Hava Durumu

Salman'ın yedek yönetimi ve büyük kurultay delegeleri

Yazının Giriş Tarihi: 27.02.2018 08:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.02.2018 08:19

Pazar akşamı Bursa AK Parti İl Teşkilatı'nın 6. Olağan Kongresi coşkuyla gerçekleşti. Gerçekleşen kongre sonrası Ayhan Salman atanmış il başkanlığından , seçilmiş il başkanlığına terfi etti.
Bu kongrede seçilen yönetim kurulu, AK Parti'yi 2019 yılında gerçekleşecek yerel ve genel seçimlerde stratejisini belirleyecek isimler olacak.
Bir tarafta bunlar yaşanırken diğer tarafta merak edilen ise yedek yönetim kurulu üyelerini nasıl oluştuğuydu.
Salman'ın yedek yönetim kurulu üyelerin şu isimlerden oluştu:
Ali Mersin, Oğuz Babacan,Salih Erciyas, Betül Işık, Sezgin Arda, Hakkı Özay, Ayhan Ayaz, Kemal Aydın, Osman Öztürk, Mehmet Pirol, Zehranur Demir, Mehmet Çakman, Mehmet Yılmaz, Hatice Celap, Mehmet Karakoyun, Kadriye Yeni, Servet Kurumehmetoğlu, Kenan Koç, Selda Çolak, İsmail Hakkı Topal, Özcan Aşık, Hasan Gülaç, Elmas Doğanay, Bilal Kurt, Recep Alper Çelik.

Öte yandan yine İl Disiplin Kurulu yedek yönetimde Aynur Aybey, Erkan Avşar, Fatih Akdoğan, Ömer Yurten Soner Taşdemir bulunuyor.
İl Demokrasi ve Hakem Kurulu yedek yönetimde ise İhsan Atalay ve Mine Norşon'dan oluşmuş...


Büyük kongre delegelerine baktığımızda ise İl Başkanı Ayhan Salman ve İl Kadın Kolları Başkanı Gülten Kapıcıoğlu, İl Gençlik Kolları Başkanı Tarık Köse, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş listenin ilk sıralarında yazılan isimler.
Arkalarından ise ve on yedi ilçe başkanı araka arkaya geliyor.
Ardından İl Başkanı olarak görev yapan Şevket Orhan, Mehmet Tunçak, Hayrettin Çakmak, Sedat Yalçın, Nagip Vardar, Cemalettin Torun isimlerini de büyük kurultay delegesi olarak yazıldığını gördük.

İlçe belediye başkanlarından Mustafa Dündar ile İsmail Hakkı Edebali listede yer bulan iki belediye başkanı.
Salman'ın "A Takımında" yer alan Mustafa Sayılgan, Muhammed Karaman, Oktay Çiçek, Hüseyin Ömer Aybar, Embiya Akkuş, Bülent Temelli, Halide Serpil Şahin ve Ali Erbay da büyük kurultay delegesi yazılmış.

Abdullah Sefa Çelik, Rümeysa Koru, Mustafa Burak Altınsoy da sürpriz şekilde Ankara delegesi olan isimler olarak dikkatleri çekti.
Rümeysa Koru, Mustafa Burak Altınsoy, Abdullah Safa Çelik bu üç ismin ortak özelliği AK Parti Gençlik Kolları'nda MKYK üyesi olması.
Yani genel merkezin kontenjanı...
Şimdi gözler Salman'ın açıklayacağı yeni yürütmede...
Yeni yürütme kurulu da önümüzdeki günlerde belli olacak...

BİHMED'den 28 Şubat toplantısı

Türk demokrasi tarihinde kara leke olarak akıllarda kalan 28 Şubat'ın yarın yıldönümü. Konuyla ilgili olarak birçok STK toplantı yapıyor. Bursa'da da bu bağlamda BİHMED Bursa İmam Hatip Lisesi mezunları Derneği 28 Şubat sürecinde yaşadıklarını bugün dernek binasında Bursa medyası ile paylaşacaklar.
Bakalım süreçle ilgili ne diyecekler?
Bekleyip takip edelim...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.