Hava Durumu

Orhaneli'ye zayıflama köyü...

Yazının Giriş Tarihi: 12.12.2019 08:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.12.2019 08:16

Özellikle sıkıntılı dönemden geçen belediyeler kendi kaynaklarını kendileri farklı yollardan sağlamaya yönelik çalışmaları dikkatlerden kaçmıyor.
Bu bağlamda ilçesine yatırımcı çekmek için gayret gösteren belediyelerden biri de Ali Aykurt'un belediye başkanlığı yaptığı Orhaneli Belediyesi.
Aykurt, bu dönemde ilçesine eko turizm tesisleri kazandırmak için gayret gösteriyor. Bu konuda çalışmalar devam ediyor.

Aykurt'la dün sohbetimiz esnasında ilçesine zayıflama merkezi kurulması içim çalışmalar yaptığını öğrendik. İlçede hayvancılıkla uğraşan Bursalı bir yatırımcı yakın bir tarihte Göynükbelen'de obezite ile mücadele zayıflama merkezi kurmak istediğini ifade etmiş.
Aykurt da elinden geleni bu konuda yapıyor. Göynükbelen'de toplamda Gölcük mevkiinde (göletin bulunduğu alan) 28 dönümlük alanda çalışmalar yapılacakmış.
Buraya yaklaşık 30 civarında bungalov tipi ev yapılacak içerisinde zayıflamaya yönelik her türlü ekipmanın ve uzman kişlerin bulunacağı merkezle ilgili çalışmaların projesinin devam ettiğini başkan Aykurt açıkladı.
İmar çalışmalarının bitmesinin ardından inşaata başlanacak. Tesisin 2021 yılında faaliyete geçeceğini Aykurt bizlerle paylaştı. Biz de böyle yatırımların bölge kalkınması için önemli adımlar olacağını düşünüyoruz.
Bu arada Orhaneli'de çöplerle ilgili ayrıştırma ve nakil merkezinin inşaatına Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından başlanıldığını dün Aykurt'la görüşmemizde öğrendik.

ŞAHİN: GEÇEN DÖNEMDEN TEK FARKIM YAŞIM

Önümüzdeki günlerde ilçe kongrelerine başlayacak CHP'de adayların yavaş yavaş ortaya çıktığını daha önce kaleme aldık.
Dün de bu bağlamda medyada konuğumuz olan isim CHP Yıldırım İlçe başkan adayı Mesut Şahin oldu geçen seçimlerde mevcut başkandan 27 oy daha düşük oy alan ya da diğer bir deyişle 14 oyu kendine çevirebilseydi Şahin, başkan olacaktı.
İlçede dört aday var...

Onlardan ilki Mesut Şahin, sırasıyla diğerleri Muharrem Or, İsmet Nejat Işık ve Nihat Yeşiltaş.
Şahin'le sohbetimizde delege seçimlerinde bir önceki döneme göre yüzde 80 seçilenlerin aynı olduğunu öğrendik.
Şahin bu dönem tek farkım geçen döneme göre iki yaş daha yaşlıyım ama hâlâ gencim heyacanım yüksek gençliğime güveniyorum diyerek sohbete başladı.
Ardından da göreve geldiklerinde mevcut yerel yönetimle sıcak ilişkiler kuracağız, kuru kuruya muhalefet yapmayacağız.
Eleştirisel muhalefet anlayışı ile yeri geldiğinde takdir edeceğiz yeri geldiğinde eleştireceğiz diyor.
Bizim hedefimiz ilçe başkanlığını kazanmak değil gelecek yerel seçimleri kazanmak.
Bu noktada yerel yönetimin icraatlarını takip etme adına gölge belediye başkan yardımcılıkları kuracağız. Yine görev süremiz boyunca Yıldırım'da kapısı açılmadık ev, eli sıkılmadık hemşehrimizi bırakmayacağız.
Yıldırım, hem Anadolu'nun hem Balkanlar'ın hem Kafkaslar'ın, yansıması...
Biz de bu yansımanın ortak paydası olarak yola çıktık ...

POLİTİK BAKIŞ'IN KONUĞU KANAR

Her hafta birbirinden değerli konukları ağırladığımız Politik Bakış programında bu akşam yapmış olduğu başarılı çalışmalarla dikkatleri çeken Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar konuk olacak.
Kanar'la yapmış olduğu icraatları ve geleceğe ilişkin planları ve Mustafakemalpaşa'yı konuşacağız.Politik Bakış bu akşam 20.30'da AS TV'de. Vakti olanlar kaçırmasın!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.