üzere Avrupa'ya gitmesinde önayak olan önemli bir sivil toplum kuruluşu...
Şimdi katsayı mağduriyeti yok.
Onların yeni dönemde de üstlendikleri misyon oldukça önemli.
Onu da iki gün Manavgat'ta devam eden istişare toplantısında gerçekleşen sunumlardan biri oldukça dikkatimiz çekti.
İşte o sunumdan bir alıntı.
Kurultay'ın ilk sunumunu "Zaman, mekan ve insan" başlığıyla yapan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Dursun Güneydoğu'da yapılan hizmetlere dikkat çekmiş. Türkiye'nin bir an önce Fırat ve Dicle ile buluşmasının oradaki çocuklarına sahip çıkmasının gerekli olduğuna dikkat çeken Dursun, "Tuna ile ilgili kitap yazdım. Dicle Üniversitesi'nde konuşma yaptığım sırada kız öğrencilerden bir tanesi yanıma geldi, 'senin kitaplarını inceledim Tuna'yı yazmışsın Nil'i yazmışsın ama Dicle yok' dedi. Biz Dicle'yi gündemimize almadığımız sürece bu sıkıntılar asla bitmeyecek. Fırat ve Dicle'nin kuzularını biz nasıl kurtlara kaptırma noktasına geldik. Bizim Cizre'ye, Silopi'ye ve en uca kadar ulaşmamız lazım. Bizim gündemimizde Güneydoğu'ya özellikle hizmet açısından ayrı bir ihtimam göstermemiz gerekiyor " Anladığımız kadarıyla ÖNDER'in yol haritasında yeni dönemde doğu ve güneydoğu bölgeleri öncelikli olacak.
Öte yandan yine kurultayın kapanışında hazırlanan bildiri ÖNDER Genel Başkan Yardımcısı Ali Yıldız tarafından okundu.
O bildiride öne çıkan başlıklar;
Sınavın tek ölçü aracı olamayacağı, öğretmenlerin kadrolu olması gerektiği, imam hatiplerin siyasi düzlemde ele alınmamasının gerektiği sonuç bildirisinin öne çıkan başlıkları olarak dikkat çekti.

AK NİLÜFER GENÇLİK'E ATAMA

AK Parti'nin gençlerde en sık değişim yaşanan ilçe olarak Nilüfer dikkatlerden kaçmıyor. Geçen hafta içinde burada bir atama gerçekleşti.
Atamayla İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı'na Yunus Emre Kara atandı.
Atanan Kara, atamadan önce de İl Gençlik Kolları Başkanı Tarık Köse'nin yönetim kurulunda üye olarak görev yapıyordu.
Kara, atama kararının kendisine tebliğ edilmesinin ardından yönetim kurulunu oluşturmak adına internetten başvuruları almaya başladı.
Kara'nın önümüzdeki, günlerde yönetim kurulunu oluşturması bekleniyor.

ŞALVARIYLA, ÇAPASIYLA SOLUĞU TARLADA ALAN VEKİL

Gerek iktidar gerekse muhalefet partisi milletvekilleri Bursa'da bulundukları süre zarfında yapmış olduğu çalışmaları elimizden geldiğince yerimiz müsait olduğunca takip etmeye çalışıyoruz.O çalışmalardan birini de AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç yaptı.
Dün Dünya Kadın Çiftçiler Günü münasebetiyle şalvarıyla, eline almış olduğu çapayla soluğu tarlada hemcinslerinin yanında alan Gözgeç bir süre tarlada çalıştı ve dert dinledi... Bizler de Gözgeç'in bu çalışmasını takdir ediyor ve önemsiyoruz.

CHP'DE ASA ADAYLIĞINI AÇIKLIYOR

CHP'de hareketli günler başladı aday adayları sahne almaya başladı. Onlardan biri de CHP Osmangazi Belediye Meclisi Grubu Başkanvekili ve Sözcüsü Cevat Asa.
Belediye meclis üyeliğinden belediye başkanlığına terfi etmek isteyen Asa yarın ilçe başkanlığında resmen Osmangazi Belediye başkan aday adaylığını açıklayacak.
Bakalım Asa'dan sonra diğer aday adayları da kimler olacak?
Bekleyip takip edelim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.