Hava Durumu

Sığınmacıların tamamı halk eğitimlere...

Yazının Giriş Tarihi: 16.11.2020 07:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.11.2020 07:59

Önceki yıllarda Bursa genelinde meslek kurslarına yoğun bir ilgi vardı.Bu bağlamda gerek Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren BUSMEK, gerek Osmangazi Belediyesi bünyesindeki OSMEK ve Yıldırım Belediyesi bünyesindeki YILMEK'in çalışmaları takdire şayandı.

Bu çalışmaların perde arkasında en önemli çözüm ortakları arasında ise Milli Eğitim Müdürlüğü Bünyesi'nde faaliyetlerini sürdüren Halk Eğitim Müdürlükleri bulunuyor.

Bursa'da da bu noktada Mehmet Köse'nin müdürü olduğu Osmangazi Halk Eğitim Müdürlüğü ciddi çalışmalar yapıyor.

Müdür Köse'yi geçen hafta içinde makamında ziyaret ettim, faaliyetleri hakkında kendisinden bilgi aldım.

Osmangazi HEM bu noktada İvazpaşa, Hürriyet, Çiftehavuzlar ve Osmangazi Merkez Binası olmak üzere dört merkezde faaliyetlerini sürdürüyor.

Öte yandan geçen yıl buralara gelip meslek öğrenen kursiyer sayısı 57 bin. Bu sene ise pandemiden dolayı bu rakam 17 bine düşmüş.

Köse'yle sohbetimizde ilginç bir detayı bizlerle paylaştı. Toplam 43 derslikte faaliyet gösteriyorlar bunlarında 9'unda Suriye'den ülkemize göç edenler eğitim alıyor.

Çiftehavuzlar binasında aşçılık ve dikiş eğitimleri 12 kişilik sınıflarda veriliyor. Bu sınıflarda 3'ü Türk vatandaşı 9'u ise Suriye vatandaşı kursiyerler bulunuyor. BM destekli proje ile saat başı ücret olarak 8 TL ödeniyor yada diğer bir deyişle haftalık 320 TL ücret almış oluyorlar.

Kurslar 7 gün devam ediyor.

Sabah 8.00'den akşam 22.00'ye kadar devam ediyor. Bunun yanı sıra yabancı uyruklu olup sığınmacılar için sosyal yaşam uyum kurslarının startı da verileceğini Müdür Köse'den öğrendim.

Eğitimler 18 Kasım'da başlıyor.

Bursa'da 5 İlçe de eğitimler devam edecek..

Başta Suriyeli sığınmacılar olmak üzere tüm yabancı sığınmacılar toplam 8 saatlik eğitimi almak zorunda.

Kısaca Köse'nin müdürü olduğu Osmangazi Halk Eğitim Müdürlüğü'nde ciddi çalışmalar gerçekleştiriyor.

Bize de takip etmek düşüyor.

AK PARTİ OSMANGAZİ KADIN KOLLARI'NDA DEĞİŞİM OLACAK MI?

Hafta sonu cumartesi günü yeni il başkanını belirlemek için temayüle giden AK Parti'de bir yandan da ilçe kadın kolları kongreleri devam ediyor.

Bu minvalde bazı ilçe kongreleri sona erdi.

Şimdi gözler Osmangazi İlçe Kadın kolları Başkanı'nın kim olacağına çevrildi.

Bu noktada mevcut başkanın devam edip etmeyeceği henüz belli değil.

Fakat kulislerden edindiğimiz bilgilere göre İl Kadın Kolları Yöneticisi Güler Demirhan'ın ismi Osmangazi Kadın Kolları arasında geçmeye başladığını öğrendik. Aynı zamanda edebiyat öğretmeni olan Demirhan son yerel seçimlerde partisi tarafından Osmangazi Belediye Meclis üyeliğine aday gösterilmiş fakat seçilememişti.

BİRİLERİ BU TÜR TOPLANTILARA DUR DEMELİ!

Allah için bir yandan pandemi diye bağırıyoruz, diğer yandan da toplu toplantılar, icraat açıklamaları, üye kayıtları ve benzeri buluşmalar. Bunların hepsi son bir hafta içinde Bursa'daki gelişmeler.

İşte ortaya çıkan sonuç.

Günlük filyasyandaki hemşehrimizin sayısı 12 bin diğer bir deyişle hasta 10 gün hasta değilsen 14 gün filyasyonda kalıyorsun.

Ortalaması 12 gün ise 144 bin gibi bir rakam en az mevcut durumda evde bulunması gerekiyor.

Vefat edenlerin sayısı onu merak edenler ilçelerin sosyal medya sayfalarına bakarak kaç kişi olduğunu ortaya çıkarması için matematik dahisi olmasına gerek yok.

Artık her türlü toplu buluşmalara dur demeli.

Yoksa biraz sonra geç olacak.

Bizden hatırlatması...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.