Hava Durumu

Otomotiv buluşmaları ve ilk günde ortaya çıkan sonuç...

Yazının Giriş Tarihi: 13.11.2019 08:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.11.2019 08:21

Özellikle şunu net ifade etmek gerekiyor: Yerli otomobilin merkezinin Bursa olmasını istiyorsak hep beraber gayret göstermeliyiz.
Daha açıkçası kapıcısından en yüksek bürokratına kadar buna kilitlenmeliyiz.
Yerli otomobil Bursa'da üretime başlarsa minimum, direkt ve dolaylı yoldan 15 bin kişiye istihdam 60 bin kişiye ekmek demektir.
İşte dün bu bağlamda önemsediğimiz Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nin ev sahipliğinde, Ticaret Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçılar Birliği (OİB), Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB), Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi (HOSAB) ve Bursa Bilecik Eskişehir Kalkınma Ajansı (BEBKA) işbirliğinde, bu yıl ikincisi düzenlenen "Automotive Meetings-Bursa" (Dünya Otomotiv Buluşmaları-Bursa) etkinliği, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yoğun bir katılımla başladı.
Otomotiv sektörünün yeli yabancı tüm aktörlerini orada gördük.

Konuşmalarda ortaya çıkan sonuçlar içinde Türkiye'nin 30 milyar dolarlık ihracat yaptığı, bu sektörde kendi milli otomobili olmasa da ürettikleriyle ve yan sanayisi ile sektörde önemli bir aktör olduğu.
Şimdi sıra Türkiye'nin sektörde sektörün kupa ası durumuna çıkmasında.
İşte bu noktada sürekleyici olacak kentlerin başında Bursa geliyor.
Bu sürüklemeyi harekete geçirmenin yolu da yerli otomobilin Bursa'da üretileceğinin açıklanmasından geçiyor... Biz de hep beraber onu bekliyoruz.

BÜYÜKŞEHİR KİPTAŞ GİBİ TOPLU KONUT VE ARSA ÜRETEBİLİR Mİ?

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'nda en önemli icraatlarından biri de KİPTAŞ kanalıyla toplu konut ve arsa üretimi ve satışıydı.
Bu bağlamda geçen hafta içinde Bursa'da bazı müjdelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum gerek Mevlana'da gerekse Beşyol'da toplu konut üretimi ile ilgili müjdeler verdi.
Bir de buna Mollaarap'ı da ilave ettiniz mi Bursa'ya ciddi anlamda yapılacak toplu konut müjdesini bakanın ağzından duyduk.
Bursa her geçen gün büyüyen şehir.

Bu bir gerçek,
Öte yandan diğer bir gerçek de mevcut konutların büyük bir çoğunluğunun depreme dayanıksız olması.
Bu noktada mevcut binaların yenilenmesi gerekiyor. Bu noktada yerel yönetimlere iş düşüyor. Onlar eliyle toplu konut üretimi yapılsa ya da KİPTAŞ modeliyle belediye şirketi BURKENT kanalıyla toplu konut üretimine geçse bu güzel olmaz mı?
Biz önerimizi yapalım.
Karar yöneticilerin...

BURULAŞ'TAN REKOR İHALE

Zaman zaman bu köşeden belediye şirketlerinin gerçekleştirdiği ihaleleri yazıyoruz. Dün de bu bağlamda Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin amiral şirketi olan BURULAŞ'ın gerçekleştirdiği bir ihale vardı.
İhalenin konusu Uludağ Milli Parkı sınırları içerisinde kar motoru, kar kızağı, fotoğrafçılık, kır kahvesi ve otopark alanlarının işletilmesi işi ihalesiydi.
Muhammen bedeli 3 milyon TL+KDV idi.
Geçici teminatı 150 bin TL...
İhaleye beş firma katıldı.
İhaleyi 6 milyon TL'nin üzerinde bir rakam ile Eser Kuyumculuk firması kazandı.... Bir de buna KDV'yi ilave ettiniz mi 7 milyon TL'yi geçen bir rakam...
Bundan sonra ihaleyi kazanan firma;
2.Gelişim Bölgesi - Çobankaya - Bakacak'taki kar motoru - fotoğrafçılık - kır kahvesi, 1. Gelişim (Oteller Bölgesi Cami yanı alan) kar kızağı - fotoğrafçılık -kır kahvesi yine Sarıalan'da kar motoru -fotoğrafçılık konularında faaliyet gösterecek.
Bunun yanı sıra mülkiyeti Bursa Büyükşehir Belediyesi' ne ait ve BURULAŞ' a tahsisli alanlarda otopark işletmeciliği işini yapacak. Bize kazanana bol kazanç, BURULAŞ'ı da tebrik etmek düşer...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.