Hava Durumu

Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Aksu'dan meslektaşlarına uyarı...

Yazının Giriş Tarihi: 22.10.2020 08:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.10.2020 08:12

Pandemi süresinin en hareketli günlerini yaşıyoruz vaka sayıları pikin de pikini yapmaya başladı. Günlük resmi vaka sayımız resmi rakamlara göre 2 bine ulaşmış durumda, gayri resmi rakamlar, tespit edilemeyenleri de hesaba kattık mı inanın tablo pek iç açıcı değil....

Tablonun bu hale gelmesinde bir kaç etken var.

O etkenlerden ilki insanların toplu bulunduğu yerde maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulmaması.

O uyulmayan yerlerin başında pazarlar geliyor.

Pazarlarda esnaf ağzından maskeyi çıkarıyor, bağırdıkça bağırıyor...

Bu bağırma ile ortaya ağızdan fiskiye gibi ortaya yayılan tükürükleri de hesaba katarsak virüsün neden bu kadar hızlı yayıldığını tahmin etmek hiç de zor olmayacak.

Sanki bağırmasa ürünü görmeyeceğiz!

Gerçi zaman zaman denetim ekipleri ceza yazsa da bu pek caydırıcı olmuyor. Temennimiz odur ki bu ekiplerin pazar yerlerinde sürekli bulunması.

Kişisel düşüncem odur ki bazı meslek gruplarının aynı sporcular gıbı KOVİD19 testine tabi tutulması.

Bu test gruplarının içinde seyyar pazarcılarında olması gerekir.

Bu olmuyor ise en azından pazar giriş ve çıkışlarına pazar kurmak için gelen esnaf ve çalışanların HES kodu kontrolu sağlanarak pazar kurulmasına izin verilmeli...

İşte bu konu sadece bizim değil, Bursa Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Refik Aksu'nun da dikkatini çekmiş.

Kendi sergisinden çektirdiği maskeli fotoğrafıyla sosyal medya aracılığıyla meslektaşlarına gönderdiği mesajı bize de göndermiş.

İşte o mesaj:

Değerli Esnafımız;

Sizler zannetmeyiniz ki maske cezasını sadece zabıta ve polis kesiyor. Canlı şahidim aslında en büyük cezayı, pazara çıkıp alışveriş yapan müşterilerimiz kesiyor çünkü vatandaşımız artık bilinçli , maskesiz satış yapan sergilerden alışveriş yapmıyor.
Nitekim şunu söylemeliyim ki zabıta ve polisimizin kestiği ceza görünen para cezasıdır fakat vatandaşımızın kestiği ceza daha büyüktür çünkü limiti belli değildir!

POLİTİK BAKIŞ'IN KONUĞU CÖMEZ

Her hafta birbirinden değerli konukları ağırladığımız AS TV'de yayınlanan Politik Bakış programında bu hafta son kongrede güven tazeleyen AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez'i konuk edeceğiz.

Cömez'le önümüzdeki döneme ilişkin çalışmaları konuşacağımız program bu akşam saat 20.30'da AS TV'de.

Vakti olanlar kaçırmasın.

Şimdiden iyi seyirler...

AK PARTİ YILDIRIM'DA YÜRÜTME BELLİ OLDU...

Kongrelerini önceki haftalarda tamamlayan AK Parti ilçe teşkilatlarında özellikle Yıldırım ve Osmangazi'de yeni yürütme kurulunun nasıl oluşacağı merak ediliyordu.

Bu bağlamda Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez yeni yürütme kurulunu bu hafta da açıklamadı; kendisi ile görüştüğümüze yeni yürütme kurulunu kasım ayı başında açıklayacağını ifade etti.

Öte yandan Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay da salı akşamı gerçekleşen yönetim kurulu toplantısında yürütme kurulunu açıkladı.

Açıklanan yürütme kurulunda Yunus Emre Kandemiroğlu Siyasi ve Hukuk İşler, Ahmet Uslu Teşkilat, Havva Şen Sarıkaya Seçim İşleri, Arif Bekir Dangaç Medya Tanıtım, A.Selam Arvas Sosyal Politikalar, Fatih Levent Yerel Yönetimler, Birnur Gürkirpik Ekonomik İşler, Hasan Konuk Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler ve Hakan Sezer Mali ve İdari İşler sorumlu başkan olarak görevlendirilirken , Arif Yılmaz da yürütme kurulunda ilçe sekreteri olarak görev yapacak. Öte yandan bu hafta sonu kongresini gerçekleştirecek Yıldırım İlçe Gençlik Kolları'nda mevcut başkan Ülhak Eyin ile yola devam etme kararı alındı.

Onu da bu köşeden yazmış olalım.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.