Hava Durumu

Salman'la 50 dakika

Yazının Giriş Tarihi: 27.09.2019 08:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.09.2019 08:12

Sönmez Medya'nın klasiklerinden biri olan her cuma akşamı AS TV'de saat 22.00'de yayınlanan Sönmez Medya Buluşmaları'nın bu haftaki konuğu AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman oldu.
Atanarak geldiği il başkanlığında Salman, seçilerek geçtiği dönemi de bitirmek üzere.
Malum;
AK Parti önümüzdeki aylardan itibaren seçim sürecine de girmiş olacak.
Önce delege seçimleri, ardından ilçe kongreleri ve il kongreleri ile yerel anlamdaki süreç tamamlanmış olacak.
Ardından büyük kongre...
Salman'a biz sorduk, o da samimiyeti ile bizlere yanıt verdi.

Buluşmanın detaylarına girmeden önce şu saptamayı da yapmak gerekiyor: Bursa'da atamayla göreve başlayan Salman ile şimdiki Salman arasında çok büyük farklar var.
Salman görevi boyunca samimiyetiyle önemli bir tecrübe edindi.
İki Büyükşehir Belediye Başkanı, onlarca ilçe belediye başkanı, bir o kadar ilçe başkanıyla çalıştı Salman.
Yine çok sayıda seçimi yönetti.
Bu açıdan bakınca oldukça tecrübeli bir isim.
Gelelim şimdi buluşmadan ayrıntılara;
İşte o buluşmadan bizim aklımızda kalanlar.

ULAŞIMDA ANKARA'NIN DESTEĞİ OLACAK

AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman'a benim sorduğum sorulardan ilki Yüksek Hızlı Tren'in gecikme sebepleri ve şehir içi metro ulaşım hattı için merkezi hükümetin desteği ne olacak sorusuydu.
Salman, oldukça samimi ve net yanıt verdi.
Son yılların en ciddi ulaşım yatırımlarından birini İzmir, Bursa, İstanbul otobanı ile Bursa'nın aldığını söyleyebiliriz. Öte yandan YHT'nin gecikme sebebi olarak güzergah değişikliği buna bağlı olarak gerçekleşen yeni proje ve ihale süreci. Bunlar zaman aldı süreç bundan dolayı uzadı dedi. Ardından şehir içi metro hattı için de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeme getirdiği Gürsu'dan başlayan Demirtaş'ın içinden geçen Hasanağa ve Kayapa'ya kadar uzanan hattı gündeme getirdiğini öte yandan yine Şehir Hastanesi'ne kadar uzayacak hat için de Ankara'dan destek de bulunacağını düşünüyor.
Konuyla ilgili olarak hem il başkanlığımız hem de milletvekillerimiz koordineli çalışıyor dedi.Konuşmadan anladığımız odur ki Bursa ulaşım yatırımları noktasında Ankara'nın destek olması konusunda ısrarını sürdürecek.

KONGRELERİN STARTI KASIM AYINDA...

Başkan Ayhan Salman'a sorduğım diğer bir soru ise öne çekilen parti içi seçim sürecine yönelikti. Hatırlatmakta fayda var: AK Parti tüzüğüne göre seçimler iki yıldan sonra yapılabiliyor. Üçüncü yıldan itibaren ise zorunlu.
Salman bu soruya önümüzdeki kasım ayı itibarı ile önce delege seçimleri ardından ise önümüzdeki yılın ocak, şubat gibi de ilçe kongrelerinin tamamlancağını söyledi.
İl kongresinin ise muhtemelen 2020 yılının ilkbaharında gerçekleşeceğini büyük kongrenin ise yazın sonu veya sonbaharın başında olabileceğini bizlerle paylaştı.
Aday ve yönetimleri belirleme kriterinin ise Bursa'da geçmişten itibaren aynı yöntemle devam edileceğini bunda da geçmişle gelecek arasında köprü kurulacağını söyledi.
Bugün AK Parti'de kurucu il başkanımız ve milletvekilimiz Bursa Kent Konseyi Başkanı, kurucu kadın kolları başkanımız Osmangazi Belediye Meclis Üyesi ben de eski bir il yöneticisi olarak İl Başkanlığı görevindeyim.
Adaylarımız da muhtemelen genişletilmiş istişare kültürü ile belirlenir. Yine bazı ilçelerin adayları oldukça yeni onlar da istişare ile değerlendirilir diye yanıt verdi.
Konuşmadan anladığımız o ki AK Parti'de adaylar geniş katılımlı istişare kültürü ile belirlenecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.