Hava Durumu

Sağlıkta devlete dönüşler hızlandı...

Yazının Giriş Tarihi: 06.03.2019 08:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.03.2019 08:49

Önceki aylarda devlet hastanesinde görev yapan bazı hekimlerin özel sektöre döndüğüne ilişkin yazı kaleme almıştık.
Bunun değişik sebepleri vardı. Gerek çalışma ortamı gerekse ücretlerde yaşanan sıkıntı. Hükümetin konuyla ilgili adım atması sorunları çözmeye yönelik çalışması da doktorlarda pozitif etki yapmışa benziyor.
Nasıl mı?
Son zamanlarda dikkatimizi çeken noktalardan biri de özel hastanelerden devlete dönüş...
Bu bağlamda devlete dönen doktorların ilçelerde görevlendirilmesi de oldukça dikkat çekici.
Misal olarak Genel Cerrahi Uzmanı Nejat Gülgör, Gemlik Devlet Hastanesi'nde, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Volkan Yıldırım ve İç Hastalıkları Uzmanı Doğan Çimen de Orhangazi Devlet Hastanesi'nde göreve başlayan daha doğrusu özel sektörden tekrar devlete dönen isimler.
Bu görevlendirmelerden dolayı hem merkezin yükü hafiflemiş oluyor, hem de ilçelere kaliteli sağlık hizmeti geliyor.
Edindiğimiz bilgilere göre ilerleyen süreçte mayıs ayında Şehir Hastanesi'nin açılmasıyla bu dönüşler biraz daha hızlanacak...
Umarım bu dönüşler Şehir Hastanesi'nin açılışını beklemeden en kısa zamanda artarak gerçekleşmiş olabilir.

MOLLASALİH'TEN HER EVE BAYRAK

Bursa siyasetinin son yıllarda yetişen önemli isimlerinden biri de Ali Mollasalih'tir. Tabandan başlayıp SP'de gençlik kolları başkanlığı ile başladığı politikaya HAS Parti'de önce Yıldırım İlçe ardından İl Başkanlığı görevinde devam etti.
HAS Parti'nin AK Parti'ye ilhak olmasıyla siyasi yaşantısına AK Parti'de devam eden, yerel seçimlerde Yıldırım Belediye Meclis Üyesi'nden kontenjan adayı.
Aynı zamanda bir üniversiteyi bitirmiş ikinci üniversite diploması için Mollasalih gün sayıyor.
Geçmişte AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr Numan Kurtulmuş'un her ile bir Ali Mollasalih lazım dediğini bilenlerdenim.
Bulunduğu konuma tırnaklarıyla kazıyarak gelen isim...
Daha önce siyaset yaptığı partilerde farkındalık oluşturan Mollasalih aynı çalışmalarına bu seçim döneminde hız kesmeden devam ediyor...
Aday olduğu Yıldırım ilçesinde "Bayrağımıza Can Feda, Her Eve Bir Bayrak" sloganıyla Yıldırım'ın Ortabağlar ve Selçukbey sokaklarında kapı kapı bayrak dağıtmaya başlamış.Öte yandan seçim çalışmaları kapsamında iki seçim bürosu açan Mollasalih bu hafta sonu Ortabağlar' da nokta mitingine ev sahipliği yapacak
Kısaca Mollasalih, bu seçimin en dikkat çeken meclis üyesi adaylarından biri olacak.
Biz de kendisine çıktığı yolda başarılar diliyoruz.

TÜGVA'NIN KONUĞU BİLAL ERDOĞAN

Son yıllarda gerçekleştirmiş olduğu projelerle dikkatleri çeken sivil toplum kuruluşlarından biri de Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA)...
Özellikle gençlerin medeniyetimizi yeniden ihya ve inşa edecek nesilleri yetiştiren bir vakıf olmak gayesiyle yola çıkan TÜGVA'nın faaliyetleri ülke genelinde olduğu gibi Bursa'da da dikkatleri çekiyor.
Bu bağlamda;
Bursa'da da yapmış olduğu faaliyetlerle adından söz ettiren TÜGVA merkez dışında ilçelerde de teşkilatlanmasını tamamlamış durumda.
İlçe temsilciliklerinin bu bağlamda yarın toplu açılış töreni gerçekleşecek.
Saat 12.30'da (Şehreküstü) 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda gerçekleşecek açılışa TÜGVA Yüksek İştişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan da katılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.