Hava Durumu

Özel okullar destek bekliyor...

Yazının Giriş Tarihi: 26.01.2021 08:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.01.2021 08:18

Gerçek olan şu her arz kendi talebini oluşturuyor. Özel okullara ihtiyaç olmasaydı açılmazdı. Keza özel okullar açılmasaydı bir çok öğretmen işsiz kalırdı.
Bu açıdan bakınca istihdama ciddi katkıları bulunuyor.
Yine bir başka gerçek ise;
Özellikle pandemi sürecinde en yoğun etkilenen kesimlerin başında eğitim sektörü başta geliyor. Bu bağlamda başı çeken özel okullar, servisler, catering firmaları pandemiden ciddi etkileniyor.
Yine bu süreçte eğitim ve öğretim faaliyetlerinin online devam etmesiyle beraber veliler neden para ödeyeyim dedi ve özel okullardan ciddi anlamda devlet okullarına kaçış oldu.
Bir çok özel okul kepenk indirme durumunda kaldı.

Bu noktada görüştüğüm bir özel okul yetkilisi arkadaşım, belki bu seneyi de atlatırız ama gelecek eğitim ve öğretim yılında ne yapacağız diye dert yanarak kara kara düşünmeye başlamışlar.
Özel okulların bu noktada en büyük beklentisi önümüzdeki yıldan itibaren geçmişte öğrencilere sağlanan teşviklerin yeniden başlaması. Eğer bu olanaklar sağlanırsa tekrar nefes almaya başlarız diye düşünüyor sektörün temsilcileri.
Benim de kişisel önerim stopaj, Bağkur, primleri başta olmak üzere devlete ödenmesi gereken bazı kalemlerin işlerin düzeleceği, diğer bir deyiş ile pandeminin biteceği tarihe kadar alınmaması.

KARNE HEDİYELERİ PANORAMA 1326'DA HAZIR...

Malum geçen hafta okullarda ara tatil başladı. Bu dönem başında okullarda başlayan eğitim ve öğretim faaliyetleri ardından online olarak devam etti.
Beklenti 2. dönem salgından uzak bir ortamda öğrencilerin öğretmenleriyle online değil yüz yüze eğitimin gerçekleşmesi.
İşte bu noktada dijital olarak yorgun düşen öğrencilere Osmangazi Belediyesi çam sakızı çoban armağanı hediyeler hazırlamış.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın hazırlatmış olduğu hediyeleri öğrenciler
bugünden itibaren 1326 Panorama Fetih Müzesi'nden alabilirler.
Bu arada konu Panorama 1326 Fetih Müzesi'nden açılmış iken bir ayrıntıyı daha paylaşalım. Bursa Fetih Müzesi pul koleksiyonu satışa hazır.

Meraklıları müzeden veya internet sitesi üzerinden sipariş verebilir satın alabilir.
Bizden hatırlatması.

BBP'DEN 28. YILDA 28 BİN ÜYE HEDEFİ...

Geçen hafta içinde Bursa'da kan değişimi yaşayan siyasi partilerden biri de BBP. İl başkanlığı değişimi yaşanan Mustafa Destici'nin genel başkanı olduğu BBP'si Cumhur İttifakı içerisinde yer almasına rağmen "Emeklilikte Yaşa Takılanlar" konusunda AK Parti'den farklı düşünüyor. Bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doğru bilgilendirilmediğini ifade ediyorlar.
Keza; Doğu Türkistan'da Uygur Türklerine yapılan zulüm konusunda da Çin Halk Cumhuriyeti hükümetini ciddi anlamda eleştiriyor.
Bu noktada partinin politikalarından sorumlu olan isim kentimizde yaşayan aynı zamanda BBP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı.

Geçen hafta içinde sohbet ettiğimiz Alfatlı, 2023 ve 2024 yılının planlaması için yoğun bir hazırlık döneminde olduklarını vurguladı.
"Bu yıl partimizin 28. kuruluş yıldönümü. Biz de hedef olarak önümüzdeki yerel seçimlerde yerel meclislerde temsil edilme adına yoğun bir çalışma sürecine gireceğiz.
Bursa ve ilçelerinde üye kampanyası başlatacağız.
Hedefimiz 28 bin yeni üye kaydı diye düşüncelerini paylaştı."
Salgının da yavaşlamasıyla halkımıza kendimizi anlatacağız diyen BBP Bursa'da 28 bin üye hedefini yakalarsa önümüzdeki dönem yerel meclislerde temsil edilmesi sürpriz olmaz.
Bize de çalışmaları takip etmek düşer...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.