Hava Durumu

Salman: Yakında yeni müjdelerimiz olacak...

Yazının Giriş Tarihi: 16.11.2019 09:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.11.2019 09:02

Perşembe akşamı AS TV'de yayınlanan Politik Bakış programında bu haftaki konuğumuz AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman oldu.
Salman'la önce geçen hafta içinde Bursa'ya gelen müjde üstüne müjde veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un açıklamaları, ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Başkanı Trump ile görüşmesini, son olarak da kongre sürecini konuştuk.
Salman ile konuşmamızda satır aralarında hissettiğim açıklamaların özeti olacak tek bir şey gördüm.

O da Bursa'ya borcumuz var ifadesi idi desek abartmış olmayız.
Son yerel seçimlerde AK Parti'nin iftihar ettiği illerin başında Bursa geliyor.
Bundan dolayı Bursa'ya ne yapılsa azdır. Bunu ben demiyorum Salman ifade ediyor.
Önceki günkü televizyon programında da Salman, Bakan Kurum'un tüm ilçelere dokunan yatırımlar yapıldığını müjdeledi.
Kimilerine hibe, kimilerine ise kredi olanağı sağlanmış.
Ama özellikle tarihi Hanlar Bölgesi'nin açılmasıyla rüya denilen projenin gerçekleşeceğini buna da 2020 yılında başlanacağını ve 2021 yılında bitirileceğini ifade etti.
Sadece bu mu?
Osmangazi'de 110 dönümlük Millet Bahçesi, İller Bankası'nın bulunduğu eski binadan TOKİ Doğanbey Evleri'ne kadar alanda yaklaşık 18 dönüme altı otopark üstü meydan olacak şekilde düzenleme yapılacak.

'ESKİ STADYUMA YAPILAN MİLLET BAHÇESİ 90 GÜNE KADAR AÇILACAK...'

Bunun yanı sıra eski stadyuma yapılan Millet Bahçesi'nin ise 90 güne kadar açılacağını da Salman'dan öğrenmiş olduk.
Yine eski stadyumun yerine yapılan Millet Bahçesi'nin ilerleyen süreçte Kültürpark'la ve Atatürk Spor Salonu ile birleşmesiyle Kültürpark'ın eski cazibesine ulaşacağını ifade etti.
Gerçekte bunu önemsemek gerekiyor. Kent içinde yapılan millet bahçeleriyle yaklaşık 1000 hektarlık yeşil alan kazanılmış olacağını Salman ifade etti.

Beşyol'daki kavşak yapılırken etrafında istimlak edilecek evler için Büyükşehir'in 11 dönümlük arazisine yüksek nitelikli 250 konutun yapılacağını da Salman açıkladı.
Bu arada Osmangazi Soğanlı'da yaklaşık 78 hektarlık alanda da kentsel dönüşüm çalışmalarına TOKİ tarafından başlanacak.
Mollaarap'taki heyalan ve kentsel dönüşüm ile ilgili sorun ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çözülecek. Mevlana'ya yapılacak 500 rezerv konutta Yıldırım'da kentsel dönüşümü hızlandıracak.
Salman, şunu net söylüyor: AK Parti olarak vatandaşa hangi vaadi verdiysek yapacağız. Vatandaşlarımız seçim beyannamemizi alıp tek tek takip etsin diyerek partisinin felsefesini özetledi.
Salman'ın konuşmalarının satır arasından öğrendiğimiz yakın bir tarihte Bursa'ya ulaşım alanında müjdeler gelecek.
Ne kadar yakın sorusuna ise bizim vereceğimiz yanıt çok yakın. Bekleyip, takip edelim...

AK PARTİ İL DANIŞMA 1 ARALIK'TA

Önümüzeki günlerde delege seçimleri ile kongre sürecine girecek AK Parti'de öncesinde 17 ilçenin danışma toplantıları sona erdi. Şimdi sırada il danışma toplantısı var.
İktidar partisinde danışma toplantılarının en önemli özelliği herkesin söz hakkı olmasıdır. Bu bağlamda konuşulması gerekenler burada konuşulur.
Bu toplantının ne zaman gerçekleşeceğini İl Başkanı Ayhan Salman'a sordum. Başkan Salman da hazırlıkların devam ettiğini tarih olarak da 1 Aralık 2019 Pazar gü- nü genişletilmiş il danışma top-lantısının ger- çekleşeceğini bizlerle paylaştı. Aralık ayının başında ger-çekleşecek AK Parti İl Danışma toplantısı delege seçimleri süreci öncesi AK Parti'de dikkatleri bu danışma toplantısına çevirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.