Hava Durumu

Prof Dr. Lale Karabıyık ile 60 dakika

Yazının Giriş Tarihi: 04.10.2019 09:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.10.2019 09:59

Sönmez Medya'nın klasiklerinden biri olan her cuma akşamı AS TV'de saat 22.00'de yayınlanan Sönmez Medya Buluşmaları'nın bu haftaki konuğu CHP Bursa Milletvekili ve aynı zamanda Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Lale Karabıyık oldu.
Kendisiyle yaklaşık bir saat boyunca hem yereli, hem geneli, hem de ülke genelinde yaşanan son gelişmeleri konuştuk.
Akademisyen kimliğiyle olaylara farklı bir bakış açısı getiren Prof Dr. Karabıyık ile yaklaşık bir saatlik sohbetin ardından aklımızda kalanları kaleme almadan öncelikle şunu net ifade edelim: Karabıyık'ın uzmanlık alanı ekonomi olduğu için konulara yaklaşımı bir siyasetçiden ziyade akademisyen kimliğiyleydi dersek abartmış olmayız...
Gündemin zengin olduğunu da belirtmeden geçemeyeceğim.
Bu bağlamda;
Yine bu arada enflasyon oranlarının açıklanması TBMM'nin açılması önceki dönem bakanlarından Faruk Çelik'in açıklamalarıyla Ankara'nın gündemini oluşturuyor.
İşte keza yine CHP örgütlerinin seçim sathına girmesi de ana muhalefet partisinin içsel işlerinden biri.
Şimdi gelelim buluşmanın ayrıntılarına;
Merkez yoklaması sınırlı sayıda olacak...


Ben önce kendi sorduğum sorunun yanıtı ile başlamış olayım. Geçen hafta içinde CHP Parti Meclisi CHP Genel Başkanı'na bazı yetkiler verildi. O yetki de olası genel seçimlerde ittifak yapılması durumunda genel başkanın milletvekili adaylarını genel merkez yoklamasıyla belirlenmesi izni.
Buna Karabıyık'ın nasıl baktığını sordum?
O da net yanıt verdi.
Sayın Genel Başkanımız her zaman önseçimden yana. Bu durumda kafası rahat son yerel seçimlerde kadın kotasını koruma adına bazı yerlerde temayül yoklaması gerçekleşmesini istedi. Bu istek olağanüstü durumlarda sınırlı sayıda il veya ilçe için geçerli. Yoksa gönlümüzden geçen ön- seçim dedi.
Bursa içimizde ukde...
Öte yandan parti içi kongre sürecine giren CHP'de Genel Başkan'ın tek adaylı kongre tavsiyesi kararı var mı sorusuna da Prof.Dr Karabıyık bu konu da kamuoyunda ters anlaşıldı. Burada genel başkan uzlaşın, olabiliyorsa kongreler tek adaylı olsun küslük olmasın, yoksa böyle bir istek yok şeklinde yanıt verdi
Bu arada Karabıyık kendisine sorulan Bursa'da seçimin kaybedilmesinde neyin etken olduğu konusunda ise, sorulan soruya verdiği yanıt Bursa seçimlerinin kaybedilmesi içimizde ukde. Bu bağlamda Genel Başkanımız bu üzüntüsünü her fırsatta dile getiriyor. Adayımız Mustafa Bozbey'in olağanüstü seçim performansı vardı. Hayatında bazı seçmenler ilk defa CHP'ye oy verdi. Buna rağmen bizim de hatalarımız olmuş olabilir diyerek soruya yanıt verdi.
Deprem vergileri ne oldu?
Öte yandan olası deprem konusunda Bursa'nın hazır olup olmadığı konusuna ise kesinlikle hazır değil. Ama asıl sorgulanması gereken İstanbul'da 1999 depreminden sonra yapılan bazı okul binalarının çürük olmasının sorgulanması gerektiğini ifade etti. Bu konuda Karabıyık'a katılmamak mümkün değil.
20 yılda bina mı çürür demeden edemiyoruz. Karabıyık öte yandan alınan deprem vergilerinin de nasıl kullanıldığını sormayı ihmal etmedi.
Prof. Dr. Karabıyık enflasyonla ilgili olarak sepetin sürekli değiştiğini açıklanan enflasyonun gerçeği yansıtmadığını söyledi...

KOCAYAYLA, KELES BELEDİYESİ'NE TAHSİS EDİLDİ

Keles denince akla Kocayayla gelir. Özellikle Keles'in Bursa Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil olmasının ardından Kocayayla'nın kullanım hakkı da Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'ne geçmişti.
Eylül ayı meclis toplantısnda Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde gündeme gelen bir madde ile Kocayayla C Tipi Mesire Yerinin Keles Belediye Başkanlığı'na bedelsiz devri oybirliğiyle kabul edildi.


Bu devirle beraber 16 çadırın ve alanın kullanımı ve bakımları bundan sonraki süreçte Keles Belediyesi tarafından yapılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.