Hava Durumu

Sönmez Ailesi, engelli yakını olan ailelerin engelini kaldırdı

Yazının Giriş Tarihi: 28.11.2019 08:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.11.2019 08:12

Öncelikle şu tespiti yapmak gerekir: Bu kentin havasını soluyup, bu kentten para kazanan, hatta kazanmanın ötesine geçen milyarder olan ama bu kentte bir çivisi olmayan onlarca isim sayabiliriz.
Bir de bu kentten aldıklarını yine bu kentin kullanımına açan hayırseverliğiyle öne çıkan isimler vardır.
Onlardan biri de Sönmez Ailesi'dir.

Bu bağlamda Bursa'da yaşayanlar, yolu hayatın bir aşamasında Bursa'dan geçenler Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez'in ya da Holding'in kurucusu babası Merhum Ali Osman Sönmez'in bu kente kazandırdığı hizmetlerin bir tarafından muhakkak faydalanmışlardır.
En basitinden kimi Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi'nde kendisi veya bir yakını tedavi görmüştür.
Ya da Ali Osman Sönmez Huzurevi'nde bir yakını ya da kendisi kalmıştır.
Bunların yanı sıra bir çok öğrenci Ali Osman Sönmez Endüstri Meslek Lisesi'nde, ya da Uludağ Üniversitesi'nin Ali Osman Sönmez Yerleşkesi'nde okuyup iş hayatına atılmıştır.
Yazdıklarımız bununla sınırla değil, devam eden hayır işleri var, bir de dün açılışı yapılan hizmetler var.
Bundan dolayı kendim adına Celal Sönmez'i bir çalışanı olarak değil, Bursalı hemşehrisi olarak tebrik etmek boynumuzun borcu.

***

Dün de o güzel hizmetlerden biri açıldı.
Dünyaya engelli gelmemiş olabiliriz ama potansiyel engelli adayı olduğumuzu da unutmamalıyız. Bu bağlamda dün Aile ve Çalışma Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından açılışı yapılan Celal Sönmez Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi engelli yakını olan ailelerin bir nebze rahat nefes almalarını sağlayacak.
Bu aileler birçok işlerini yapamıyor. Bunun nedeni de engelli yakınlarını güvenebileceği birileri olmaması...
İşte bu noktada dün açılışı gerçekleşen bakım ve rehabilitasyon merkezi ile kısmen bu soruna çözüm olacak.

Mesai saatleri içinde engelli yakınları tarafından engelliler bu merkeze bırakılacak, bakımları ve tedavileri gerçekleşecek akabinde ise aileler gündüz vakitleri işleri varsa onları yapabilecekler.
Bu hizmet ile hayırsever iş insanı Celal Sönmez; engelli yakını ailelerin engelini kaldırdı...
Sadece bu açıdan bile baksanız mükemmel hizmet...
Biz de bu köşeden bu hayrı gerçekleştiren Bursalılara hediye eden Sönmez Holding Başkanı Celal Sönmez'i tebrik ediyor, Allah hayrını kabul etsin diyoruz.

TÖRENDE KİMLER VARDI?

Dün Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından açılışı yapılan Celal Sönmez Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi gerçekten muazzam eser.
Öte yandan açılış töreninde ismi birbirinden değerli konuklar vardı. Öncelikle Ankara'dan açılış için özel gelen AK Parti Bursa Milletvekili, Hakan Çavuşoğlu, önceki dönem bakanlarından Faruk Çelik, Mehmet Ağar, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, önceki dönem milletvekili Bennur Karaburun Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, Bursa Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, SGK Bursa İl Müdürü Erhan Karaca ve adını sayamadığımız onlarca bürokrat, iş dünyasının tanınmış simaları ve engelliler ve onların aileleri açılışta hazır bulundu.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI SELÇUK BURSA'YA GELİYOR

Bursa'nın Ankara merkezli misafirleri eksik olmuyor. Bu bağlamda önümüzdeki hafta Bursa önemli bir konuğu ağırlayacak. O konuk da Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk olacak. Selçuk Bursa'da hem incelemelerde bulunacak hem de aynı zamanda 3 Aralık Engelliler Günü münasebetiyle gerçekleşecek etkinliklere katılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.