Hava Durumu

Rektör Kılavuz'un ilk ay karnesi...

Yazının Giriş Tarihi: 27.05.2019 08:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.05.2019 08:33

Ülke genelinde üniversitelere rektör atamaları devam ediyor. Bu bağlamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçen ay içinde Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr Yusuf Ulcay'ın yerine Prof. Dr Saim Kılavuz atandı.
Önce bir hatırlatma yapalım:Aslında uzun yıllar tıp fakültesinden hocaların yönettiği Uludağ Üniversitesi'nde bir gelenek Yusuf Ulcay'la sona ermişti.
Tabu mu yıkıldı yoksa bir gelenek mi değişti dersek daha doğru olur...
Onun kararını sizlere bırakalım.
Ulcay, mühendis kökenli bir akademisyen, yeni atanan Prof. Dr Saim Kılavuz ise ilahiyatçı. Atamaların ardından Prof. Kılavuz'un nasıl bir yönetim anlayışı göstereceği gerek akademik çevreler, gerekse öğrenciler tarafından fazlasıyla merak ediliyordu.
O meraklar Kılavuz'un ilk icraatlarından sonra giderilmeye başlandı. Konuyu üniversitede görev yapan bir arkadaşıma sordum.
O da net yanıt verdi:
Kılavuz'un yardımcıları her kesimi kucaklayacak isimlerden oluştu diyerek bu bağlamda yapılan icraatlardan akademisyen kadroların büyük bir kesiminin mutlu olduğunu anlattı.
Ardından öğrencilerle konuşma fırsatı yakaladım.


Öncelikle bir hatırlatmada bulunalım. Öğrencilerin yaşadığı en büyük sıkıntılardan biri Ulcay zamanında kaldırılan yaz okullarıydı. Birçok öğrenci tek dersten okulu uzayabildiği gibi yaz okuluna gitmek için başka üniversitelere gidiyorlardı.
İşte bu noktada Pof. Kılavuz öğrencilerin mağduriyetini giderme adına oldukça önemli bir adıma imza attı.
Yaz okulları 2018-2019 öğretim yılından itibaren tekrar açılması için senatoda karar aldı.
Öğrenciler bu sayede hem maddi hem de manevi yükten kurtulmuş oldular.
Öğrencilerin diğer mağduriyeti ise final sınavları ile bütünleme sınavlarının arasındaki uzun süreydi.
Yeni yönetim buna da çözüm buldu diyorlar.
Bütünleme sınavları temmuz ayı içinde gerçekleşecek. Bütünleme sınavlarının temmuz ayına alınmasıyla birçok öğrenci mezuniyet törenlerine katılabilecek.
Rektör Kılavuz'un şu ana kadarki icraatları öğrencilerden tam puan almış.
Bu arada Rektör Kılavuz'un ziyaretçi trafiğine baktığımızda kent dinamikleriyle ortak hareket tarzını belirlerse Uludağ Üniversitesi bu dönem kaybettiği marka değerini tekrar yakalayabileceğini düşünenlerdenim.
Öte yandan mübarek ramazan ayında öğrencilere, hasta yakınlarına, çalışanlara Görükle, İlahiyat Fakültesi ve Ali Osman Sönmez Kampüs yemekhanesinde ücretsiz yemek verilmesini de önemsiyoruz.
Bu vesile ile bizler de Kılavuz'u tebrik ediyor görevinde başarılar diliyoruz.

BURSA KENT KONSEYİ'NE KİM BAŞKAN OLACAK?

Bursa'da tüm sivil toplum kuruluşlarının en üst kuruluşu olarak diyebileceğimiz hatta doğru yönetildiğinde bu kente yol haritası görevi yapacak kuruluş hangisi derseniz bunun tek yanıtı vardır.
O da Bursa Kent Konseyi.
Toplumun tüm kesimleri kent konseylerinde kendilerini ifade edebilir ve anlatabilirler. Bu bağlamda da Bursa Kent Konseyi de önemli bir misyon üstleniyor.
Geçen yıl başkan Hasan Çepni'nin milletvekili aday adayı olmasının ardından istifası, sonrasında başkanlığa en yaşlı üye sıfatıyla Şuayip Toprak gelmişti.
Konseyin haziran ayında olağan kongresi var.


Kongrede başkanlık için ismi geçen bir isim var ki Bursalıların yakından tanıdığı herkesin sevdiği ve saydığı biri isim.
AK Parti Kurucu İl Başkanı ve 20. Dönem Milletvekili Şevket Orhan.
Kendisinin aday olmasıyla ilgili istekler var...
Orhan'ın Bursa Kent Konseyi Başkanı seçilmesiyle konseyin ivme kazanacağını düşünüyorum. Orhan'a şimdiden başarılar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.