Hava Durumu

Rumelili kanaat önderleri el ele, gönül gönüle...

Yazının Giriş Tarihi: 04.12.2021 07:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.12.2021 07:52

Gerçek olan şu: Bugün Anadolu coğrafyasının bir çok kentinde Rumeli ve balkan coğrafyasından göç eden insanları görmemiz mümkün. Bu minvalde Diyarbakır Bismil'de Bulgaristan'dan, Elazığ'da Yugoslavya'dan, Bursa'da Balkan coğrafyasının tamamından göç edenleri görmek mümkün.

Bu örnekleri çoğaltmak mümkün. Bugün bu coğrafyadan gelen bir çok dostumuz konusunda hatırı sayılır makama gelmiş durumda. Kimi işadamı, kimi siyasetçi, kimi doktor.

İşte bu camiayı toparlama adına işadamı ve Tek Rumeli TV'nin sahibi Atilla Baykal senelerdir gayret gösteriyor. Türkiye ile Balkan ve Rumeli coğrafyasında köprü olmaya çalışıyor.

Baykal, bu noktada geçen hafta içinde Rumeli'den yetişmiş kanaat önderlerini toplayarak bir toplantı yaptı.

O toplantı da kimler mi yoktu?

Bursa Büyükşehir Belediyesi önceki dönem Belediye Başkanı Recep Altepe, yine Bursa Büyükşehir Belediyesi önceki dönem Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar, önceki dönem Bursa Milletvekili Önder Matlı, yine önceki dönem Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu toplantı da ilk gördüğümüz isimlerdi. Öte yandan yine Lütfullah Kayalar'dan Tutun, Bihlun Tamaylıgil'e kadar birçok önceki dönemlerde siyaset yapan isim de platformda.

Bunun dışında ülkemizin tanımış Rumeli kökenli 20'ye yakın isimden oluşan platformun hedefi doğdukları topraklarla, doydukları topraklar arasında köprü vazifesi üstlenmek.

Siyasetten uzak, hizmete yakın farklı görüşlerin ortak payda olarak Rumeli Ve Balkan coğrafyasında birleştikleri bu platforma bizler de başarılar diliyoruz.

TÜRK DÜNYASI'NIN KALBİ OSMANGAZİ'DE ATIYOR...

Bursa'da Türk Dünyası'na yönelik en fazla etkinlik yapan belediye sorusunun yanıtı açık ara Osmangazi'dir.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın bu konuda özel ilgisi var. Keza Kültür'den sorumlu Başkan Yardımcısı Cem Kürşat Hasanoğlu'nun da benzer ilgisi olması da bu etkinlikleri fazlasıyla güzel hale getiriyor. İşte o etkinliklerden biri de bu akşam saat 19.00'da Panorama 1326 Fetih Müzesi'nde gerçekleşecek.

Bu gecenin konuğu Kazak Müzik ve Dans Topluluğu Sazgen olacak. Birbirinden güzel Kazak Kültürüne ait ezgileri ve dansları görmek istiyorsanız bu etkinliği kaçırmayı bizden hatırlatması.

DP OSMANGAZİ'DE AKTAŞ'A RAKİP ÇIKTI...

Siyasette var olma mücadelesi veren kökü 1940'lı yıllara kadar dayanan DP'de teşkilatlar kongreye hazırlanıyor. Bu bağlamda DP'nin Osmangazi İlçe Kongresi de yarın ilçe binasında gerçekleşecek.

Mevcut başkan Ersin Aktaş'ın aday olacağı biliniyordu. Karşısında aday olacak diye merak ediliyordu.

1968'den itibaren partinin değişik kademlerinde görev yapan en son Mehmet Hamaloğlu ile görev alan Şahlanış Derneği Başkanı Ahmet Dalman aday olduğunu açıkladı. Dün ziyaretimize gelen Dalman" Bizler kırat sevdalısı DP'den başka bir siyasi partiye oy vermeyen partimin sevdalısı olarak aday oldum. Başkan seçildiğim takdirde geçmişte partimizin değişik kademlerinde görev almış tüm herkesi ziyaret edeceğim. Kısa bir sürede Kırat'ı Osmangazi sokaklarında koşar hale getireceğiz"diyor.

Bakalım DP Osmangazi'de koltuğa kim oturacak?

Onu da hep beraber pazar günü öğreneceğiz.

Öte yandan DP'nin İl Kongresi de 26 Aralık 2021 tarihinde gerçekleşecek...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.