Hava Durumu

Salman'ın yeni döneme ilişkin düşünceleri...

Yazının Giriş Tarihi: 06.04.2019 08:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.04.2019 08:25

Perşembe akşamı Yerel Yönetimler programında AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman'ı konuk ettik.
Salman'la yerel seçim ve bundan sonraki süreci konuştuk.
Öncelikle Salman çıkan sonuçtan mutlu. Ama biraz burukluk var. Özellikle Gemlik'in kaybedilmesinden dolayı biraz üzüntülü.
Ama halkın kararına saygılıyız diyerek özetliyor.

Göreve geldiği andan itibaren önce teşkilat içi seçimler ardından 24 Haziran genel seçimleri ve nihayetinde geçen hafta yapılan yerel seçimlerde AK Parti'nin Bursa'daki kaptanı olarak sahada olan Salman'ın bu çalışma temposu takdire şayan. O da seçim süreci boyunca Bursa ve ilçelerinde girilmedik ev, çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmadık diyor. Biz birinci geleceğimizi biliyorduk, ikincinin kim olması ne kadarla geriden gelmesi önemli değil diyor.
Neticede daha önce yazdığımız gibi tarih kazananları yazar...

Öte yandan yeni dönemde vaatlerin takipçisi olacaklarını sadece Bursa'da değil 17 ilçede diyen Salman bu konuda da iddialı.Gerek büyükşehir belediyemizin gerek ilçe belediyelerimizin gerekse merkezi hükümetin yapacağı icraatları takip edeceğiz dedi.

Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bursa mitinginde söz verdiği Demirtaş, Çalı metro hattı, dağ yöresi yolu yine yüksek hızlı trenin de faaliyete geçmesiyle Bursa'nın birçok sorunu çözülecek diyor.
Alinur Aktaş'ın da vaatleri arasında yer alan trafik sorununun çözülmesi ile Bursa açısından trafik öncelikli sorun olmaktan çıkacak şeklinde düşüncelerini bizlerle paylaştı.
Aynı zamanda bir işadamı olan Ayhan Salman önümüzdeki 4,5 yıl boyunca seçim yok. Bu süre içerisinde birçok alanda yapısal reformların yapılacağını keza yine sivil anayasa çalışmalarının gündeme geleceğini de ekranlarımız aracılığıyla aktardı.

Yabancı bir otomotiv firmasının Bursa'da yer araması ile ilgili gelişmelerin hangi aşamada olduğunu Salman'a sorduk. O da çalışmalar güzel gidiyor, yakında güzel şeyler olacak şeklinde yorum yaptı.
Yerli otomobilin de Bursa'da yapılması konusunda benzer bir cevabı verdi. Öte yandan yakın bir tarihte açılacak olan şehir hastanesinin açılışına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelip gelmeyeceğini kendisine sordum.
O da biz davetimizi yapacağız inşallah gelir biz kendisini ağırlamaktan onur duyarız şeklinde düşüncelerini bizlerle paylaştı.
Bu arada AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman ile sohbetimizde özellikle ailesi ve çocuklarına çok teşekkür etmesi de dikkatlerden kaçmadı. Bunun sebebi de yaklaşık üç aydır günde bir iki saat uyku ile seçim çalışmalarında bulunması. Evine geç gidip, erken çıkan Salman, son birkaç gündür evine 22.00 gibi giriyormuş.
Ne diyelim siyasetçi olmak gerçekten zor!
Salman'la sohbetimizde hissettiğimiz o ki Bursa bu dönemde yatırımlardan daha fazla pay alacağı.
Bize de inşallah demek düşer.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.