Hava Durumu

Orhaneli'de doğru kalkınma modeli harekete geçti...

Yazının Giriş Tarihi: 14.06.2021 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.06.2021 08:00

Seçimden seçime hatırlanan ilçelerin başında neresi gelir derseniz muhtemelen en fazla dağ yöresi denir. Bu geçmişte böyle idi.

Tüm siyasi partiler define arar gibi dağ bölgesine gelir vaatleri üst üste sıralar. Kendilerince define olan oyları alıp giderdi.

Bu senelerce böyle idi...

Hatta geçmişte şunu derdik.

Güneydoğu'ya, Doğu Anadolu'ya gitmeye gerek yok dağ yöresinin mahrumiyet noktasında oradan farkı yok...

Ama son yıllarda özellikle şunu ifade edebiliriz. AK Parti'nin iktidarı ile beraber siyasilerin ziyaretleri 5 yılda birden rutine dönmeye başladı. Belli aralıklarla bölgeyi ziyaret eden iktidar mensuplarının sayısı hiç de az değil. Bir de üstüne üstelik bütünşehir yasasının çıkmasının ardından köyler Mahalleye, mahallelerde bir anlamda Büyükşehir Belediyesi'nin himayesine girmeye başladı. Şimdi yavaş yavaş yüzler gülüyor.

Yerel yöneticilerden de sorunları çözme noktasında gayretler gelince ilçeler bunun meyvesini yemeye başladı.

İşte bunun son örneği Orhaneli...

Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt'un ilçede parkurunu düzenlediği ülke gündemine sokmayı başardığı ulusal kanallarda dahi haberlerde yer bulan rafting parkuru da bunlardan biri.

RAFTİNG ORHANELİ'NİN GELECEĞİ

Perşembe akşamı AS TV ekranlarında Politik Bakış programında konuk ettiğimiz Ali Aykurt ile ilçesinde yapılan çalışmaları konuştuk.

Onlardan ilki Kocasu üzerine kurulan rafting parkuru idi. Şimdi su akıyor ama akan suyla beraber üzerindekilere de bakılmaya başladı.

Toplam 8 bin 400 metrelik alanda gerçekleşen" rafting sporu Orhaneli'nin geleceğİ" diyor Başkan Aykurt.

Şimdilik 3 bot ve 3 rehber var yakın bir tarihte rehber ve bot sayısı 25'e çıkacak. Üstüne üstelik yurtiçi ve yurtdışı müsabakalarda ilçeyi temsil etme adına rafting spor kulübü kurulmuş.

Yakında birde üstüne üstelik kano parkuru da kurulacakmış.

Bunları üst üste koyduğumuzda ilçe turizm atağına kalkmış olacak.

Eksik olan ne sorusuna vereceğimiz yanıt barınma.

Başkan Aykurt onun da müjdesini verdi. İlçede yakın bir tarihte bitecek olan bungalov ev sayısı 40. Bu da gelen misafirlerin konaklaması için yeter artar bile.

Şimdi böyle bir ilçenin elinde pırlanta değerinde olan eko turizm ve tabiat sporu olan rafting varsa kirletici sanayiye gerek var mı?

BASKETBOLDA GİDEBİLDİĞİMİZ YERE KADAR GİDECEĞİZ

Söz spordan açılmışken Başkan Aykurt'un ilçede önem verdiği konulardan biri de basketbol. Bu anlamda altyapıda ciddi başarı var.

Hatta altyapıdaki sporculara Bursa'daki kulüplerden ciddi teklifler gelmiş. O aileleri ikna ederek sporcuların kulüpte kalmasını sağlamış. Hedefi ise gidebildiğimiz yere kadar gitmek diyor.

Buna profesyonel ligler dahil mi? diye sorduğumda "evet" yanıtını aldım.

Bu noktada Aykurt kararlı...

ÇÖPLER BURSA'YA NAKİL OLACAK

İlçede diğer önemli icraat ise doğalgazın evlere bağlanması... Bu icraat sayesinde hem havanın kalitesi artmış hem de yaşlılar büyük bir zahmetten kurtulmuş.

İlgi de oldukça fazla imiş. Aykurt'un çevreyi koruma adına ilçede yaptığı çalışmalardan biri de Büyükşehir marifeti ile gerçekleştirilen çöp nakil alanı. Çöpler etrafı kirletmeden Bursa'ya nakil olacak.

Bu çalışma da oldukça önemli.

Başkan Ali Aykurt ile bunun dışında birçok konu daha konuştuk. O konular içinde kadınlara yönelik istihdam, gençlik merkezi, altyapının yenilenmesi.

Cezaevinin gelmesi... Bunları da ilerleyen süreçte köşemizde yazmaya devam edeceğiz.

Ama diyeceğimiz o ki Orhaneli kendini kalkındıracak en doğru yol olan eko turizm ve rafting sporunu buldu. Bu sayede kalkınmaya başlayacaktır.

Bundan dolayı da emeği geçenler alkışı ve takdiri hak ediyor...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.