Hava Durumu

Orhaneli Belediyesi'nde asgari ücret 3 bin 650 TL

Yazının Giriş Tarihi: 25.01.2021 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.01.2021 08:07

Asgari ücretin belirlenmesi sırasında özellikle ana muhalefet partisinin belirlenen rakama tepki gösterdiğini görüyoruz. Bu bağlamda CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu kendi belediyelerinde asgari ücretin 3 bin 100 TL olacağını vurguladı.

İcraat noktasında ise AK Parti belediyeleri daha bankör. Gelir kalemleri oldukça sınırlı olan belediyelerden biri olan Orhaneli Belediyesi, ise geçen hafta içinde gerçekleştirdiği imza töreni ile asgari ücreti 3 bin 650 TL olarak belirledi..

Başkan Aykurt yeni asgari ücreti "Halkımıza hizmet noktasında elimiz ayağımız olan ve ilçemizin güzelleşmesinde büyük emek sarf eden değerli çalışma arkadaşlarımızın toplu iş sözleşmesini Hizmet İş Sendikası ile imzaladık.

Belediyemizin imkanları ölçüsünde asgari ücreti 3.650 TL olarak belirledik,

Belediyemize ve çalışma arkadaşlarımıza hayırlı olsun."diyerek sosyal medyasından duyurmuş.

KIZILAY'DA SUSMAZ HIZLI BAŞLADI...

Geçen hafta içerisinde bayrağı Davut Gürkan'dan alarak başkanlık koltuğuna oturana Özcan Susmaz, çalışmalara hızlı başladı. Bu bağlamda ilk önce kan ve kök hücre kampanyalarıyla işe başlayan Susmaz hafta sonu kısıtlamanın yaşandığı süreçte de boş durmadı.

Bu minvalde Başkan Susmaz, önderliğinde Kızılay Yönetim Kurulu Üyeleri, ve gönüllülerin katıldığı 115 kişilik bir grup ile iki yüzden fazla noktaya ve bine yakın ihtiyaç sahibine ulaşarak gönüller kazanmaya devam etti.

Daha önceden de hayır işlerinde tecrübeli olan Susmaz, Gürkan'dan aldığı bayrağa daha yukarıya taşımak için yapmış olduğu çalışmaları ve beraberinde ve ekibini de tebrik ediyor ve takip ediyoruz.

KAFADAR YÖNETİMİNİ AÇIKLADI...

Geçen ay içerisinde Sibel Kurt'un yerine AK Parti Osmangazi İlçe Kadın Kolları Başkanlığı görevine atanan Dilşad Kafadar'ın oluşturduğu yönetim genel merkezden onay alarak görevine başladı.

Kafadar'ın yönetimi şu isimlerden oluştu:

Arzu Tek, Ayşegül Aslan, Ayşe Özdemir, Ayşegül Temel, Çilem Yılmaz, Elif Demirağ, Emine İnanç Elibol, Esra Kurt, Fatma Bölezek, Filiz Gocuk, Gülsüm Turhan, Gülten İlhan, Gülümser Atalay, Hamide Gül Hayriye Özyiğit, Hülya Yolcu, Kübra Benli, Melek Yılmaz, Meral Aydın, Merve Yavaş, Nazan Alkış, Nebiye Soypak, Seher Ayaz, Selma Efendi, Seval Öztürk, Suna Yavuz, Sümeyye Oktay, Şeyda Türker, Yasemin Küçük asil yönetim kurulu listesinde yer aldı.

Yedek yönetim kurulu listesinde ise Çiğdem Özdemir, Derin Dürdane Akkuş, Gizem Zeybek, Hatice Bütün, Hatice Gümüşsoy, Hülya Kartal, Keziban İşleyen, Nazmiye Erdem, Nermin Yıldız, Özden Gönül, Seher Akman, Semanur Besler, Seyma Doğan, Tülay Usta, Zeynep Serbest. Yer aldı.

Kafadar'ın önümüzdeki günlerde yürütme kurulunu da açıklaması bekleniyor.

AK PARTİ'DE YÖNETİM İÇİN MÜLAKATLAR BAŞLIYOR...

AK Parti Bursa İl Başkanlığı kongresi için geri sayım başladı. Önümüzdeki hafta bugün olağan il kongresi gerçekleşecek.

Kongrede atanmış il başkanı Davut Gürkan seçilmişliğe terfi edecek. Yine bu bağlamda Gürkan'la beraber de yeni yönetim işbaşı yapmış olacak.

Daha önce bu köşede bazı isimlerin Gürkan'ın yönetiminde yer alabileceğini kaleme almıştık.

Bugünden itibaren o isimler netliğe kavuşacak.

Bu bağlamda bugün mülakatların başlayacağını yazmış olalım. Mülakatlar sonunda 50 kişilik asil yönetim kurulu yine diğer kurullar da belli olmuş olacak.

O isimlerle Gürkan'ın başkan adaylığında kongreye gidilecek...

Öte yandan söz siyasetten açıldığı için bu bilgiyi de paylaşmış olalım. Milletvekilleri yarından itibaren genel kurul çalışmalarında bulunmak üzere Ankara'ya gidecekler. Diğer bir deyiş ile TBBM 'de tatil 26 Ocak tarihi itibari ile bitmiş olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.