Hava Durumu

Özel okulları kıskandıran devlet okulu

Yazının Giriş Tarihi: 04.07.2019 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.07.2019 08:00

Geçen hafta içinde açıklanan LGS sonuçlarının ardından Bursa'nın LGS ile sınavı başlıklı bir yazı kaleme almıştım. Yazımızın en altında ise devlet okullarının başarılı olması temennisinde bulunmuştuk. İlimizde bir devlet okulu varki başarısı ile özel okulları bile kıskandıracak düzeyde.
Bu başarı hem eğitim, öğretim hem de sportif anlamda bir başarı....
Başarının mimarı okul , Yıldırım ilçe sınırlarında bulunan Şehit Piyade Er Rahim Keskin Ortaokulu.

Bu başarının arkasında ie bu okulda 3,5 yıl süre ile görev yapan okul müdürü Yunus Fırat Erkek ve öğretmenler bulunuyor.
Erkek'in buraya atandığında okul Yıldırım'da başarı sıralamasında 17. iken şimdi 1.sırada...
Erkek'in görev yaptığı ilk yıl 2015-2016 öğretim yılında 19 öğrenci Anadolu Lisesi sınavını kazanıyor.
Ardından 2016-2017 öğretim yılında okuldan 10 öğrenci tam 500 puan alarak Türkiye birincisi oluyor. Yine aynı yıl 17 öğrenci fen lisesine kayıt olmaya hak kazanmış. Bunun yanı sıra 45 öğrenci de Anadolu liselerine gitmeye hak kazanmış durumda.
2017-2018 öğretim yılında ise 32 öğrenci fen lisesine kayıt olma hakkı kazanmış. Yine onlarca öğrenci Anadolu liselerine gidecek puana ulaşmış.
Bu yıl ise fen liselerine girecek puana ulaşan öğrenci sayısı 40'a ulaşmış. Aynı zamanda Ayşegül Memur isimli öğrencileri de 500 tam puana ulaşarak Türkiye birincisi olmuş.

Öte yandan;
Sınava giren 70 öğrenci yüzde 10'luk başarı diliminde kendilerine yer bulurken 58 öğrenci de yüzde 10 ile 15'lik başarı dilimi ortalamasında yer bulmuş.
Bu sene bir başka ayrıntı da Suriyeli Abdurrahman Zubari adlı Suriyeli bir öğrenci LGS sınavında yüzde 3'lük dilime girmiş. 460'a yakın puana ulaşmış.
Işin en güzel tarafı da başarılı olan öğrencilerin hiç- biri hafta sonu okulda gerçekleşen kurslar dışında bir başka kursa gitmemiş.
Bunun yanı sıra öğrencilerin sportif başarısı da oldukça dikkat çekiyor.
Erkeklerde Futbol'da Türkiye 1.'liği, yine futsalda Türkiye 2.'liği ve 1.liği. Kızlarda voleybolda Türkiye şampiyonasında yarı finalist yine hentbolde il birinciliğini okulun öğrencileri kazanmış.
Öte yandan karete ve boksta da Türkiye derecesi bulunuyor.
Dün telefonla ulaştığımız Okul Müdürü Yunus Fırat Erkek'i tebrik ettik. Erkek yeni öğretim yılında Yıldırım ilçede bir başka okula tayini çıkmış. O okul Sait Süheyla Bildirener İmam Hatip Ortaokulu.
Erkek, telefonda tek bir şey diyor. "Biz sadece görevimizi yapıyoruz. İnşallah yeni Türkiye birincileri Sait Süheyla Bildirener İmam Hatip Ortaokulu'nda da çıkarmaya devam edeceğiz" diye bizimle düşüncelerini paylaştı.
Bize de idealist eğitimci Yunus Fırat Erkek'i tebrik etmek, başarılarının devamını dilemek düşer...
Başarılarınız daim olsun hocam...

YEREL YÖNETİMLER'İN KONUĞU ORHAN

AS TV'de perşembe akşamlarının klasiği olan Yerel Yönetimler programı kent ve ülke gündemine ilişkin konulara ışık tutmaya devam ediyor.
Yerel Yönetimler programının bu akşamki konuğu geçen hafta kongreyle Bursa Kent Konseyi Başkanlığı'na seçilen Şevket Orhan
Bu akşam Orhan'la Bursa Kent Konseyi ve yeni döneme ilişkin birçok konuyu konuşacağız.
Yerel Yönetimler programı bu akşam 20.30'da AS TV'de...
Vakti olanlar kaçırmasın.
İyi seyirler...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.