Hava Durumu

Sosyal medyada en çok takipçisi olan belediye başkanı kim?

Yazının Giriş Tarihi: 21.12.2021 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.12.2021 08:00

Gerçek olan şu son bir kaç yıldır iletişim araçları içerisinde en çok hangisi öne çıktı diye bir anket gerçekleşse muhtemelen çoğunluk sosyal medya diyecektir.
Özellikle pandemi döneminde daha büyük kitlelere ulaşmada sosyal medyanın önemi bir kez daha ortaya çıktı.
Kısaca insanlar iletmek istediklerini sosyal medya enstrümanları aracılığıyla kamuoyu ile paylaşıyorlar.
Bu enstrümanları en çok kullanan isimlerin başında sanatçılar, bilim insanları ve siyasetçiler geliyor. Bursa'da da belediye başkanları da mesajlarını sosyal medya aracılığı ile vermeye devam ediyor.
O araçların içinde en fazla tercih edilen olarak dikkati çeken Facebook geliyor. Hatta bu konuda belediye başkanları basın biriminde uzman sosyal medya danışmanları istihdam etmiş durumda.
Bir de şu gerçek var: Sosyal medyada kırk kere düşünüp, bir kere yazacaksın. Sosyal medya adamı rezil de edebilir, vezir de...
İşte bu bağlamda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve 17 ilçede görev yapan başkanların kendi adlarına olan Facebook'taki resmi sayfalarını bizler de inceledik.



İncelememiz sonucunda yazımızı kaleme aldığımız an itibarı ile en fazla takip edilen belediye başkanları sıralamasında ilk sırada Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş geliyor.
Aktaş'ı takip edenlerin sayısı 93 bin 523.
Öte yandan Bursa'nın en büyük ilçesi ve başarılı belediye başkanlarından biri olan Mustafa Dündar'ı takip edenlerin sayısı ise 45 bin 193 kişi.
Öte yandan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'ı sosyal medyada 32 bin252 kişi takip ediyor.
Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem'i de sosyal medyada takip edenlerin sayısı ise 13 bin 479.
Bursa'da teknolojiyi en iyi kullanan belediye başkanı olarak bilinen Alper Taban'ı ise sosyal medyada 62 bin 327 kişi takip ediyor. Taban bir anlamda ilçeler arasında en fazla takip edilen belediye başkanı genel sıralamada ise 2. sırada.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar'ı ise 18 bin 122, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ı 14 bin 832, CHP'li Gemlik Belediye Başkanı M.Uğur Sertaslan'ı 16 bin 626 kişi ile Bursa'da CHP'li Belediye Başkanları içinde en fazla takip edilen isim.

Yine;
Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır'ı 11 bin 570, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık'ı 4 bin 612orhangazi belediye Başkanı Bekir Aydın'ı 7 bin 741, Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın'ı 3 bin 729, İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta 6 bin 213 Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan'ı 11 bin, Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin'i bin 954, Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt'u 3 bin 762 Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş'ı bin 862 takipçisi bulunuyor.
Bunu yanı sıra yazmış olduğumuz belediye başkanlarının başkanı olduğu belediyelerin sayfalarının takipçilerini ilerleyen günlerde kaleme alırız.

DP'DE YARIŞ KIZIŞTI, PARTİNİN EMEKTARI RIFAT HALİÇ'DE ADAY

Öncelikle şunu net olarak ifade etmek gerekiyor. DP'nin oy oranı düşük olmasına rağmen kongrelerde birden fazla aday çıkması gözlerden kaçmıyor.
Bu hafta sonu Bursa İl Kongresini gerçekleştirecek DP'de mevcut başkan Çağrı Kaplan adaylığını açıkladı.


Karşısına aday çıkacak mı?
Bu sorunun yanıtı aranıyordu.
O noktada partinin emektarları arasında yer alan hem ilçede hem il yönetiminde görev yapan Rifat Haliç'in aday olduğunu öğrendik.
Dün medyada ziyaretimize gelen;
Rıfat Haliç'le beraber İsmet Koyuncu, Mustafa Ertemur, Hakan Sunan, Atilla Karagöz, Ülfet Aynen, Hasan Arat, Adnan Şanlı, Mustafa Armağan, İbrahim Aslantaş geldi.
Toplam 246 delegenin oy kullanacağı kongrede başkan seçilmesi halinde Rıfat Haliç "ilk hedef olarak boş olan 7 ilçenin 4'üne atama yapacağım. Ardından üye katılım kampanyası düzenleyerek partimi atağa geçireceğim."dedi.
Bakalım Haliç, kongrede istediğini alabilecek mi?
Pazar gününü bekleyip, takip edelim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.