Hava Durumu

Politik Bakış programında Mehmet Kanar 2024 için ne dedi?

Yazının Giriş Tarihi: 15.01.2022 07:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.01.2022 07:53

Perşembe akşamı AS TV ekranlarında yayınlanan Politik Bakış programında konuğumuz olan isim Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar oldu.

Önce ilçe yönetim kurulu üyesi olan ardından ilçe başkanı en son olarak da son yerel seçimlerde Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı olan Kanar, yaklaşık 3 yıl içinde neler yaptığını anlattığı programda konuştuklarının bir kısmını bugün köşemizde yazacağız.

Öncelikle şunu ifade etmek gerekir. Bursa’nın yüzölçümü olarak en geniş ilçesi Mustafakemalpaşa. Bu açıdan bakınca önemli.

Yine geçmişte Bursa’nın en kalabalık ilçesi idi.

Bursa’ya verilen göçlerle bu birinciliği İnegöl’e kaptırdı.

Başkan Kanar “Bursa’da 200 bin Mustafakemalpaşalı yaşıyor” dedi.

***

Şimdi gelelim programdan detaylara…

Öncelikle Mustafakemalpaşa’nın en önemli sorunu uzun yıllardır yapımı yılan hikâyesine dönen asbestli borular idi. İlçe de yine hala kanalizasyonu olmayan yerler vardı.

İşte bu noktada yerin altına gömülen gözle görülmeyen bu icraat için harekete geçen Kanar”İlçe halkının hoşgörüsüne sığınarak başladığımız altyapı çalışmalarında yüzde 22’lik kısmı bitirdik. Çalışmaya devam ediyoruz. Ben insan kaybedeceğime seçim kaybetmeyi göze alırım” diyor.

Ya da diğer bir ifade ile ben insanımın asbestli borulardan su içirip kanserli olmasına gönlüm razı olmaz diyor.

Bence gerçekten önemli…

***

Programda konuştuğumuz diğer önemli bir konu yapımı yine yılan hikayesine dönen Gençlik Merkezi konu ile olarak Kanar,” benim çocukluğumda başlayan, gençliğimde seslendirilen orta yaşa geldiğimiz anda yapılamayan gençlik merkezimiz Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da destekleriyle bitireceğiz. En azından bizim çocuklarımız gençlik yıllarında burayı kullanacak. Çok yakında bitiyor” müjdesini verdi.

Nesilden nesile miras kalan yatırım Kanar zamanında bitmiş olacak. Bu da ilçenin nefes alması sosyal aktiviteler anlamında önemsenmesi gereken icraatlardan.

Bu arada ilçede pazartesi pazarının adı değişerek merhum milletvekilinin adı Ali Koyuncu’nun ismi verilmiş.

***

Kanar’ın bu dönem gerçekleştirdiği önemli icraatlardan biri de GES yada uzun adıyla güneş enerji santralı. Santral bitmiş diyebiliriz. Ömrü 20 yıl. Belediye olarak aylık 160 bin TL elektrik kullanımları olduğunu söyleyen Kanar ”Santralden aylık gelirimiz 210 bin TL olacak bunun 160 bini bizim geriye kalan 50 bin TL’yi de sisteme satacağız. Santral kendini 2,5 yılda amorti etmiş olacak” dedi. Türkiye’de birkaç belediyenin yapmış olduğu icraatlardan biriymiş.

***

Bu arada fiili açılışı yapılan resmi açılışını yapmayan aş evinden de her gün 283 aileye sıcak yemek dağıtımı gerçekleştirdiklerini ifade eden Kanar, bu konuda “halkımız çok duyarlı hayırlarını ve zekatlarını buraya getirerek bize destek oluyorlar bende onları teşekkür ediyorum” dedi.

Bunu yanı sıra yaşlıları pazara getirip ve evlerine kadar geri getirdiklerini ifade eden Kanar, ilçemde aç kalan biri varsa beni arasın diyerek ekranlarımız aracılığıyla telefonlarını paylaştı.

Bunun dışında programda birçok konuyu değindik. Özellikle Tümbüldek Kaplıcaları, Suuçtu Şelalesi, sosyal projeler başta olmak üzere birçok konuyu ilerleyene günlerde kaleme alacağız.

Ama programın sonunda Kanar”Acemilik döneminin ilk 3 yılında bu kadar icraat yapan birisi 5 yılın sonunda, kalfalık ve ustalık döneminde neler yapmaz diyerek” şimdiden partim aday gösterirse yeniden göreve talibim dedi.

Bize düşen kendisine başarılar dilemek, çalışmalarını takip etmek…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.