Hava Durumu

Osmangazi'de 2022 yılında hangi icraat öne çıkacak?

Yazının Giriş Tarihi: 30.12.2021 07:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.12.2021 07:56

AS TV'de yayınlanan Sönmez Medya buluşmalarında bu haftanın ilk konuğu Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar oldu.

Başkan Dündar'la hem 2021 yılının değerlendirmesini, hem de 2022 yılının planlamasına yönelik birçok şey konuştuk.

Ancak gerçek olan şu:

Üç dönemdir Osmangazi Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Dündar, çıraklık döneminde ilçeyi katlı otopark ve kapalı pazar alanı ile donattı, kalfalık döneminde sadece Bursa'nın değil ülkemizin en nadide eserlerinden Fetih 1326 Müzesini kentimize kazandırdı. Ustalık dönemi olarak nitelendirdiğimiz bu dönemde ise dönem sonuna kadar bitecek olan Bursa'ya gerçek bir kent meydanı kazandırmış olacak.

Öte yandan bunu yanı sıra Türk Dünyası ve akraba toplulukların hamiliğini üstlenen Dündar'ı bizler de ayrıca tebrik ediyoruz.

Gelelim programa...

Biz sorduk, Dündar her zamanki gibi samimiyeti ile yanıtladı...

OSMANGAZİ KENT MEYDANI 2022'DE AÇILACAK

Benim sorduğum sorulardan biri de özellikle Osmangazi'nin prestij projelerinden biri olan Kent Meydanı ve gelinen son durum idi.

Bu bağlamda Başkan Dündar" Pojede kamu kaynaklarını kullanarak yola çıktık. Bölgede 3 emsali ilk önce 0,10'a çektik. Akabinde de yapılacak inşaatı da yerin üstüne değil altına yapacağız. Kamulaştırma bedeli olarak 160 milyon TL ödedik. İşi de 200 milyon TL'ye ihale ettik. Nasipse ilk etabını 2022 yılının sonbaharında açmış olacağız.2. Etabı ile ilgili olarak da kamulaştırma çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

Başkan Dündar yayınımızda özellikle 2. etap için biz kentimize fayda sağlıyoruz diyerek bir yerlere de sitem etti.

HEYELAN SONRASI 141 BİNA KAMULAŞTIRILDI

Öte yandan kentsel dönüşüm çalışmalarına da değinen, Çakırhamam Temiz Cadde ile bilgi veren Dündar" bu bölgede heyelan sonucu toplamda 239 bina var. Bu binaların kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Toplamda 141 binayı kamulaştırdık. 36 milyon TL kamulaştırma bedeli ödedik. Bu alan daha sonra yeşil alan olacak." dedi.

Türk dünyası ile ilgili çalışmaları noktasında bilgi veren Dündar"Bizim Kazakistan, Moğalistan ve Özbekistan'da kardeş belediyelerimiz var. Onların da Kiril alfabesinden Latin alfabesine geçiş ile ilişkilerimiz daha da gelişecek" dedi.

Yeni dönemde de en büyük hedefleri arasında Mustafa Dündar'ın Hisar İçi ve dört mahalleye yönelik çalışmalar var. Hedeflerinin " bu bölgeyi eski haline döndürmek olduğunu" ifade etti.

Başkan Dündar'la programda bir çok konuyu konuştuk. Onların büyük bölümünü bu köşeden aktarmaya çalıştık. Bir kısmı da gazetemizin ve internet sitemizde okuyabilirsiniz.

Fakat şunu rahatlıkla ifade edebiliriz ki Dündar, yapmış olduğu çalışmalarla günü kurtarmaya yönelik değil, önümüzdeki yıllara yönelik icraat yaptı.

Şimdiden Osmangazi'de en başarılı belediye başkanları listesinin sıralamasında yer aldı. Bize düşen bundan sonraki çalışmalarında da başarılar dilemek.

*****

POLİTİK BAKIŞ'IN KONUĞU AHMET KILIÇ...

Her hafta birbirinden değerli konukları ağırladığımız AS TV'de yayınlanan Politik Bakış programında bu haftaki konuğumuz AK Parti Bursa Milletvekili aynı zamanda Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ahmet Kılıç olacak.

Milletvekili Kılıç ile önümüzdeki yılın bütçesi ve 2021 yıl değerlendirmesi baş olmak üzere geçen hafta içinde gerçekleşen Kuzey Makedonya ve Sırbistan ziyaretlerinin perde arkasını konuşacağımız program bu akşam saat 20.15'de AS TV ekranlarında.

Vakti olanlar kaçırmasın!

Şimdiden iyi seyirler...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.