Hava Durumu

Orhangazi'de çok işlevli tesis gün sayıyor...

Yazının Giriş Tarihi: 09.01.2018 07:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.01.2018 07:51

Dün sabah Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ile makamında bir kahve içimlik sohbet etme fırsatı yakaladık.Orhangazi Bursa'nın giriş kapısı...Çağlayan, 2018 yılının planlamasını yapmış, kusursuz işlemesi için kurmaylarıyla toplantı üstüne toplantı gerçekleştiriyor.Bu bağlamda 2018 yılı atak yılı diyor ve önemli icraatların gerçekleşeceği yıl.Onlardan biri 15 dönüm üzerine kurulu belediyenin terminalin yanı başında yapımını gerçekleştirdiği tesisi.Bu tesisi hem otopark sorununa çözüm olacak hem de kapalı pazar.

Bir de bunların yanı sıra toplamda 12 bin metrekarelik kültürel etkinliklerin gerçekleşeceği salonlarıyla mükemmel bir tesisi ilçeye kazandırıyor Çağlayan...Bu sene sonuna yetiştirilmesi için gayret ediyor Çağlayan...Diğer önemli bir icraatı da yakın bir tarihte tapu devrinin gerçekleşmesiyle Keramet Kaplıcaları'nın etrafına yapılacak turizm tesisi.Bir de TOKİ'nin ilçe genelinde yaptıracağı konutlar için geri sayım başlamış.Yakında talep toplama yöntemi ile hangi ölçülerde toplam kaç konut yapılacağı belli olacakmış.

Çağlayan'ın diğer hedefi de ilçenin adını aldığı Orhangazi Han ile ilgili kültürel çalışmalar.Bu bağlamda Bursa'dan Karabük'e kadar olan coğrafyada Orhangazi Han ve onun adına yapılan eserleri toplayıp bir çalışma gerçekleştirecek.Bu çalışmayı da fazlasıyla önemsiyoruz.Neticede Çağlayan, Orhangazi'ye hizmet için çalışıyor bize de tebrik etmek düşüyor...

Karacabey'de Şen başkan yardımcısı

Karacabey'de İsmail Yozgat'ın istifası sonrası boşalan başkan yardımcılığı koltuğuna kimin oturacağı merak konusu idi.O meraklar giderildi.Boş olan siyasi belediye başkan yardımcılığı göre-vine Belediye Başkanı Ali Özkan, Belediye Meclis Üyesi, İsmail Şen'i atandı. Şen, görevine başladı. Bizler de hayırlı olsun diyoruz.

CHP İl kongresi ve düşündürdükleri

CHP'de beklenen değil, bekleyen kazandı. Bu ifade Hüseyin Akkuş'un kazandığı CHP İl Başkanlığı için en güzel söz...Gerçekten de öyle sabırla bekledi Akkuş, sonunda kazandı.Birileri Karaca'yı favori gösterdi o çizgisinden vazgeçmedi.Bir de üstüne üstelik öyle liste oluşturdu ki birlik ve beraberliğin listesi gibiydi.

Yönetime baktığımızda Nilüfer İlçe kongresini kaybeden Özgür Şahin ve onun listesinde yer alan Uğur Korkmaz, Akkuş'un listesinde idi.Öte yandan mahallesinde delege seçilmeyen Cemil Ocak, Akkuş'un Disiplin Kurulu listesinde. Öte yandan ismi Yıldırım İlçe adayı olarak geçen fakat aday olmayan Ecevit Uzun da Akkuş'un yönetiminde.Mustafa Şenyurt'un da Ankara delegesi olması da oldukça önemli.

Kısaca Akkuş listesinde öyle bir denge kurmuş ki partide delegelerin hayır diyemeyeceği bir liste olmuş.Bu denge de ona seçimi kazandırmış...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.