Hava Durumu

Randevu alınmadan odasına girilen başkan

Yazının Giriş Tarihi: 06.08.2020 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.08.2020 08:05

Dün sabahın ilk saatlerinde Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın'ı makamında ziyaret etmek üzere soluğu Osmanlı'nın ilk başkenti Yenişehir'de aldım.
Beyliğin başkenti Yenişehir'de Davut Aydın'la sohbet etme fırsatını yakaladık. Neler yapıp yapmadığını anlatmaya geçmeden önce bir bilgi paylaşalım.
Aydın'ın makam odası ardına kadar açık.
Randevu vermiyor, belediyede ise çat kapı odasına girebiliyorsunuz.
Bunları dün gözümüzle gördük şahitlik ettik.
Belediyecilik aslında kıt kaynaklarla maksimum faydayı sağlamaktır.
Bu noktada Aydın da bunu başarabilen isimlerden.
O maskenin karaborsa olduğu günlerde maske üretimine girerek büyük bir iş başardı.
Aydın, bu sayede toplamda şu ana kadar 224 bin maske üretimi gerçekleştirmiş, bunları da dağıtmış.
Bu noktada en büyük desteği eşi vermiş Başkan Aydın'a...

Öte yandan yakın bir tarihte ilçeye soğuk hava deposu kazandırmak için özel çalışması var. Bunu da yap işlet devret modeliyle yapmayı planlıyor.
Bunun yanı sıra ilçede Spor Toto'nun destekleri ile basketbol sahaları yapımı bitmiş, keza halı saha yapımı da yakın bir tarihte gerçekleşecekmiş..
Başkan Aydın bu arada ilçe genelinde yapmış olduğu bir icraat var ki gerçekten takdire şayan.
O da vatandaşın yoğun olarak alışveriş yaptığı çarşı içine bağlantısı olan yollarla ilgili... Başkan Aydın bu yollardaki eski taşların söküldüğünü ve yerine 7 boyutlu taşların yerleştirildiğini ifade etti.
Ve bunu sadece 5 günde gerçekleştirmiş.
Önümüzdeki yıl da ilçe turizmine hareket kazandıracak bungalow tipi evlerin çalışmalarına başlanacağını da Aydın'dan öğrendik.
Yine Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan şu an Yenişehir Belediyesi'ne tahsis edilen Sinanpaşa Külliyesi'ndeki faaliyetler var ki o da ayrı bir yazı konusu olarak bu köşeden aktaracağız. Ama gördüğümüz o ki Yenişehir'de Aydın sözünü tutuyor, hemşehrilerinin hakkını sonuna kadar savunuyor.

TÜRKŞEKER GENEL MÜDÜRÜ MÜCAHİD ALKAN'A BAKAN ALBAYRAK NE TALİMAT VERDİ?

Salı akşamı telefonla Türkşeker AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Mücahid Alkan ile telefonda görüşme yaptık.
Kendisinin neler yaptığını sorduk.
Özellikle pandemi sürecinde Türk Şeker'in üstlendiği misyon oldukça önemli idi. Şeker fabrikalarında üretilen alkol virüsün kontrol noktasında tutulmasını sağladı.
Konuyu Alkan'a sordum: o da özellikle kurumun bağlı olduğu Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın talimatı ile alkol üretimi için var gücü ile çalışmışlar günlük 40 bin litre üretimi 50 bin litreye çıkarmışlar.
Bunun yanı sıra Alkan'ın ifadesine göre bir yılda satılan alkolü bir ayda satılmış 5 milyon litre.
Bu da öncelikli olarak kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere halka ulaşan zincir marketlere kolonya ve dezenfektan üreten şirketler öncelikli olmuş.
Üstüne üstelik piyasa fiyatının üçte biri fiyatına...

Bunun yanı sıra Alkan göreve başladıktan sonra Bakan Albayrak'ın talimatıyla kapalı olan Samsun Çarşamba'daki şeker fabrikasını faaliyete sokmayı da başarmış.
Öte yandan Alkan'la beraber Türkşeker kadrolarında hemşehrilerimiz sayısında artış olmuş.
Kurumda Şahin Arat Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaparken Hamza Meral Daire Başkanı, İsmail Gökçe müdür olarak görev yapıyor.
Yine kurumun iştiraklerinden olan şirketlerde ise Muhammed Gümüşsoy, Ömer Aykan ve Fuat Kalkan görev yapan üst düzey Bursalılar...

POLİTİK BAKIŞ'IN KONUĞU AYDIN

AS TV ekranlarından yayınladığımız Politik Bakış programı her hafta birbirinden değerli konukları ağırlamaya devam ediyor. Bu haftaki konuğumuz aynı zamanda program sponsorumuz olan Uludağ OSB'nin Yönetim Kurulu Başkanı olan Yunus Aydın olacak. Aydın'la son ekonomik gelişmeleri ve Uludağ OSB'nin faaliyetlerini konuşacağımız program bu akşam saat 20.30 AS TV'de vakti olanlar kaçırmasın.
Şimdiden iyi seyirler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.