Hava Durumu

Özen'le 40 dakika...

Yazının Giriş Tarihi: 27.06.2020 08:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.06.2020 08:25

Özen''le 40 dakika...

Perşembe akşamı AS TV ekranlarında Politik Bakış programında 40 dakika süreyle AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen'i konuk etmiştik.

Özen'le konuştuklarımızın bir kısmını dün kaleme almıştık. Programda aklımızda kalanların bir kısmını da bugün yayınlayacağız.

Özen, programın başında geçen hafta pazar günü Kestel Dudaklı'da gerçekleşen sel felaketi ve can kayıpları konusunda yapılanları özetleyerek başladı Özen programa.

Ardından,

Bakanlarımız ve milletvekillerimizle halkımızın yanındaydık, yanında olmaya devam edeceğiz dedi vekil Özen.

Ardından bir uyarıda bulundu dere yataklarına yanlarına ev yapmayın dedi.

Sonrasında Bursa özelinde yaşanan dolu ve sel felaketine karşı hükumetin yaptığı çalışmaları anlatan özen'e Bursa'nın afet bölgesi ilan edilmesi ile ilgili çalışma olup olmadığını sorduğumuzda bu değerlendirmeyi İçişleri Bakanlığımız yapacak dedi.

Öte yandan sorduğumuz diğer bir soru ise Balkan Coğrafyası'na uçuşları sorduk. Bu noktada gayretleri olduğunu ifade etti.

İnşallah en kısa zamanda uçarız diye bizde bu düşüncelere katılıyoruz.

Öte yandan temmuz ayı içinde hızlı trenin 2. etabının, emek şehir hastanesi hattının ihalesinin yapılacağını ifade etti.

Bu arada Bursa Devlet Hastanesi'nin yakın bir zamanda proje çalışmalarına başlandığını ve ihale edileceğini de Özen'den öğrendik.

Dağ yolu ile ilgili tünel çalışmalarının devam ettiğini projenin planlanan tarihte biteceğini Özen açıkladı.

TSK'nın içindeki safraları temizledikten sonra daha dinamik bir yapıya kavuştuğunu yapılan askeri harekatın da başarılı bir şekilde devam ettiğini ifade etti.

Programın son bölümünde ise kongre sürecine ilişkin sorduğumuz soruya ise kongrelerin bayram havasında geçeceğini ve bayrak yarışı olduğuna dikkat çekti.

Özen, programın sonunda ise maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat çekti...

HAYALDİ GERÇEK OLUYOR....

Son 20 yıldır Mustafakemalpaşa'da gerçekleşen yerel seçimlerde aday olan isimlerin ortak projesi nedir diye sorsalar muhtemelen yanıt ilçenin eski adı olan Kirmasti Deresi'nin ıslah çalışmaları ve buraya yönelik projelerdir.

Gelen belediye başkanı proje yaptı, giden belediye başkanı...

Ama bu projeler belki takip edilemediği için belki de ödenek yetersizliğinden hayata geçemedi.

Bu dönem bu projenin gerçekleştirilmesi için Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili aynı zamanda yörenin insanı Mustafa Esgin konunun takipçisi oldu. DSİ'nin yapmış olduğu 12 milyon TL'lik yatırımla hayalleri gerçeğe dönüştürdüler.

İlçenin kangren olan sorunu Kirmasti Deresi ıslah çalışmalarında sona gelindi.

Derenin üzerindeki 3.köprü sona erdi.

Başkan Mehmet Kanar'ın da özel gayretleriyle köprüyle ilçenin iki yakası birbirine daha rahat bağlanmış oldu. Yine yürüyüş yolları yeşil alanları ile Mustafakemalpaşa güzel bir hizmet kazanmış oldu.

Bize de tebrik etmek düşüyor.

YAZ KUR'AN KURSLARI DA TELEVİZYONA TAŞINDI...

Malum salgın sürecinde özellikle mart ayından itibaren eğitimler EBA üzerinden verilmeye başlandı. Okullar bitti ama telefi eğitimleri aralıksız devam edecek. Öte yandan her sene okulların kapanmasıyla camilerde her yıl açılan yaz Kur'an kursları bu yıl açılmayacak.

Onun yerine;

Diyanet TV ve sosyal medya üzerinden yayınlanacak olan yaz Kur'an kursu eğitimlerine katılmak isteyen öğrenciler, internet üzerinden başvuruda bulunmalarının ardından kendilerine en yakın il ve ilçe müftülüğüne müracaat ederek yaz Kur'an kursu ders kitaplarını temin edebilecek. Müftülüklere gidemeyen öğrenciler ise https://egitimhizmetleri.diyanet.gov.tr/kategoriler/materyaller adresinden ya da başvuru yaptıkları ekrandan taşınabilir belge (PDF) olarak ders kitaplarını bilgisayarına indirebilecek.

Derslerini kaçıranlar ise geçmiş bölümlere ait eğitim videolarını Diyanet TV Youtube kanalından izleyebilecek.

Biz de bu ayrıntıyı buradan yazmış olalım.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.