Hava Durumu

Osmanlı'nın ilk başkenti Yenişehir'de pandemi ile mücadele başarısı

Yazının Giriş Tarihi: 22.02.2021 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.02.2021 08:03

Perşembe akşamı AS TV ekranlarında Politik Bakış programında konuğumuz olan isim Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın oldu.

Başkan Davut Aydın'la yaklaşık 45 dakika boyunca bir çok konuyu konuştuk Özellikle pandemi dönemi ile başladığımız sohbette Yenişehir'in pandemi ile mücadelesindeki başarısı şahsen bizleri oldukça umutlandırdı. Bu minvalde son 56 günde Yenişehir'de 19 günde vakaya rastlanmamış. Öte yandan diğer günlerde de tek tük vakalara rastlanmış.

Bu oldukça önemli bir başarı...

YARDIMLAR GECE VE SİVİL ARAÇLARLA YAPILMIŞ

Yine Başkan Aydın'ın programda paylaştığı konulardan biri de maske üretimi maske üretiminin tavan yaptığı birim fiyatı 5 TL'ye çıktığı zamanda Yenişehir Belediyesi marifetiyle ilçede toplam 125 bin maske üretimi gerçekleşmiş. Bu üretimi belediye personeli, Sinanpaşa Külliyesi'ndeki makinelerde yaparken, Başkan Aydın'ın eşi ve gönüllülerde evlerde bu üretimi gerçekleştirmiş. Üretilen maskeler teker teker evlere dağıtılmış.

Yine her ihtimale karşı olası bir sıkıntıda 50 bin civarında maske de stokta tutuluyormuş.

Başkan Aydın, programda kızdığı noktalardan biri de pandemiyi fırsat bilip karaborsacılara ateş püskürdü.

Yine pandemi döneminde eğitimin EBA ve online yapılmasından dolayı ilçede 400 tablet dağıtımı yapılmış.

Öğrenciler ve ailelerle çekilen fotolar hiçbir şekilde basına ve sosyal medyaya verilmemiş. Başkan bunun sebebi ailelerimizin gururları incilmemesi önceliğimiz bu diyerek bizlerle paylaştı. Yine belediye marifetieyle yapılan yardımlar gece ve sivil araçlarla yapılmış Başkan Aydın'ın bu inceliği gerçekten önemli.

Yine pandemi döneminde belediyenin kaynaklarıyla yaklaşık 2 milyon TL'lik destekte bulunulmuş.

AYDIN'IN VEFASI DUYGULANDIRIYOR

Geçen ay içinde Yenişehir'de 3 parka isim veren Başkan Aydın buradaki nezaketi de çok önemli. İlçede 2 dönem belediye başkanlığı Turhanettin Ergünaç'ın adını ilçede kurduğu kooperatif ve oturduğu evin önündeki parka adına vermesi ince bir nezaket.

Yine uzun yıllar doktorluk yapan fakir babası halkın sevgilisi haline gelen Ahmet Esin'in adını da kendi arsası üzerine park yaparak adını ölümsüzleştirmiş.

Öte yandan genç yaşta vefat eden önceki dönem belediye meclis üyesi Sertaç Dübek'in adı fiilen verilen parkta işi resmiyete dökerek adını ilçede ölümsüzleştirmiş.

Aslında en önemli detay ismi verilen üç ismin de kendi partisinden olmadığı, Başkan Davut Aydın'ın da insani ve hümanist yapısını ortaya koymaya yetiyor ve artıyor.

HAVACILIK FAKÜLTESİ İÇİN YER BELLİ...

Öte yandanBaşkan Aydın'la yayında konuştuğumuz konulardan biri de cezaevi konusu. Bu konuyu daha önce yqazdığım için değinmeyeceğim. Ama cezaevi yapılması planlanan yerin yanına yapılacak müjdeyi başkan Aydın yayınımızda paylaştı. Yenişehir'e yakın tarihte en az bir fakülte kurulacak.

Kurulmaya en yakın fakülte de Havacılık Fakültesi...

Bununla ilgili çalışmalar Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü tarafından devam ediyormuş. Yine süreçle ilgili Başkan Aydın oldukça umutlu.

Öte yandan Aydın'ın bir başka beklentisi ise ilçeye Ziraat Fakültesi de açılması. Bence doğru bir istek bu kadar güzel ovanın Ziraat Fakültesi ile taçlandırlması şart.

Başkan Aydın'ın yapmış olduğu farklı çalışmalar var. O çalışmaları da ilerleyen günlerde kaleme alacağız.

Ama Aydın'ın gayretleri etrafına ışık saçtığı bir gerçek.

Biz de kendisini tebrik ediyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.